Един въпрос който ме мъчи от доста време и се отнася до всичките ми коли. На всичките коли поне един от фаровете свети или настрани или нагоре и светлината от двата изобщо не ми е съсредоточена на правилното място и съответно светлината отпред е слаба. Най- интересното е, че на всички фарове, механичните врътки за центровка са счупени и няма какво да направя, а електрическата машинка при таблото не ми върши работа. Питах тук там и ми казаха, че само с махане на стъклото на фара може да се регулира, но отварянето не е лесна работа, както и затварянето после. Та ако знаете други начини за центровка на светлоотразителите, споделете, че при мъгла/дъжд десния фар на Гранда свети надясно и надолу.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Центровка на светлоотразителите на предните светлини?
Свий
X
-
До: Центровка на светлоотразителите на предните светлини?
Без врътки за центровка, не виждам как ще стане.Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеЕдин въпрос който ме мъчи от доста време и се отнася до всичките ми коли. На всичките коли поне един от фаровете свети или настрани или нагоре и светлината от двата изобщо не ми е съсредоточена на правилното място и съответно светлината отпред е слаба. Най- интересното е, че на всички фарове, механичните врътки за центровка са счупени и няма какво да направя, а електрическата машинка при таблото не ми върши работа. Питах тук там и ми казаха, че само с махане на стъклото на фара може да се регулира, но отварянето не е лесна работа, както и затварянето после. Та ако знаете други начини за центровка на светлоотразителите, споделете, че при мъгла/дъжд десния фар на Гранда свети надясно и надолу.
Та мисли в тази посока.
-
Отваяряш, настройваш, затваряш със силикон и после при дъжд чистиш жабите
. Аз моите ги отварях защото единия нещо беше се счупил вътре, после купувах всякакви силикони и винаги има вода вътре, накрая пробих по една дупка отдолу и ....
Suzuki Samurai SJ413 Turbo
Коментар
-
Добре де, като ги отвори, какво ще настройва? Крушката ли ще криви?Първоначално публикуван от yosko Преглед на мнениеОтваяряш, настройваш, затваряш със силикон и после при дъжд чистиш жабите
. Аз моите ги отварях защото единия нещо беше се счупил вътре, после купувах всякакви силикони и винаги има вода вътре, накрая пробих по една дупка отдолу и .... 
Коментар
-
С отваряне точно това казах, че е рисковано. То че ще стане тогава ще стане, ама водата после... Не крушката се наглася, ами самия светлоотразител си го ценроваш. Понеже врътките всъщност освен резба имат и пръжина отвътре която всъщност държи светлоотразителя. Аз си мисля дали има начини да се излъжат врътките или някой който си е оправял светлините без да маха стъклото?R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Абе хора, това не е компютърна програма, че да я излъжеш.Първоначално публикуван от baha Преглед на мнениеС отваряне точно това казах, че е рисковано. То че ще стане тогава ще стане, ама водата после... Не крушката се наглася, ами самия светлоотразител си го ценроваш. Понеже врътките всъщност освен резба имат и пръжина отвътре която всъщност държи светлоотразителя. Аз си мисля дали има начини да се излъжат врътките или някой който си е оправял светлините без да маха стъклото?
Фара си е фар - оптична система. Чиста физика и оптика.
Спрямо какво ще го центроваш рефлектора?
Комбинацията крушка-рефлектор работи заедно с френелите по стъклото на фара.
Не се занимавайте с ...... неща.
Коментар
-
Е как да не се занимавам, като десния ми фар е по- нисък от левия, бие долу и вдясно и видимостта ми е до края на светлината на левия фар... Явно ще се наложи да го отварям, като се отвори, светлоотразителя се намества наляво, за да свети напред и нагоре, за да свети по далеч от левия фар и след това ще му мисля силиконите, с които да го изолирам! Като ти се случи да имаш кривоглед фар със счупени врътки и да нямаш нужната видимост, въпреки, че съм с ксенони, ще видиш, че и на теб няма да ти се купува нов фар!R 727cc BB KIT
ZJ V8
WK2 V6
Коментар
-
Ами, незнам какво точо представляват фаровете, но моите за които казвам че съм разглабял, рефлекторите седят на една рамка вътре в самия фар, и от там могат да се настройват, от едната страна се беше счупило едно зъбче и фарът седеше направо, а рефлектора надолу.Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеДобре де, като ги отвори, какво ще настройва? Крушката ли ще криви?Suzuki Samurai SJ413 Turbo
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар