Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миризма на цигари в колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миризма на цигари в колата

Кажете има ли някакъв специфичен лек за тая отвратителна миризма на цигари, която се носи от салона на автомобила?
    Става въпрос за почти нов автомобил, конфискуван за неплащане на лизинг - 2г, 31800км... Салонът е изпран и дори не е още изсъхнал на 100%, но миризмата на цигари е много силна и тежка... Като на пълен пепелник, залят с вода и преседял една нощ...

Утре го взимам и не знам как да махна вонята... Какви са тия хора да пушат в кола?
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: Миризма на цигари в колата

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    Кажете има ли някакъв специфичен лек за тая отвратителна миризма на цигари, която се носи от салона на автомобила?
    Става въпрос за почти нов автомобил, конфискуван за неплащане на лизинг - 2г, 31800км... Салонът е изпран и дори не е още изсъхнал на 100%, но миризмата на цигари е много силна и тежка... Като на пълен пепелник, залят с вода и преседял една нощ...

Утре го взимам и не знам как да махна вонята... Какви са тия хора да пушат в кола?
    Ще се отмирише с времето. А междувременно си намери някакъв подходящ за теб ароматизатор, дето ти харесва.

От време на време, кагато съм на дълъг път сам, пуша в тераното. 2 дни по-късно вече не мирише, или поне нито аз, нито жената (която не пуши) усещаме нещо.

Друго, което помага, е да си купиш нови гумени стелки за пода. Поне седмица миришат на гума, а колата вътре се омирисва на нова. Същото вършат и нови калъфки за седалките - няколко дни поне миришат на ново.

Не се коси. Ще се отмирише.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз пуша в кола
      Сигурен ли си, че е "от салона" ? Може би трябва да се смени филтъра на въздуха в купето (много юнаци пафкат на вкл. климатик и при натиснато копче за "мах" или както е там - когато върти въздуха само в купето и така вмирисват филтъра), пробвай със спрей за тръби на парно и климатици - има такива с дълго маркуче, завираш го докъдето стигне в "духателните отвори" и пръскаш - аз така обезмирисявам и има ефект
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Преди време, една кола е отмирисах с един препарат на Astonish, който неутрализира миризмите. След няколко пръскания не се усещаше цигареният мирис.

Коментар

Мда. За това не се сетих. Смени филтъра за вътрешния въздух, а като го сменяш, напръскай охладителя на климатика и около него с нарочния за целта спрей. Помага.

Понеже върху кондензатора се отделя влага, която се обдухва от въздуха с цигарен дим в купето, ако е пуснато на вътрешна циркулация, там се натрупва гняс, както и разни мухъли, гъбички и прочие гадости, а и малкото влязъл през филтъра прах и боклуци. Ефекта понякога е потресающ дори само от тая процедура.

Но и номера с гумените стелки помага наистина много. Имаш чувството че караш нова кола.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мирише и на загасена кола...
            Филтърът днес ще го сменят...
            Баща ми е пушач и понякога си пали в колата, но след един ден въобще не се усеща...
            В случая не става въпрос за "пушено в колата", а за "яко пушено в колата" - явно редовно са се возили по 3-4 възрастни (пушачи), защото и задния пепелник е ползван...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

А не може ли някой на изпроводяк да е изсипал пепел из въздуховодите?

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
                Преди време, една кола е отмирисах с един препарат на Astonish, който неутрализира миризмите. След няколко пръскания не се усещаше цигареният мирис.
                седалките ли се пръскат или в купето като ароматизатор?

Коментар

седалките ли се пръскат или в купето като ароматизатор?
                  Седалките и тавана също така.

Коментар

С времето минава, но не е ден-два, доста повече е. Така и така ще смениш филтъра на климатика, ще изпереш салона. След месец няма да се усеща. Има по бензиностанциите едни ароматизатори дето уж са антитаб точно, но според мен миришат по-гадно от цигарите.
                    www.offnews.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Владо Йончев Преглед на мнение
                      С времето минава, но не е ден-два, доста повече е. Така и така ще смениш филтъра на климатика, ще изпереш салона. След месец няма да се усеща. Има по бензиностанциите едни ароматизатори дето уж са антитаб точно, но според мен миришат по-гадно от цигарите.
                      салонът е току-що изпран... можеби мирише по-силно, защото още е влажен...

Коментар

Както и колегите по-горе споменаха-пушено е на включен климатик.Вонята е изключително гадна.Аз и жена ми сме пушачи,пушим в колата,но не смърди.Но я дадох на един колега...Пушил на климатик,с циркулация на въздуха в купето...Знам за каква смрад говориш.Сменяш филтъра(ако имаш),пръскаш ароматизатори във въздуховодите и според мен най-важното -оставяш климатика да работи,на включена циркулация,но с отворени джамове.За ден,два би трябвало да се измирише...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

салонът е току-що изпран... можеби мирише по-силно, защото още е влажен...
                          Сега е времето, при свален филтър на купето, да вземеш и един спрей против плесени.
                          Има ги по магазините за гъзарии по колите. И на други места.
                          При затворени прозорци, клапи за външен въздух, и работещ на мах. климатик( двигател не на мах) го поставяш за шоф. седалка и го отваряш. изчакваш десетина минути,( отвън), да го завърти през въздуховодите и изпарителя.
                          После - кеф.

Коментар

Тапицерията на тавана обикновено много злокобно се просмуква с воня ако вътре в купето се пушат кофти цигари. Помириши я отблизо, но внимавай да не се "усмъртиш"

Коментар

Няма отмерисване, поне на мен ми мерише дори след многократно пране, ама аз съм си чуствителен по темата
                              Иначе неколкократно пране на тавана е едно от решенията, с подходящите препарати като се напръска тавана и след няколко секунди започват да се образуват катранено-черни капки.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X