Обява

Свий
Няма добавени обяви.

kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

    колеги помагайте
    Киата е 2008г 2.0 црди - светна ми лампата за чек (по точно започна да мига) което означавало проблем с катализатора или с филтъра за твърди частици, в сервиза на киа казаха че имало проблем с инсталацията на датчика за филтъра, после казаха че инсталацията е възтановена но датчика пак се държал странно и давал грешка.
    1- има ли такъв филтър
    2- как да отстраня и предотвратя повторното светване на чек лампата, тоест как да предотвратя задръстването на тоя филтър
    I'm not Lost, I'm Discovering !

    088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

  • #2
    От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

    Звънни тука 02/962 20 75-ВилиКар.Търси Владо Касабов.Той е диагностик...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

    Коментар


    • #3
      От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

      Благодаря ти колега, този телефон определено ще си го запазя, от оторизирания сервиз обаче ме зарадваха, че колата ми е с 5 а не с 3г гаранция и ще ми подменят датчика гаранционно.
      I'm not Lost, I'm Discovering !

      088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

      Коментар


      • #4
        От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

        Здравейте колеги,
        нов съм в този форум понеже от скоро се сдобихме с Киа Спортидж 2 CRDI 140 Hp и до сега не можех да се похваля с нищо, защото бях обременен с проблема на чек лампата, която постоянно ми намигаше от таблото и ми напомняше идеята да хвърля едни 500 лева на вятъра. Не, че не бях на ръба да го направя, но явно тези, които се опитаха да ми ги вземат не бяха толкова убедителни.Пускам тази тема, като продължение на темата"Проблем с лампата на чек", която не ми позволи да пусна там отговор, а също така ми изглежда позабравена от 2 години насам. Тук е момента да благодаря на един колега чието име не помня, а поста му не открих отново,но ще цитирам какво каза:"ремонтираха ми кабела на датчика". Тези негови думи ме накараха да се спра и да не давам грешни пари. И за да не нарушавам Българската максима," защо само аз да се прекарвам" искам да споделя как си реших проблема.
        След поредното влизане в сервиз и отново констатацията,че датчика е фира и трябва да се смени, а специалността ми не го позволява с лекота да го приема, та отидох на канала на един приятел. Влезнах под колата и огледах въпросният датчик, който се намира на видно място по средата на филтъра или катализатора. От него кабела влиза под стелката на дясната седалка.
        1. Изключих акумулатора.
        2. отворих кората на десният праг и ъгловата под жабката, точно под нея се намира малката бяла букса на кабела на датчика, която откачих и избутах кабела и маншона, който го уплътнява под стелката в посока надолу под колата.
        3. С ключ демонтирах датчика и след това на операционната маса
        4. От датчика по посока към буксата има оригинален гумиран шлаух, който свършва на около 5 сантиметра от маншона и при набирането му към датчика се появи плътно навито изолационно тиксо оригинално японско, но под него познайте какво има?(:- 350 лв за датчик и 150 лева за демонтаж и монтаж) да да ама не. ТАМ ИМА ОКИСЛЕНА СНАДКА НА КАБЕЛА
        5. Прерязахме и изхвърлихме гнилите връзки,кербовахме наново и изолирахме с термошлаухи и силикон
        6. Качихме датчика отново, и пуснахме тоците
        7. Издухване на магистралата от Пловдив до разклона за Пазарджик - разход до 11/100, колата това и чакаше от там нормално прибиране до Пловдив - разхода падна до 8.5/100
        Надявам се този пост да не бъде изтрит от злонамерени майстори, а да помогне на търсещите спасение колеги, на които вече и кожа на гърба не им остана.
        Иначе цените на датчика действително са приблизителни:код 39221 27280 това е неговият код международен и между марков защото същият отговаря и в Хюндай.

        Коментар


        • #5
          От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

          Искрени благодарности на модераторите,че не спряха поста ми, както направиха това във форума на КИА и се извинявам за това, че съм го повторил в по друг вариант, но дори и с две думи в КИА не мина. Надявам се да помогна на нуждаещите се, които не се примиряват с ограбването им, търсят и четат.

          Коментар


          • #6
            От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

            Единия го махнах, защото просто се повтаря, а не че не одобрявам какво си направил. И аз само така действам.

            Коментар


            • #7
              От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

              Браво градски вече разбирам защо мина поста, бунтовнически ни е края.

              Коментар


              • #8
                От: kia sportage - датчик на филтъра за твърди частици

                Първоначално публикуван от axelrood Преглед на мнение
                но ще цитирам какво каза:"ремонтираха ми кабела на датчика"
                Това са моите думи радвам се, че са ти били полезни. Оказа се, че това кабелче е в основата на проблема, при мен вече два пъти се сменя кабела защото се прекъсва и то все зимно време, обяснявам си го с втвърдяване на изолацията и от там пречупване заради вибрациите.
                Мога да ти споделя и още един проблем, който боря от известно време на сам, от руснаците разбрах, че това им е детски проблем на тези кии.
                Електромагнитната муфа която управлява задното. Семеринга който е на опашката на кардана пропуска вода вътре от което заминават лагерите.
                Сменяхме ги тея лагери, сменихме и семерингите и даже и маслото вътре в муфата (оригиналното масло е mobil mobilfluid LT) 150мл. което няма кой да ти достави в БГ.
                Намерих заместите от БМВ
                Та ако нещо почне да ти вие от към задницата, звънни един телефон преди да отидеш в сервиза на киа и да ти вземат 3800лв за нова муфа
                Дано нямаш проблеми де, но ако имаш - звънкай.
                И да кажа, нямам сервиз и за съвети и опит пари не искам, всичко което споделям е с цел помощ на такива като мен, които се борят с неволите по нашите сервизи.
                Виж студена бира не отказвам но това може да го направиме и без да има проблем по колите. Поздрави.
                I'm not Lost, I'm Discovering !

                088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X