Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правим бронирани джипове за Европа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Правим бронирани джипове за Европа

Правим бронирани джипове за Европа
    Разработваме супер модерните машини с още четири страни

СОФИЯ. Супер модерен брониран джип, който да участва в мироопазващи операции на ЕС и НАТО, ще прави България. Европейската агенция по отбрана е отправила специална покана към страната ни да участва в съвместен проект за създаването на нов вид лека бронирана машина, която може да бъде пренасяна в авиационни апарати - самолети и вертолети. Това обяви вчера проф. Стефан Воденичаров, съпредседател на Сдружение "Българска отбранителна индустрия". В създаването на джипа са поканени още Германия, Франция, Словения и Италия. Ние не можем да създадем двигател за такава машина, но можем да предложим най-добрата броня, обясни Воденичаров. Българските отбранителни изделия се ценят в цял свят, каза той. В сферата на военнопромишления комплекс и на ИТ технологиите можем да се мерим с Холандия и Белгия, дори сме по-добри от Унгария, допълни Воденичаров. Според него нашите производители работят главно за износ, едва 5% от стоката им остава за вътрешния пазар. Много са ограничителните механизми и участието ни в търгове на НАТО е затруднено, допълни съпредседателят на сдружението. Цените ни вече няма да са смешно ниски, особено ако "направим сватба с някоя голяма фирма" за съвместна работа в бранша, обясни той. По думите му най-големият проблем е, че има глад за квалифицирани кадри. Липсват фрезисти, както и други тесни технически специалисти. Причина за това е недобрата подготовка в университетите и ниските заплати у нас.
    От днешния Стандарт

Отдавна си мечтая да правим автомобили и мотоциклети в българия.
    Ние почваме направо от джипове.
    Дали някой ще се допита до хора от форума ? Дано

Re: Правим бронирани джипове за Европа

това дето ще се прави /евентуално/, няма нищо общо моторите, колите и джиповете... то си е бронирана военна техника...

Танкове сме правили и то доста, но това не означава, че ще правиме "ширпотреба" като коли и мотори...

Булгарреното е било доста сполучливо, но нашите са се полакомили да изнасят за арабския свят въпреки изрична клауза в договора, че са за вътрешният ни пазар...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мой близък роднина беше някакъв голям шеф по времето когато
      в Пловдив се сглобяваше Булгарреното и когато след време стана
      дума за спирането му от производство и легендата за износа много
      се смя.Според неговите думи цялата работа идва от Големият брат
      от изток.С много голям натиск и политически и икономически и
      с обещание че ще ни наводнят с автомобили и тн.Същата история
      и с нелошото за времето си мотопедче Балкан.Е после внасяхме
      някаква си антитехника Верховина.
      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Танкове сме правили и то доста...
        Танкове не знам да сме правили. Даже на самоходните гаубици правехме само шасито (на базата на МТ-ЛБ), а телата на 122 и 152-мм гаубици идваха от Чехословакия.

Може и да са имали мераци да правят танкове с онази каца без дъно край Радомир ама ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Даже на самоходните гаубици правехме само шасито (на базата на МТ-ЛБ)
          Поправка на базата на БМП.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
            Танкове не знам да сме правили. Даже на самоходните гаубици правехме само шасито (на базата на МТ-ЛБ), а телата на 122 и 152-мм гаубици идваха от Чехословакия.

Може и да са имали мераци да правят танкове с онази каца без дъно край Радомир ама ...
            в Червен бряг сигурно правеха трабанти...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              в Червен бряг сигурно правеха трабанти...

Трабанти - не, МТ-ЛБ и 122-мм самоходни гаубици (наше шаси + чешка гаубица) - да.

Eй такова нещо:

Верно, че има вериги, купол и оръдие, ама не е танк.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Интересна новина даже не бих го нарекал новина.
                Този проект е от 5 6 години.Дори има една бройка която е тествана в Ирак.Така че думата за поканата е доста смешна като цяло проекта е изцяло наш или почти просто имаме проблеми с двигателите в смисал не правим качествени.

Коментар

Бе, като знам кои и какви са някои от хората в тая история ... С две думи - хамъризъм. Вместо нормален БРДМ. Не е истина кви пари са хвърлени. За нищо. Още от края на 80-те. Врели - некипели. Мерцедес не разрешиха тука и гайки за нещо да се правят, модни джипове щели да купуват. Е сеа, сеа.
                  Мойта Багира е някъв остатък от ония работи.
                  В средата на 80-те е бил разработен среден танк. Класът на Т-72, на основата на разработени тука брони. Има един тип странни стомани - самоармиращи се. Заради някакви си добавки в някакви режими на охлаждане се втвърдяват в подобие на подредена структура. И от там имат много високи ударни показатели. Едно време беше много секретно. После не знам на къде замотаха работата. По времето на педалчето Димитров, Ф. всичко секретно завлякоха право в американското посолство. Не съм чувал после за стоманите. Алуминиевите брони ги зарязаха, диамантените ги зарязахме ние, противо РПГ-ските са малко - много сапунен мехур.
                  Бе, плюй и забрави.

Коментар

До някъде си прав Стефане но бронята си я бива.Поне от проведениете тестове в доста чужди държави.То проблема на тоя джип е как да е лек и да не го гръмнат.Всичко друго отдавна е измислено.За това ми е чудно що за нахалство е да кажат ние ви поканихме да направите собствения си джип.Прав со на базата не БРДМ е и според тестовете се е представил добре.
                    А това за танковете си е съвсем реално и го има на няколко машини и то не само на базата на Т 72 дава много добри резултати но братушките не ни дават да го правим защото стават така че техните танкове са по лоши а това е немислимо.
                    Абе идиоти сме си ние те това си е.

Коментар

Не, той не беше на базата на 72-ката, а от нейния клас. 40 тонен основен боен танк. И дори май с автомата от първите прототипи, с хоризонтално наредени снаряди. Щото 72 хич не е лош, обаче вертикалния барабан на автомата за зареждане е смърт и катастрофа. Тогава е ставало дума за 1 000 танка годишно, доколкото знам. Вместо 1 200, а на края и 1 800 самоходки годишно в Червен бряг. Гвоздиките от горната снимка. Въпросът за завистта е смешно политизиран по моему. По това време руснаците вече имаха отдавна и Т-64, и вероятно вече прототипи на Т-80. Обача 40 000 тона висококачествена електростомана годишно ние никога не сме имали. А да се кара отнякъде, пък да се доправя тука, пък ... Така и не довършиха нито Радомир, нито Червена могила ...

Коментар

Абсолютно точно казано.
                        Но разликата в килограмите на танк с руската броня и танк с нашата броня е доста голям.Говорим за танк Т-64 мисля че накъде около 2 или 3 тона е по лек при същата защита.Лично бащами е карал подобен танк в Казанлак за това имам що годе някаква достоверна информация.

Коментар

Ще се повторя ама що за хора бе официално ни поканлили е точно това не ми го побира тъпата глава.
                          Ама така е като сме идиоти .
                          Пък много ми е интересно какво ше правят другите държави сигурно пластмасовите стойки за огледалата по нова супер секретна технология.

Коментар

Първоначално публикуван от bobsen Преглед на мнение
                            Ще се повторя ама що за хора бе официално ни поканлили е точно това не ми го побира тъпата глава.
                            Ама така е като сме идиоти .
                            Пък много ми е интересно какво ше правят другите държави сигурно пластмасовите стойки за огледалата по нова супер секретна технология.
                            А, в същност, ти погледна ли началото за да видиш НИЕ какво можем да направим?

Ние не можем да създадем двигател за такава машина, но можем да предложим най-добрата броня, обясни Воденичаров.
                            "Такава машина" само от броня ли се състои? Или трябва да има и други неща, които НИЕ май определено НЕ можем да правим.

Текстът на съобщението в същност, започва подвеждащо. Типично за българската журналистика ...

Супер модерен брониран джип, който да участва в мироопазващи операции на ЕС и НАТО, ще прави България
                            А пък аз, кой знае защо, се сещам за оня виц "Не били компютри, а били компоти ..."
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Веднага ще ти кажа. По линията на ЕС ще набутат това в т.нар. Шеста рамкова конвенция, и през следващите 4 - 5 години някви хора поне два пъти месечно ще ходят за по седмица на разни кьорсофри. Всеки път в различна държава. След 5 години ще закрият темата и ще открият нова по VІІ рамкова конвенция. С още по-бомбастични параметри. Някъде в някой двор някой като нас сигурно ще направи нещо подобно. Но никога няма да го пуснат на светло и никога няма да направят машината. По линия на НАТО ще направят почти същото, но циркът ще се разиграва примерно две години. А ако се явят реални наработки, американците ще приберат всичко и нямада кажат нито дума. Благодаря - най-малко. Пари също няма да дадат.
                              В Казанлък през 81-ва докараха Т-62. 64 никога не са произвеждани нито приемани на въоръжение никъде. Той е съвършен. Но скъп. 62 е опростен по-евтин вариант, 72 е народният. Най-простият и евтин вариант и края на семейството. После тръгнаха Т-80. Макар че такива неща има примерно три различни, с едно име. Украинските и чехско-намсикви са по-дълбоки или по-повърхностни модернизации на 72-та, за повече нямат сила. Какво е руският не знам кой знае колко. Не ми се и рови, става ми криво.
                              Нито два, нито пет тона са принципиални за танка. Те са все едно на номера, или на калибри ако повече ти харесва. Леки, средни, тежки. Ориентировъчно да кажем: 20, 40, 60 тона. Макар че бойното тегло на свинята Абрамс е на практика 80 тона и не може да воюва никъде)) Мостовете не го държат
                              Румънците например имат малък БРДМ с дизел ВАМО. Подчертано се гордеят с него и с двигателят му. Прилича на джип с къса база и куполка с картечници.
                              Изобщо казано, черупката на бронята е главното. На нея слагай каквито искаш агрегати. Не виждам къде у нас могат да отливат такива кутии.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X