Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia на газ няма мощност при изкачване...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Kia на газ няма мощност при изкачване...

    Тези дни ми прави впечатление, че колата не иска да върви както преди. Започвам да изкачвам леко нанагорнище (на 2-ра), но веднага губи мощност и иска да гасне... Форсирам пускам съединителя и в повечето случай тръгва, другия вариант е да мина на 1-ва, но се е случвало и на първа да не ще да върви, а 3-тия да мина на бензин... Държи се така, все едно газта свършва а бутилката е пълна.
    Мислех си дали не е от студа, но днес покарах малко повече, колата загря, но на едно нанагорнище пак направи същия номер. Всъщност тези наклони съм ги качвал на 2-ра дори на 3-та без проблем когато нещата са какво трябва.
    Газовата е обикновенна и нищо не е барано по нея... Последно я карах няколко дни на бензин...
    Другото нещо което се сетих. Когато качвам нанагорнище, при натискане на газта колата "не усеща" веднага че съм натиснал педала. Трябват и 5-6 секунди и тогава почва да ускорява...
    Преди когато съм на втора и много я назоря (примерно искам да тругна от кръстовище направо на втора се чуваше едно паткане, и колата гаснеше... сега паткането го няма, както и мощността...
    Последно редактирано от Glow; 03-03-11, 15:53.

  • #2
    От: Kia на газ няма мощност при изкачване...

    Виж, да ни се е задръстил филнъра в газовия клапан.Спираш газта от бутилката и отвиваш чашката на клапана,вътре има малко филтърче,което трябва да се сменя понякога.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

    Коментар


    • #3
      От: Kia на газ няма мощност при изкачване...

      Проблема ти е в газовата система,а не в Киата.

      Коментар


      • #4
        От: Kia на газ няма мощност при изкачване...

        Щом е "паткало",вече е и в КИА-та
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

        Коментар


        • #5
          От: Kia на газ няма мощност при изкачване...

          Или е във филтъра на клапанчето проблема или в клапана на бутилката , изпусни с тел или нещо газта от зареждачката на бутилката и виж нямали да се оправи , ако не спираш крана и с 12-ка ключ филтърчето .
          Като спреш кранчето на бутилката ...... завърти и виж да не вземе да запали ...... и след това филтърчето...... ама задължително врътни да запалиш като спреш газта че ше си изкараш акъла ако тръгнеш да развираш така филтъра
          Лудак

          Коментар


          • #6
            От: Kia на газ няма мощност при изкачване...

            Не знам къв е проблема с тея "чек енджини" , "аварийни режими","трупане на грешки", но аз от два месеца карам с изключени букси на дебитомера и това...как беше,забравих му името...за празния ход,ами повярвайте няма нищо страшно,работи нормално и на бензин и на газ,нормален разход въпреки светещия чек и паткането от време на време (на седмицата 1-2 пъти).

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X