Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за термостат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за термостат

Колата е Киа Спортидж 2005 год бензин 4wd
    Преди 7к обслужих основно колата и смених и термостата.Новия явно отваря по рано-по мои сметки на около 50-55 градуса./нормално стрелката седи 1мм под средната черта90гр,а сега седи 1мм над втората чертичка-която трябва да е 45гр.
    Проблеми няма-загрява бързо,има хубаво парно,но все ме притеснява дали това е проблем в дългосрочен план.
    Мисля ,че тазхода ми е малко висок сега 11,2 градско и 9,6 извън градско при икономично каране.
    Освен това може ли да прецака нещо и заслужава ли си да го сменям след като няма проблеми?

Като за начало, намери начин да премериш реалната температура-с ИЧ термометър например.

Коментар

Преди да сменя термостата стрелката си седеше където трябва,така че показанията на уреда са си наред-ако това имаш впредвид

Коментар

Първоначално публикуван от PavelTakov82 Преглед на мнение
        Преди да сменя термостата стрелката си седеше където трябва,така че показанията на уреда са си наред-ако това имаш впредвид
        Добре, а защо се наложи смяната?

Коментар

Първоначално публикуван от PavelTakov82 Преглед на мнение
          То преди и аз бях млад. Та проверката няма да ти навреди, а ще ти изясни какво се случва.

Коментар

След закупуване се наложи да се прави основен ремонт ма двигателя и се смени всичко.
            Нямам такъв уред за замерване на температурата на антифриза.
            Когато работи ма място се вдига до където трябва-малко под средата,но като тръгна и пада до описаното по горе положение.Проблеми нямам никакви -бързо загрява и има хубаво парно.
            Въпроса е дали да ходя да го сменям ,което е свързано с пари,но повече ме притесняват майсторите,че съм се напарил и немога да случа на читави

Коментар

Нещо което работи не се пипа. Ако търсиш къде да си похарчиш парите тръгвай по майстори

Коментар

• PavelTakov82
                PavelTakov82 коментира
                Редактиране на коментар
                И аз съм на това мнение,но ме притеснява да не доведе до проблем по късно

• moci111
                moci111 коментира
                Редактиране на коментар
                Щом си имаш парно няма какво да го пипаш. На пазара е пълно с термостати никаква гаранция няма че са читави. Карах Фронтера А бензинова реших да го сменя купих го от Опел уж "оригинален" за 87 лева с отстъпка. Не мина и месец и парното на място го има тръгваш и изстива. Връщане с хиляди зорове дадоха ми друг уж по добре така си я продадох след време. Така че не пипай когато се прецака тогава сменяй.

Или термостата не е читав, или е сложен неправилно.
              Това щом на място загрява, а като тръгнеш охлажда.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

• PavelTakov82
                PavelTakov82 коментира
                Редактиране на коментар
                На място достига до нормална температура,но пак казвам ,че нямам никакви оплаквания.Не бих го пипал,но ме притеснява да не доведе по нататък до проблеми.
                Ти какво мислиш-да го оставям ли или да сменям

Каква марка е термостата ? Премери температурата на място като загрее по уреда на таблото за да знаеш реално колко е , след това тръгни да караш и като падне , спираш и мериш пак .
              След като знаеш реалната температура или поне приблизително , чак след това ще може да се прецени как да се действа .
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Така е , но му казвам да премери защото от писаното - има хубаво парно нон стоп . Та нещо не се връзва...

• Кольо
                Кольо коментира
                Редактиране на коментар
                Ако радиаторчето на парното е чисто-не му трябва много за да духа топло. А и колко е топлото е субективно усещане. Така, че може и при 50-60 градуса да се усеща хубаво парно, а двигателя да зъзне.

• PavelTakov82
                PavelTakov82 коментира
                Редактиране на коментар
                Не знам марката на термостата.Би трябвало да е за съответната марка-майстора каза,че всичко е поръчвал по номера на рамата.
                Нямам уред за мерене на темп.
                Като загрее, градусите са постоянни и не варират-по табло около 50-55градуса.
                Като поработи на място-вдига до 90 -по уреда на таблото.
                Пак казвам-това става след смяна на термостата с нов.Преди това си държеше малко под средата-90 градуса

Кольо ,при движение пада до 50-55 градуса по уреда на таблото и повече не мени-държи си винаги там и не пада повече.Като поработи на място вдига до 90 градуса.
              Колата си загрява бързо и парното е добре.

Коментар

Ако не може да прецака нещо,предпочитам да не пипам,че като отида да оправят нещо и после друго са оплескали-я забравена скоба,я не затегнат болт и др. подобни

Коментар

Термостата обикновенно е на лесно място и се сменя лесно.
                  Аз бих го сменил сам и ще потърся оригинален .

П.П.Като го караш така студен ( моторът) , разхода се вдига.
                  Който търси , намира !
                  Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

• PavelTakov82
                    PavelTakov82 коментира
                    Редактиране на коментар
                    Благодаря за отговора

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X