Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам проблем с моята КIA-Sportage 2.0 TDI 1996.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам проблем с моята КIA-Sportage 2.0 TDI 1996.

От няколко месеца двигателят импулсивно променя оборотите на място и в движение .Обортомера скача до 3000 оборота ,а са6тевременно двигателят глахне.На моменти работи като 4есовник. Ако ниакои може да ми помогне 6те сам благодарен.

От: Имам проблем с моята КIA-Sportage 2.0 TDI 1996.

Пробваи с контактен спрей по буксите да напръскаш и си провери маркучите за вакум

Коментар

А на колко оборота ти държи на празен ход когато работи като(часовник)?

Коментар

Между 900 и 950 об./мин.

Коментар

Причините могат да бъдат най-различни. На пример - стъпков мотор, температурен датчик или този на коляновия вал /замърсен/ и други. За всеки случай закачи я на компътюр за диагностика.

Коментар

ТДИ-то незнам да има стъпков мотор,а иначе прегледаи си наистина всички букси.
            Успех
            Кия Спортидж 2000тди
            Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Турбото как е? Излиза ли пушек около него?
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Пробвал сам със контактен спреи си4ки букси на помпата. Карах я на компютърна диагностика във фирмен сервис на KIA в село Ясен (Плевенско), но немжаха да открият пречината.На празен ход подържа 950 об. има моменти когато работи перфектно по около 1 час и след това започва с проблемите. plamenpetrov ako можеш кажи GSM за враска.

Коментар

Има един датчик на ГНП-то,който е нещо като електронна газ.Най-вероятно той се е сбъгясъл и дава к'вито си иска импулси.
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Каде се намира този датчик ,ако е на ГНП то него знам. Ако е този които е сварзан с жилото на газта него зам го сменил.

Коментар

От ляво на помпата в предния край

Коментар

Същия проблем плюс прекъсване и придърпване между 100-110км след 2-3 месеца мъки и тестове го реших със смяна на чисто новия ми горивен филтър със стария ама поумит с бензин сега всяка седмица източвам вода отдолу и нямам проблеми!Обаче преди 3 дни ми замръзна нафтата по тръбопровода и изгасна в движение отпуших тръбата качих ръчно нафта и дотук светна лампата на чека и с никакви маневри не мога да я угася изтърках дистанционното от натискане на изваден акомулатор пусках фарове стопове нищо даже подавах ток на ел клапана на помпата и пак не пали ако някой има някоя идея-без ходене до сервиз моля да я сподели! Тука в темата за имобилайзерите имаше някакъв телефон ама нещо не отговая.

Коментар

Ако имаш проблем с имобилайзера ще свети лампа IMO на таблото горе в дясно.Щом си имал проблеми с вода във филтъра да не е попаднала и в помпата(тогава всичко е ясно) за това да е и проблема с паленето.

Коментар

Първоначално публикуван от leotyria Преглед на мнение
                            Същия проблем плюс прекъсване и придърпване между 100-110км след 2-3 месеца мъки и тестове го реших със смяна на чисто новия ми горивен филтър със стария ама поумит с бензин сега всяка седмица източвам вода отдолу и нямам проблеми!Обаче преди 3 дни ми замръзна нафтата по тръбопровода и изгасна в движение отпуших тръбата качих ръчно нафта и дотук светна лампата на чека и с никакви маневри не мога да я угася изтърках дистанционното от натискане на изваден акомулатор пусках фарове стопове нищо даже подавах ток на ел клапана на помпата и пак не пали ако някой има някоя идея-без ходене до сервиз моля да я сподели! Тука в темата за имобилайзерите имаше някакъв телефон ама нещо не отговая.
                            Спирачката натисна ли ,при свалени клеми?
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Спирачките при свалени клеми не за 10сек а за 10 минути натисках крака ми изтръпна там на педала в 1 руско ръководство само че за Спортидж 2000г. прочетох че се правело с пуснати фарове и контакт за минимум 10 минути че имало вариант на компа със захранване не само с кондензатори и тва правих за 10часа не става накрая се отказах и я закарах в сервиз кия в Казанлък сложиха я на тест и сега чакаме некъф мооого сложен софт/или спец не знам/ от София да ми препрограмират имобилайзера срещу 50-60 лева ни е уговорката утре е денят Х ще видим!Все пак благодаря за реакцията!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X