Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кията Спортидж ТД загрява при скорокт над 130 км. в час и при значими нанагорнища.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кията Спортидж ТД загрява при скорокт над 130 км. в час и при значими нанагорнища.

В какъв ред да проверявам нещата:

термостат
    виско муфа
    замърсен отвътре радиатор
    глава

ПС - Виско муфата като се развали не блокира ли в затегнато положение да се върти постоянно перката?
    Няма! Свършиха.

От: Кията Спортидж ТД загрява при скорокт над 130 км. в час и при значими нанагорнища

Виско муфата можеш да провериш лесно дали има проблем с нея. При добре загрял двигател и един навит стар вестник, ако спира де се върти не е добре. Най - елементарен начин. И все пак изисква внимание за да не се получи инцидент с проверяващия.
    Според мен причината е замрсен радиатор и едно добро измиване под налягане би му подействало добре.Това го установих при профилктиката на климатичната система. Успех!!!

Коментар

От: Кията Спортидж ТД загрява при скорокт над 130 км. в час и при значими нанагорнища

Тонка,звънни ми да я погледна...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Миналото лято на път за морето мойта правеше същото,в последтствие се оказа че липсва около литър от антифриза без да е имало течове.
        Долях и от тогава няма проблеми.
        Просто не знам къде е отишъл.
        Кия Спортидж 2000тди
        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

През капачката,в разширителния съд и от там на земята...

Коментар

Здравейте и от мен!И аз съм със същия проблем само ,че моята загрява още при скорост над 90-100 км/ч.
            Като загрее изхвърля водата в разширителния съд и от там навън, но не знам защо? Някой може ли да помогне?
            Термостата е сменен,но виското май не работи защото е заварена перката към виското с две планки(така купих колата).
            Ще трябва да проверя радиатора,но освен това...Някой може ли да каже защо изхвърля водата в разширителния съд?
            Колегата старши участник Ninja 1 можеш ли да помогнеш?

Коментар

Първоначално публикуван от bikerdido Преглед на мнение
              ...Някой може ли да каже защо изхвърля водата в разширителния съд...
              "Може да каже", след съответните тестове на охладителната система.
              Първо се почва с тест за наличие на изгорели газове. Положителен ли е теста - гарнитура, или пукната глава.
              Отрицателен ли е - основна ревизия на цялата охладителна система.
              Имам тестер за изгорели газове.

Коментар

Първоначално публикуван от bikerdido Преглед на мнение
                Здравейте и от мен!И аз съм със същия проблем само ,че моята загрява още при скорост над 90-100 км/ч.
                Като загрее изхвърля водата в разширителния съд и от там навън, но не знам защо? Някой може ли да помогне?
                Термостата е сменен,но виското май не работи защото е заварена перката към виското с две планки(така купих колата).
                Ще трябва да проверя радиатора,но освен това...Някой може ли да каже защо изхвърля водата в разширителния съд?
                Колегата старши участник Ninja 1 можеш ли да помогнеш?
                Може и да мога,от къде си,колега?

П.П. И понеже темата стои неприключена,ще си позволя да вметна от името на автора,че проблема с греенето на КИА-та на колегата Хорацио е решен,с подмяната на стрия радиатор,който беше запушен, с нов.
                На някои модели Спортидж,оригиналния радиатор е меден.И вероятно някога е каран с вода.Патината и котления камък образуват една много здрава коричка вътре в ламелите.За сметка на което пък радиатора изгнива от вън.При допир с ръка се разпада.
                Всичко това го пиша,за да могат колегите да си прегледат радиаторите преди да е станало късно за мотора.
                Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X