Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Луфт във волана - KIA SPORTAGE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Луфт във волана - KIA SPORTAGE

Здравейе колеги,
    от 8 март съм собственик на KIA SPORTAGE 1996 год. 2.0ТДИ 4/5 врати.
    Имам малък (може и да е голям) проблем с волана.Луфта в волана е доста.Незнам от къде може да се появи,но преди имах Дискавъри с такъв проблем и се реши с натягането на една гайка на секторната кутия.Тук обаче незнам какво да правя.Джипката има хидравлика...може ли рейката да се е скапала или преди ако е карана с малко масло да е "засмукала" въздух.Не съм много в час с джипките така,че не ме упреквайте ако за нещо не съм се изразил правилно.
    Благодаря предварително !

От: Луфт в волата-KIA SPORTAGE

Секторната кутия е последното,което трябва да гледаш.КИА-та е с независимо окачване отпред и съответно има 6 накрайника и 4 шарнира.И паразитен хебел.Ако са разбити,може да го докараш и до половин оборот волана...Иначе луфт в кутията се обира.Има си реглажен болт,но първо си провери окачването...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Колега провери паразитния хебел. Те се разбиват, а и чисто нов не е скъп от гледна точка на цена. Не се занимавнай да сменяш или пригаждаш втулки.

Коментар

Re: Луфт в волата-KIA SPORTAGE

Нов във Варна го намерих на 55лв. но смених само втулките -оригинални 15лв. за двете със 1-я лев за кафе на продавача.При мен луфта си остана и се оказа,че в дясно имам за смяна 2 втулки на горен носач (по 10лв. пак Ургинални) и луфта изчезна.

Коментар

От: Re: Луфт в волата-KIA SPORTAGE

Проблема е отстранен.Обрахме луфта от секторната кутия и сега е чук.
          А може ли някой да ми каже къде е номера на рамата,че вчера ходих да сменям номера и талони.Немопжах да намеря къде е номера на рамата.Четох тук там....под предната дясна врата,друг пък ми каза,че е между двете врати пак вдясно,трети ,че е зад задната дясна гума.Утрепах се да шкуря понеже е поръждясало,но така и си останах в невидение.Колко са големи тия букви/цифри че немога да ги видя?
          Живи и здрави !

Коментар

Предна дясна врата навеждаш се и търсиш по гредата на шасито.

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
              Предна дясна врата навеждаш се и търсиш по гредата на шасито.
              Благодаря,колега.
              Утре пак ще се дупя да видя дали ще открия нещо.

Коментар

И номерът на двигателя е на много гадно място.

Коментар

Първоначално публикуван от plamenpetrov Преглед на мнение
                  И номерът на двигателя е на много гадно място.
                  А за него може ли някво жокерче колега
                  Ясно ми е ,че ще е вдясно(като застанеш с лице срещу джипа) ама горе, долу, отпред, отзад на блока.
                  Благодаря предварително!

Коментар

мястото наистина е невероятно завряно. Аз моята като я регистрирах такова търкане му ударих докато се види тоя номер. вижда се по-лесно отдолу когато си на канал, отгоре по-трудно се бърка. номера е под колекторите в задната дясна част на блока.
                    Последно редактирано от radev76; 15-03-11, 09:53.
                    Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

ако е дизел сваляш интерколера и търсиш в дясно по ръба на блока....10 мин най-много да ти отнеме ....,а номера на рамата няма ли го на табелка над казанчето за спирачната течност?
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Колегата Радев 76 е абсолютно прав. Най - добре на канал. Успех!

Коментар

На моята не можаха да го намерят в кат и писаха в талона "без номер" на двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от vanko4x4 Преглед на мнение
                            ако е дизел сваляш интерколера и търсиш в дясно по ръба на блока....10 мин най-много да ти отнеме ....,а номера на рамата няма ли го на табелка над казанчето за спирачната течност?
                            Табелка има колега,ама тия в КАТ не я признават.На талона номера си отговаря с този на табелката ама .....

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
                              На моята не можаха да го намерят в кат и писаха в талона "без номер" на двигателя.
                              Моят номер на мотора е 913420 и ми се струва ,че са го написали едно към гьотере.А може и да си отговаря,но отпред мисля че трябва да има букви.....RF.
                              Джипчето е дизел 61кВ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X