Помощ колеги както си работеше киата ми 2тд изгасна след опит за запалване светна CEHK и дотук беше предния ден даваше някакви симптоми неравномерна работа и като върнеш ключа не гаснеше след което се оправи сама но не за дълго това е положението : Униние:
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
KIAта няма пулс !
Свий
X
-
От: KIAта няма пулс !
Има ли достъп на гориво до дюзите?
Каква ти е киата ? С каква помпа за дизела?
Вероятно клапана за гориво е сдал багажа......ако разбираш за какво говоря - отвори го, извади отвътре това което спира притока на гориво и го сглоби така.
Пробвай да запалиш - ако запалиш значи ти е за смяна.
Гасенето на двигателя става само на скорост в този случай - нали си извадил клапана който спира горивото. Двигателя е постоянно захранен с гориво и няма гаснене......
Ако не разбираш - обади се на колега, приятел който знае какво казвам.
-
Благодаря за бързите отговори колеги сега проблема е че колата не е при мен а и ми излезе много работа и не мога да я погледна а в същото време и колата ми трябва но при първи удобен момент ще погледна този клапан надявам се да е това че неми се мисли ако е помпата.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеГледам, КИА-та си има Data link connector. Не е ли по-добре първо да се върже към комп и тя сама да каже какво и е криво?
Коментар
-
Здравейте последно развитие по темата след закачане на комп имаме 2 грешки първата някакъв датчик за топъл въздух който не бил фатален така каза майстора и втората грешка мисля че каза някакъв клапан на нафтовата помпа за подържане на налягането в помпата ако не бъркам. Следва или рециклиране на помпата в Турция срещу 600 лв. или втора употреба 500 лв. това ми предложи майстора но бих искал да чуя и вашето мнение знам че тук има доста колеги с опит благодаря предварително.
Коментар
-
От къде си ?
Каква ти е помпата ?
Защо не я снимаш и да я видим?
И защо рециклиране на цялата помпа - то е все едно основен ремонт на двигател?
Не е ли възможно само този клапан да се смени ? Един клапан 500 лева........не съм наясно с КИА, но ако на мен ми кажат такова нещо ще си мисля, че ме вземат за канарче.
Коментар
-
След като свали помпата ще е снимам и ще кача снимки за модела не знам какъв е знам само че била на БОШ мисля че е роторна с електронен блок а относно клапана майстора каза около 200лв това е положението за сега при първа възможност качам снимки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Петър Анев Преглед на мнениеЩо не се обадиш на Кики от форома първо,пък после да се чудиш как да се набутваш с толкова пари.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар