Колеги миналата вечер видях един НОВ Passat и това което ме впечатли, беше светлината от фаровете му. Светлината беше БЯЛА(daylight като на луминисцентните лампи) не ЖЪЛТА като на обикновените фарове и имаше много добра осветеност пред цялата кола. Та въпроса ми е как става тази работа, някакви ЛЕД крушки ли се използват или...?
Чудя се дали може и киата ми да светне по този начин
на моята си сложих ксенон, цената за Н4 4300К с една година пълна гаранция беше около 90 лв. Разликата е наистина доста осезаема в сравнение с обикновените крушки. По-евтин вариант е смяната на крушките с например Osram Nightbraker plus, но ще ти излязат около 35 лева. Въпрос на личен избор.
Усетих аз тая работа
Radev76 сега като поразрових видях, че има ксенон комплекти, а не е само крушка. Твоята ти ли си я монтирал или...?!
Още нещо. На моята фаровете имат някаква автоматична регулировка за височината на светене. Ксенона не пречи ли на това?
Дали ще става ден не знам, ама ще имаме още един, който вади очите на насрещните докато си МИСЛИ, че вижда. Обсъждано е доста.
Минимумът, за да подобриш осветлението с ксенон, включва оптика с елиптично огледало, кондензорна леща и устройство за измиване на фара. Всичко по-малко от това е за пред дискотеката.
ксенона е комплект, съставен от крушки и високоволтови баласти, които служат за запалване на крушките. Монтажа е елементарен, просто трябва да направиш дупки в капачките на фаровете на джипа за да могат да минат кабелите на баластите. Натъпкваш баластите някъде, където намериш, свързваш буксите на кабелите и палиш и О-о-о-о, ден! Ксеноновия комплект не пречи на регулировката на фаровете. Задължително отиди да си регулираш фаровете в някой сервиз за да не те сърби задника като караш вечер.
Коментар