Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен пушек в купето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен пушек в купето?

Здравейте вижте какво се е случило на мой колега. Помоли ме да го постна тук ако някой има представа от какво може да е .

"От известно време съм собственик на Пасат Б4 1.9 ТДИ и днес имах доста странен проблем. Както си карам и съм пуснал климатроника изведнъж започна да излиза бял пушек от центраната дюза на парното. Спирам веднага отварям капака и нищо. От никъде няма пушек, антифриза си седи на ниво (само тръбата на климатроника беше замръзнала цялата ) ... Влизам вътре а това продължава да пуши. Вдигам градусите до мах температура и спира. Свалям ги и пак започва да излизал. Няма мирис няма нищо. Спишрам климатроника, свалям прозорците и покарах 2-3 км, след това пуснах пак климатроника и до София (30-40 мин) никакви ядове.
    Някой има ли идея от какво може да е това и дали има нещо страшно ?"

Да видим някой срещал ли е такова чудо.
    Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

От: Странен пушек в купето?

Някъде нещо е запушено и не се оттича водата от изпарителя на климатика. Или нещо подобно. Тоя пушек е водна пара, която е кондензирала при охлаждането, но не е полепнала по охладителя, за да се стече под колата.

Коментар

Преди години имах същия проблем на едно Субару Форестър. Изкарах си акъла. Тичах за пожарогасителя в багажника, отворих капака и се оказа, че нямам какво да гася. След 5 минути продължихме пътуването и нямаше проблеми никога повече. След това я карахме колата 2-3 години без никакъв пролем. От сервиза ми казаха че компресора бил направил свръх-налягане за момент. Истината е, че тогава минах чялата магистрала на мръсна газ с около 180 км/ч и поради високите обороти се било случило нещо... Така или иначе, това не е проблем, според обяснението на сервиза. Карай си колата и си свиркай. Нали знаеш, ако има нещо, тя (колата) ще си каже в един момент.

Коментар

Да, изглежда доста страшничко но няма проблем, просто клапана който трябва да изпусне излишния фреон е блокирал за момент, а дали по вина на електрониката или просто механичен блокаж не се знае. Тогава температурата на въздуха пада много под 5 градуса и парата в него изглежда като дим. Ако не ти прави повече проблема си карай с песен, но ако го прави често ще е нужен сервиз.
        Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Мерси за отговорите. Явно не е страшно, само веднъж се е получило.
          Поздрави!
          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X