Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с мощността на киа спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с мощността на киа спортидж

здравеите колеги
    Имам КИА Спортидж от 96г 2,0 бензин 95 коня кара се само на бензин няма газ.
    Когато я купих ускоряваше до 140км/ч и след това се усещаше все едно нещо я спъва.Постепенно нещата се влошиха и в момента ускорява до 110км/ч.Аз не съм любител на високите скорости но нямам ускорение при изпреварване а на височините умирам,при последното ми ходене на София на витиня паднах до 80км/ч и отбих в лентата за бавнодвижещи се.
    Сменил съм всички филтри,агренажен ремък,дадох дюзите на ултразвукова вана да ги продухат,отрязах катализатора,компютърната диагностика нищо не показа.
    Налягането на бензиновата помпа е 3,5 бара казаха ми че за този двигател трябва да е 5 или 6 ,според маисторите там е проблема но и преди ме убеждаваха за едно или друго нещо,затова реших да попитам и тук.
    Благодаря на всички предварително

От: проблем с мощността на киа спортидж

Колега същия проблем го имах с ауди на диагностика нищо не показваше смених доста майстори докато откриха че е палец на делкото.

Коментар

Много неща може да са...ДВГ в какво състояние е в момента?Дим?Мирис(неизгорели газове,масло).Спада на мощност след смяна на маслото ли се получи?За такъв "аборт по телефона" трябва много инфо...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Двигателя работи като часовник,много е тиха и няма никакви неестествени звуци.Няма дим, за мирис незнам ,не гори масло.Компресията е съответно 13;12;13 и 12 бара,доколкото разбрах е нормална.Проблема е от преди смяната на маслото.Търся в момента информация за налягането на бензиновата помпа.Ще говоря с маистори да видим и палеца на делкото .
        Колата е наистина страхотна,вкарах я в полето след един дъжд и излязох през невероятни места а няма никакви гуми.Ще се боря да си я оправя.

Коментар

Ако съм те разбрал правилно,твоята КИА е 8-клапанова.На винтилката,помпата работи на 3 бара,не вярвам на твоята да трябва повече...Някакви лампи по таблото светкат ли?ЧЕК,примерно?Същоп провери палеца и дали не мърда оста на делкото аксиално и/или радиално,че може да бави искрата нещо,ако има луфтове.
          Дай ми инфо за "чек"-а,свети ли,кога свети,кога не...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да 8 клапановата е.Нищо не свети на таблото. Всички лампи светват на контакт и угасват като запаля,както си е нормално. Тия дни ако е хубаво времето ще прегледам делкото и ще пиша какво е положението.

Коментар

Налягане 5-6 бара е за помпи на мех. инжекция или за пълна,но с инжектори с капацитет повече от 400куб.см,каквито има в много малко серийни спортни коли.Твоята няма да е повече от 3 - 3,5.

Коментар

Провери варианта за прехвърлен зъб на ангренажния ремък .Това ми се случи на мен в един реномиран сервиз.Върнах се и проблема се реши-иначе всичко друго беше наред като при тебе.
                МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Огледах делкото но фаидата си е никаква няма нищо общо със това на москвича да кажем,ще трябва да я водя на маистор да го погледне.Не е и от ремъка колега,проверихме тази възможност.
                  Продължавам да си мисля че проблема е с горивото.Колата просто няма сила след 3000 оборота,все едно не достига гориво.След последното поскъпване на бензина окончателно реших да и сложа газ въпреки че не съм и почитател.Ако с газта не се промени положението ще започна да търся по електрическата част.

Коментар

колега провери си дебитомера на въздуха ако има от къде да вземеш само за проба смени го и виж дали ще прави същите проблеми при мен беше същото и се оказа дебитомера но ако купуваш гледай да е същия понеже ментета много струва 400 лв.поне аз за толкова го купих

Коментар

Ако е дебитомера,би трябвало да светне ЧЕК-а(май).

Коментар

Мина ми през главата че може да е дебитомера,но нямаше ли да излезе като грешка при диагностиката ?

Коментар

При мен не светеше а лампичката е здрава бяха го сменяли с някакво менте вътре пластините по принцип са много тънки. А на тоя който бяха сложили бяха много дебели и като цяло не даваше дефект, но сложих един Оригинален, но с проблем. Като ми го замерваха даваше късо между две от крачетата и пак не светеше лампа, когато сложих този новия колата тръгна

Коментар

Дали мога да намеря дебитомер в някоя морга, само за проба да направя едно кръгче преди да го купя ? Или да търся някои колега със спортидж наблизо и да проверим ?

Коментар

Здравейте отново,нещата вече са наред.Проблема както можете да се сетите се оказа от прост по прост,както обикновено се случва в такава ситуация.Когато най-накрая видях какво е спъвало колата, ми идваше да се засиля и да си ударя главата в стената.
                              Изолацията (вата ли е или някакво платнище,не знам как се нарича), която е лепната под предния капак,над двигателя ,беше провиснала отпред много малко но достатъчно за да затиска въздухозаборника.Малка ,гадна и трудна за досещане подробност.Понеже се беше натрупал много прах и си личеше чистото правоъгълниче където е било засмуквано имахме късмета да го видим съвсем случайно.Последните месеци се измъчих а проблема го оправих за 2 минути с дрелка и 3 попнита.
                              Благодаря на всички за съпричастието и дадените съвети,надявам се да не отнеса много подигравки за ситуацията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X