Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пружини за КИА-та

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пружини за КИА-та

Колеги, предстои ми смяна на задни пружини на киата, и съм пред дилемата какви да взема...
    Дали оригинални за киа или такива от омега комби...
    Предполагам, че ако взема от омега, ще трябва веднага да сменя и предните с такива от мерцедес...
    Като цени всички са почти еднакви 100 лв за 2-те (нови)

Също ме интересува дали возенето ще се промени, защото сега много ми харесва как ме лашка

От: Пружини за КИА-та

Ако имаш за цел повдигане - тогава пробвай.
    Аз бих си сложил оригинални - не се знае какви са параметрите на тези за други марки.При пружините са важни не само размери и дебелина.
    Возията е основно от амортисьорите в комбинация с характеристиките на пружините.

Коментар

аз също гледах за нови пружини на Кия и Омега, но цените започваха от 75-80 лв за бройка. Останах на варианта втора употреба и взех такива от Омега комби, но ми дойдоха много високи и ги давам на някой кандидат да си вдига машината.
      Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Аз пък ще ти пратя предни от МБ.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
          Аз пък ще ти пратя предни от МБ.
          Каква е цената на предните от МБ?

Коментар

Предполагам с повдигането стабилността на колата ще е по лоша?! И в завой, ще се накланя повече, така ли е?

Коментар

Зависи.По принцип с по-твърди пружини се увеличава стабилноста в завой за сметка на комфорта по неравности.Обаче,при повдигане на колата се измества ъгъла на задната напречна щанга(Панхард) и се усеща разлика в стабилноста на ляв спрямо десен завой.Отделно че при повдигане задния мост се измества в дясно(по дъгата на щангата).Затова е хубаво да се удължи рамото на захват към шасито така,че Панхарда да е водоравен.И тогава няма да има проблеми със стабилноста.
              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Щом става въпрос за удължаване на Панхарда, тази работа не е за мене
                Така, че ще взема оригинални пружини за КИА. Кажете към каква марка да се насоча? Предложиха ми някакви германски за 50 на лв?!

П.С. Много държа на хубавото меко возене
                Последно редактирано от Glow; 17-08-11, 15:44.

Коментар

Оригиналните са Корейски и цената е подобна.

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                    Каква е цената на предните от МБ?
                    Не са нови,да те предупредя,а цената - сам си я определи ако искаш...

Коментар

Здравейте!
                      Чак сега забелязах темата и не само че ми е интресена, но имам и аз доста въпроси по тази тема.
                      От както купих Киа-та (Соренто 2003г) ми прави впечатление, че вози доста твърдо (усеща се всяка неравност по пътя). До преди това съм карал само леки коли и ми се струваше при джиповете това да е нормално. Но.... скоро един мой приятел автомеханик, се качи да я закара до сервиза и после сподели, че това което аз взимах за нормално всъщност не е нормално. В града ми друга Киа няма, така че не мога да направя сравнение. Но май действително вози много твърдо. Нямам никакъв проблем с окачването досега, но почвам да се замислям на какво може да се дължи това твърдо возене и дали да не предприема някакви мерки. А също така и колко ли ще ми струва експериментът. Като за начало мисля да сменя само задните пружини, но не съм сигурен дали проблема е от тях, и дали ако сменя само пружините ще се оправи. Колко струват и дали се намират Също така, само задните ли да сменя или всичките. Моля ви за мнение и коментари!
                      Благодаря предварително!

Коментар

Мисля, че е нормално за соренто... Когато се чудех каква КИА да взема се допитвах до различни приятели и това което ми казаха е "махни го това соренто вози като каруца"
                        Все пак за едни определението за твърдо е едно, за други друго...

За мен лично МБ c220 вози твърдо... А за някои друго мерцедеса е върха на сладоледа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X