Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да оправя бензиномера?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да оправя бензиномера?!

Тези дни стигнах до мнението, че не си струва да карам на газ Просто отсечките които изминавам обикновено на ден са около 2км, и ако тръгна на бензин докато мина на газ и трябва да спирам.
    Но преди да почна на карам само на бензин, смята да си оправя бензиномера. В момента той не е "замръзнал" при контакт стрелката си променя показанията, но до там, винаги показва едно и също показание. Отделно на таблото има лампа която да свети когато бензина свършва, но и тя маи не действа
    Кажете как да оправя бензиномера?!

От: Как да оправя бензиномера?!

Като смениш цялата сонда, понеже сигурно е изгнила.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:grafika.jpg
Прегледи:1
Размер:166.9 КБ
ID:5290756 Това ли е бензиновата сонда, и за да се смени целия резервоар ли трябва да се сваля? Някаква приблизителна цена на това чудо да ми дадете?

Коментар

Ако в пода над него няма люк, или две люкчета - трабва да го свалиш. Колко е изгнил пък той, щом не е стоял пълен - божа работа.

Коментар

Днес свалих километража да видя какво е положението със стрелката показваща нивото на бензина. Едва се движеше... Залях я с WD в отворите където влизат дългите болтове и по оста държаща стрелката.
          При раздвижване с ръка, става много подвижна. Оставям я за 2 минути. И след това отново става трудно подвижна?
          Някакви идеи защо е така и как да се смаже (с какво)

Коментар

Колега, люковете горе долу къде да ги търся, под седалка, в купето, в багажника?!

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
              .... къде да ги търся,.....
              Уфффф, не познавам "Кия"-та,.... звънни утре след 9.00, че общите правила за търсене на неизправност при такъв отказ са дълги, и не ми се пише
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Люка е от дясно под задната седалка кръгъл с три или четири винта за крастата отверка.

Коментар

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!

Днес отворих резервоара да видя какво става там. Проблема с отчитането на бензиномера е в поплавъка които мери нивото на бензина. При мен проблема е, че пистите на поплавъка са протрити и затова отчитането е неточно. Ще пробвам да възстановя пистите по някакъв начин да видим какво ще стане. Иначе твърдото движение на стрелката на бензиномера е НОРМАЛНО. Явно е направена така, за да не "играе" когато се кара на по-лоши пътища. Когато дигна поплавъка на бензиномера нагоре, стрелката си отива най-горе (лека, полека)...

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                    РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА!

Днес отворих резервоара да видя какво става там. Проблема с отчитането на бензиномера е в поплавъка които мери нивото на бензина. При мен проблема е, че пистите на поплавъка са протрити и затова отчитането е неточно. Ще пробвам да възстановя пистите по някакъв начин да видим какво ще стане. Иначе твърдото движение на стрелката на бензиномера е НОРМАЛНО. Явно е направена така, за да не "играе" когато се кара на по-лоши пътища. Когато дигна поплавъка на бензиномера нагоре, стрелката си отива най-горе (лека, полека)...
                    Благодаря за информацията колега! Мисля ,че и аз имам подобен проблем с отчитането на горивото. Лампата светва.... а съм много над Еmpty. Утре ще отворя и аз да проверя този поплавък ( какво е положението при него)!
                    Поздрави!
                    Аз съм!

Коментар

Колеги бензиномера е оправен. Остава само да видя правилно ли отчита бензина. Както преди споменах, проблема беше в поплавъка. И протритите писти на под пластината. Трябваше само пластината да се удължи, за да "захапе" там където пистите на са протрити...

Коментар

Да бензиномера е почти готов. Остана само да оправя лампата да святка когато стрелката стигне не червено. Някои има ли идея от къде се управлява и контролира тази лампа. Кое точно в цялата система и казва, че трябва да светне?

Коментар

По принцип една от най горните писти отговаря за лампичката- когато палеца на поплавъка стигне там тя светва (ако не е изгоряла, разбира се). Да -и ако кабелът от резервоара не е прекъснат или корозирал яко. На старото ми Ауди 100 беше така -не свети, проверка-сонда здрава, лампа здрава, кабел прозвънян-ОК, накрая като извадих клемата-половината остана на езичето, малко шкурка, спреи за контакти и нова клема- така и го дадох на скрапа- работещо.
                          Ясен: ”в Наречен си лекувам нервите от форумното модериране...”

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X