Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с поръчка от И-бей....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с поръчка от И-бей....

Знам че имаше тема за И-бей ама неможах да я намеря.Ако модераторите решат нека преместят поста.Та въпроса е такъв.....Поръчах си ето тези накрайници http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...%3DI%26otn%3D2

След дълго чакане(и друг път съм пазарувал от Англия чакането не е толкова)един ден получих писмо да ходя на митницата да си взема стоката от ТАЙВАН....И след като е от Тайван трябваше да заплатя 22% ДДС.Което всъщност не е голям проблем но пък защо да ги плащам....аз съм си поръчал частите от Англия.....не от Тайван и не съм ги вкарвал в сметките тези 15 евро.Но след като отворих кашона бях още по изненадан.От снимките ясно си личи че единия накрайник е от съвсем различен материал и с по лоша изработка.Не е и боядисан.Има гресьорка само на единия накрайник.А пък и не съм сигурен дали изобщо ще станат за моя джип.Утре ще ходя да сравнявам,ама ми се струва че май са "обратни".
    Имам доста покупки от И-бей но това е първия път в който има проблем и ще съм благодарен да дадете съвет как да постъпя сега.Да пиша на продавача или....???Ето и снимките

Предварително благодаря на отзовалите се...
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

До: Проблем с поръчка от И-бей....

- Пиши на продавача за качеството и за различния накрайник.

Частите от Англия ли са пратени с произход Тайван, или си идват от Тайван ?

Ако са пратени директно от Тайван - директно подхващай Ибей - пиши им че неправилно е указано местоположението на продукта - не напразно на страницата пише Item location, а не Seller location. Пиши им че това е подвеждаща информация, и ги питай как да действаш.

Продавачът така или иначе трябва да реагира най-малкото що се отнася до качеството на последния накрайник. А ибей трябва да реагират заради местоположението.

Ако продавачът прояви прекалена охота да ти връща парите само и само да си затвориш устата - ескалирай случая, частите като нищо може да се окажат опасни. Ибей не обичат да бият продавачи през пръстите, зер от тях печелят, но в такива случаи не си поплюват, понеже ако се стигне до съдилища и те са в кюпа. Действай смело.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
      -Частите от Англия ли са пратени с произход Тайван, или си идват от Тайван ?

Пратени са от Тайван.Затова и ги спряли на митница.....иначе ми идват на вратата.

Коментар

Пиши и на продавача, и на ибей.
        На продавача пиши че информацията която е пуснал за продукта е подвеждаща, и че имаш проблем на ниво качество и произход на стоката. Същото и на ибей. Това е подвеждаща информация. Директно го подхващай докато е топъл, културно, без заплахи но твърдо.

Този вид доставка англофоните му викат dropship, но никъде в обявата не е споменато това. Направо му пиши че таксите и митото са по-високи от цената на частите, да ти връща парите и да си взима стоката от митницата той. Но задължително го кови по две линии, успоредно задействай и ebay customer support.

Коментар

Супер са накрайниците. Не са обратни.
          Нали когато взимаш четири на цената на един не очакваш качеството да е високо. Макар че в случая цвета не е критерий за качество.
          Аз защо мислиш пазарувам само части със стикер Mopar. Със сигурност не е защото не познавам парите.
          Купил си ги с условие че ако не си хепи, можеш да ги върнеш и ще ти възстановят парите. Транспортни и митнически разходи са за сметка на купувача. Написано е.
          Дано успееш да си вземеш парите за мито които си платил. Макар че се съмнявам.

Коментар

Който продавач не си напише домашното - да си сърба попарата.

- Item location: UK. UK не е Тайван. Все още. Или - вече не е

- OEM Aftermarket: не значи нищо. Или са OEM, или са Aftermarket.

До тук са две заблуждаващи описания на стоката. Никой копче не можеше да му каже ако беше написал "Продавам супер aftermarket накрайници от братски Taiwan". Сигурен съм че такива продавачи не липсват.

Само че тоя се е изхитрил да ги пише че са в Англия. По този начин накланя везните в своя полза когато избираш продавач. Като е такъв хитрец - да си носи последствията.

Както и да е. Според мен има мегдан за разправии. А за качеството на частите - не знам. Знам че когато си поръчах оригинална батерия за олимпуса с етикет олимпус и холограма олимпус и получих от Китай откровен ментак в кутия олимпус с етикет олимпус и холограма олимпус - пуснах оплакване и на оня хубавец му затвориха профила в рамките на 48 часа, нищо че беше с не знам колко хиляди продажби.

Коментар

Фидбека (feedback) е мощно оръжие. Пиши му на продавача, но си подбери добре доводите. Mисля, че проблема е в продавача, а не в ebay. Не е зле да ни кажеш кой е продавача, за да не се натресе друг. Да бе видях го. Действително пише, че е в UK. Искай си ДДС от него обратно. Вероятно е да успееш.
              LZ1AIV

Коментар

Снимай опаковката и по възможност всяка информация, че стоката е изпратена от Тайван, а не от U.K.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Супер са накрайниците. Не са обратни.
                  Нали когато взимаш четири на цената на един не очакваш качеството да е високо. Макар че в случая цвета не е критерий за качество.
                  Аз защо мислиш пазарувам само части със стикер Mopar. Със сигурност не е защото не познавам парите.
                  Купил си ги с условие че ако не си хепи, можеш да ги върнеш и ще ти възстановят парите. Транспортни и митнически разходи са за сметка на купувача. Написано е.
                  Дано успееш да си вземеш парите за мито които си платил. Макар че се съмнявам.
                  Че са евтини.....евтини са.Поне всички да бяха едно и също качество.Ти виждаш само цвета но те уверявам,че качеството на материала и изработката е в пъти по ниско от на другите.Работя с метали от доста време.
                  Мито не съм плащал.Плаща се за стоки над 150 евро.Платих 22% ДДС.
                  А и защо само единия има гресьорка..?Така ли трябва да е?На мен засега ми трябва само един(точно тоя с гресьорката мисля).

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Снимай опаковката и по възможност всяка информация, че стоката е изпратена от Тайван, а не от U.K.
                  Ето...

А между другото....за моя сметка ли е пращането на стоката обратно?Ако да...то няма смисъл да се занимавам защото за тази пратка до Тайван ще ми вземат колкото е цената на накрайниците.
                  В крайна сметка може да си използвам само трите а четвъртия да го подаря на някой ако иска да рискува и да го пробва.

Коментар

Заводските са без гресьорки.
                    Щом работиш с железа сигурно ти е ясно че на всяко едно от тези четирите е заложен живота на теб , хората в колата и околните участници в движението. Достатъчно е само едното да се скъса за да има среща със Свети Петър.

Коментар

....Аз защо мислиш пазарувам само части със стикер Mopar......
                      Не е достатъчно. Трябва да познаваш и частите..
                      Знам двама които печатат такива етикети....и не само такива.

Тия накрайници изглеждат на снимката всичките различни. На битака има такива комплекти.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Интересно като ги напечатат, какво ги правят.
                        Не съм чул части Мопар да се продават другаде освен в Балканстар.

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                          Фидбека (feedback) е мощно оръжие. Пиши му на продавача, но си подбери добре доводите. Mисля, че проблема е в продавача, а не в ebay. Не е зле да ни кажеш кой е продавача, за да не се натресе друг. Да бе видях го. Действително пише, че е в UK. Искай си ДДС от него обратно. Вероятно е да успееш.
                          На продавач с хиляден фийдбек му е през оная работа за един отрицателен. Много повече ще го стресне санкция от ибей, а не от купувача.

Разноските по връщането са за сметка на купувача, но в случая не става въпрос за тях. Става въпрос че купувачът е прецакан. В такива случаи принципът е "Парите обратно, стоката - на боклука, след като се опише, снима и пратят данните на ибей". Ибей отваря казус, и ако отсъди че грешката е в продавача (което е повече от вероятно) - парите се взимат автоматично от сметката му. Никой няма да го чака да се натутка да връща пари.

Още веднъж - силно вероятно е продавачът да направи всичко възможно работата да отшуми тихо. Ще се извинява, ще пули очи, ще връща пари, само и само да не се вдига много шум. Но не е там работата. Ако има и най-малкото съмнение че чарколяците са опасни, трябва да се докладва. Тоя петхиляден фийдбак означава че в момента се движат 5000 коли с опасни части само заради тоя.

Коментар

Между другото гледам, че повечето негативни или неутрални feedback са за това, че праща от Китай, а не от Англия както бил писал. Търси си правата докрай, аз досега не съм имал точно такъв проблем, но всички спорове досега са били в моя полза.

Коментар

Интересно като ги напечатат, какво ги правят.
                              Не съм чул части Мопар да се продават другаде освен в Балканстар.
                              А може би не си търсил.
                              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X