Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем с Хонда CRV-R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем с Хонда CRV-R

Честит празник на всички християни, вчера се сдобих с Хонда CR-V декември 2002г но се натъкнах на един обезпокоителен звук. При завиване на ляво или дясно (плътно ляво или дясно) след натискане на съединителя се чува узадачителен шум тракане от трансмисия, като че раздатката на се отделя или немога да прециня за какво иде реч. И въпросът ми е за колегите с подобни автомобили нормален ли е този шум.
    Моля за вашето съдействие тъй като до утре требва да реша дали да я купя

До: проблем с Хонда CRV-R

Както си го описал звучи на външно каре. Принципно никакви шумове или тракания не са нормални. Най-добре закарай колата на сервиз да я огледат и да ти кажат. Така по форума от разстояние само може да останеш подведен.
    Vitara 2.0 V6
    Honda CRV (Gen 1)
    Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
    ВАЗ 2131

Коментар

И моята припълен ляв или пълен десен издава странен звук в сервиза ми казаха че трябва да сменя маслото на задния диф. Виж да не е същото.

Коментар

има писано по темата, сменяш маслото в задния диф с Хонда ATF fluid , само с такова и никакво друго, струва 25-28лв и ще се оправи

Поздрави
        Grand Vitara 2005g- за работа
        Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
        Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

благодаря утре ще я погледнат, чудя се дали да не я върна в автокъщата колата много ми харесва но звука подобен при неправилно зацепване на зъбни колела остават ми 18ч за да реша, но незнам дали си заслужава да поемам този риск. Намерих един приятел днес със същата Хонда до няма нищо подобно с този звук ако наистина такава дребна работа. И да Ви помоля за малко инфо относно работата на раздатката на тази кола и при зацепен съединител работили раздатката(придава ли въртящ момент) благодаря предварително и честит празник отново.

Коментар

пробвай да свалиш цената,аз така бутнах цената с 1500лв надолу ама това беше
            преди 2 години и бяха по скъпички.Джамбазина не беше в час с този проблем, сега вече ги има доста и може да са се научили.
            Успех

Коментар

Маслото не е Хонда ATF, а е Хонда DPF. ATF се ползва само временно в случай на липса на DPF (Dual Pump Fluid). Няма гаранция, че шумът се дължи единствено на грешно масло в задния диференциал. Както и няма гаранция, че след смяна ще се оправи.

При толкова много ЦРВ-та втора употреба на пазара, аз бих поогледал за друго освен ако цената не е убийствено примамлива и всичко друго е екстра по колата. Отново повтарям, че от разстояние няма да можеш да получиш добър съвет. Занеси я в сервиз, за да разбереш откъде идва шума.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

може и да се бъркам за типа на маслото ,но при мен изчезна после 25х.км никакъв проблем(сега не знам тъй като я продадох преди 1.5г) .Още на двама приятели се случи същия проблем и се оправи с маслото .Вярно е че няма гаранция но не вярвам някой да го е търкалял дълго така щракащ дифа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X