Обява

Свий
Няма добавени обяви.

скорост-обороти

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• скорост-обороти

Здравейте,
    Не ми работи скоростомера и ако някой има инфо яе бъда благодарен да сподели при какви обороти на съотв предавка каква е скоростта, предимно за извън града, т.е. 4-5 предавка.. че вече имам един фиш и е солено
    Киа Спортидж, 2002, 16 кл бензин..
    Благодаря
    Николай
    VITARA 1.6, 93 къса кабр
    КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

От: скорост-обороти

Колега,провери откъм кутията ли е проблема,или в таблото(може да бъде скъсано жило)Никак не е приятно да се прави човек на сметало
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Няма жило КИА-та.С датчик е.
      Иначе на 5-та,1500об/мин=60 км/ч ; 2000об/мин=80км/ч ;2500об/мин=100км/ч ;3000об/мин=120км/ч :3500об/мин=140км/ч ;4000об/мин=160км/ч.Това,ако си дифове 4,44:1.Ако си по-бавните (4,78:1),разликата е 5км/ч надолу.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Супер, това ми трябваше Благодаря много...
        Да, с датчик е но нямах време да се занимавам. Иначе в офиц сервиз ми казаха 110 лв..замо за датчика?
        Николай
        VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

И за дизелите ако пита някой:
          1500 - 55
          2000 - 75
          2500 - 95
          3000 - 115
          3500 - 135
          4000 - 155
          Това на пета.

Коментар

Ахам.Щот си с 4,625:1 дифове...

Коментар

Аз не знам с кви дифове съм, но заради тия гуми 235/75 редовно съм в грешка и лошото е,че го разбирам от фиша.

Коментар

На 5-а при 2000 съм с 67-8 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
                  На 5-а при 2000 съм с 67-8 км/ч.
                  Май не може да си така...

Коментар

Не знам дали може,но е,Соти.Точно 2000 и стрелката е между 65 и 70,по близо до 70.

Коментар

Към колегата ninja_1 останах с впечатлението , че си по запознат с дифовете на киа от мене затова се обръщам за помощ .
                      Историята е следната купих си кия спортидж 1996 2.0 16v .смених си хъбовете, реших да я пробвам и започна да затяга, като е включено двойното на надолнище за около 5-6 метра е затегнала, като усещам напрежението в предния мост .Разбирам за нормално да увлича предните колела на ляв или десен завой заради раздатката парт тайм на скоростите пише( getrack ).
                      Днес свалих и двата дифа задния беше с 8 зъба на пиньона и 37 на короната ,като отворих предния диф се оказа 9 на пиньона и 42 или 43 на короната ,че не ги записах,дали заради тези разлики се получава това затягане. Задния диф до короната има зъбци подобни на маховика и някакъв датчик срещу тях също така забелязах и някакви пружини ако може някаква помощ да определя от кой вид дифове е някаква по конкретна информация за проблема с затягането .

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Коментар

Олеле.С различни диференцияли си..В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ КАРАЙ КОЛАТА НА 4Х4!!!Затова са били счупени оригиналните хъбове.
                        8х37 е при дизеловата КИА -4,625:1.Явно задният мост е бил сменяван при теб.С погрешно предавателно число...думи нямам!!!
                        9х43 са при бензиновите до 1998г- 4,78:1.
                        Пружините в задния диф,които си видял ,натягат фрикционни дискове за повишено триене(ЛСД).Ако работят е добре.Потърси си друг преден диф .Ако няма проблем в раздатката ще си късметлия.
                        Зъбните колела в задния диф са за датчик на АБС-а за задния мост.Такава е системата на КИА...
                        Така си купил колата ли?Някой правил ли е нещо по нея.Разкажи,че стана интересно,моля...

Коментар

Благодаря много колега за наистина ценната информация .
                          Колата в момента е със свален преден мост ,няма да се кара докато не намеря преден диф съвместим с задния .
                          Закупих този автомобил преди около 3 месеца със свален преден кардан по обяснение на собственика за смяна на карето на кардана .
                          И така закупих автомобила на доста изгодна цена за сметка на външния вид и разбити изцяло хъбове .
                          Замених с чисто нови старите механични хъбове пак с механични от Гладиатор Пловдив сложих кардана и си мислих , че съм готов да ама не започна да се усеща затягане и пукане от лявата страна оказа се ,че е заминало лявото вътрешно каре но една беда не идва сама заблуден от износените гуми мислих ,че проблема не е по сериозен смених гумите с нови но уви затягането си го имаше не спираме до там също така са разбити и онези малки иглени лагери в главината( пред стои смяна).
                          Наистина за първи път си имам работа с джипове , досега се занимавах любителски с мото крос но от скоро имам здравословни проблеми и май ще остана за дълго на скамейката тека ,че се насочих към джиповете без да знам с какво точно се захващам ,без грам понятие и никакво по компетентно лице отидох да огледам джипа с мисълта ,като взема нещо по раздрънкано да го ремонтирам поне да знам , че карам здрава кола.
                          СЪВЕТ КЪМ НОВОБРАНЦИТЕ КАТО МЕН!!!
                          Водете при оглед някой, който знае и има опит или отделете повече време за четене в форума и с доза късмет може да случите на читава кола !!!
                          Надявам се да не е съсипана раздаткта, LSD-то на задния диф работи, което ме радва.
                          Колега според теб да взема 8х37 преден дизелов диф е по добрия .

Благодаря отново за помоща!!!

Коментар

Към колегата BARAKOV3, писал си, че си сменил счупените хъбове с нови, ако ги пазиш старите трябва ми един неработещ. Поздрави!
                            Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                              Няма жило КИА-та.С датчик е.
                              Иначе на 5-та,1500об/мин=60 км/ч ; 2000об/мин=80км/ч ;2500об/мин=100км/ч ;3000об/мин=120км/ч :3500об/мин=140км/ч ;4000об/мин=160км/ч.Това,ако си дифове 4,44:1.Ако си по-бавните (4,78:1),разликата е 5км/ч надолу.
                              Бих искал да споделя лични впечатления След фиша взех назаем GPS тъй като реших да се разходя до Букурещ... та по негови показания :
                              5та - 2000 об - 70 км/ч - закръглям до 5..
                              ........2500 об - 85
                              ........3000 об - 105

4та - 1500 об - 45
                              ....... 2000 об - 60 / 57-58/
                              ........2500 об - 70
                              ........3000 об - 85

Гумите са щатни, ненатоварен..
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X