Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се купува кола на старо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се купува кола на старо

Имам предвид процедурата по закупуването.
    От автокъща?
    От собственик?
    Ако колата е нов внос?
    Ако колата е нов внос от страна извън европейския съюз? Плащат ли се допълнителни такси или мита?
    Как и кога трябва да се регистрира в КАТ?
    Ако е в друг град - дали в съответното РПУ издават временни номера или трябва да си я докарам с автовоз?
    Ето моят опит при закупуването на автомобил на старо от автокъща в Германия. Колата беше купена с фактура направо оттам на мое име и докарана в България на самоход с транзитни номера. След това минах технически преглед в КАТ, взеха ми транзитните номера, регистрирах си я на мое име, дадоха ми регистрационни номера и ми дадоха временен талон на колата за един месец, след изтичането на който отидох за големия и малък талон на колата. След регистрацията в КАТ направо си я застраховах и така ....

Споделете вашият опит как сте си купили джипките

До: Как се купува кола на старо

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
    ми дадоха временен талон на колата за един месец, след изтичането на който отидох за големия и малък талон на колата.
    А защо временен талон?!!
    יעבור
    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
      А защо временен талон?!!
      От КАТ ми обясниха, че им е необходимо това време за да я проверят в Интерпол и подобни институции за някакви нередности. Това беше през февруари 2007 год.

Коментар

А защо временен талон?!!
        Може би е имало забележки при техническия преглед.Мен така ме върнаха веднъж...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Временен талон се дава за да се провери през това време в Интерпол - дали не е крадена или др.
          Но човека пише,че това е било 2007 г.
          Аз скоро регистрирах автомобил но нов - директно издадоха талон.
          Може би не подлежи на проверка - защото представяш оригинално одобрение.
          Най интересното е - вече се сканира типовото одобрение и го пращат в София и от там го окачват на информационната система на КАТ.
          Да не говорим,че пак се чака да дойде митническата декларация оригинал в КАТ.
          Иначе не регистрират.
          Мойта декларация пътува 30 дни от Свищов до Плевен/хвана и ногодишните празници/.
          На шефа на КАТ му казах,че от 2007 г. нищо не се е променило при тях.
          Но нали на никой не му дреме вече.
          А и ни писна да пишем да се оплакваме.

Но да знаете за всичко е виновен Станишев.

Не го приемайте за спам, знам че не е точно по темата.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

От собственик (вече регистрирана): ако не местиш "отчета" на МПС-то, т.е. не трябва да сменяш напр. КН или РК номера със СА - направо с нот. заверения договор, двата талона, пътния данък и гражданската отговорност и БЕЗ колата - в КАТ. Просто издават нови талони на новия собственик без да гледат колата.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

От КАТ ми обясниха, че им е необходимо това време за да я проверят в Интерпол и подобни институции за някакви нередности. Това беше през февруари 2007 год.
              По това време проверяваха всички автомобили нов внос от марките MERCEDES и BMW. И аз по това време си вкарах mercedes-а и също бях 1мес. с временен талон. Незнам дали същото не важеше и за AUDI. Каква марка е колата ти?

Коментар

Първоначално публикуван от cvetan LJ73 Преглед на мнение
                .... . Каква марка е колата ти?
                renault scenic, но сега това няма значение, защото искам да си купя джип на старо и незнам какви документи да искам и какви такси се плащат

Коментар

renault scenic, но сега това няма значение, защото искам да си купя джип на старо и незнам какви документи да искам и какви такси се плащат
                  Ами иска се договора за покупко-продажба, оригиналния талон, гражданска отговорност, лична карта! Това е! Плаща се екотакса и за преглед и номера - около 250-270 лв. общо!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Задържат големия талон на внесените от Германия докато излезе справката от Интерпол. На италианките-не. За други, не знам. Само такива съм регистрирал.
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Задържат големия талон на внесените от Германия докато излезе справката от Интерпол. На италианките-не. За други, не знам. Само такива съм регистрирал.
                      Хъм, последната година съм вкарал от Германия две коли - не са задържали талон, всичко си дават веднага!
                      יעבור
                      «И това ще мине»

Коментар

Първо трябва договор за покупко продажба ако е от БГ, ако е от чужбина калфентрака задължително трябва да си го превел на български от лицензиран преводач, иначе ще те върнат. Не забравяй застраховката гражданска отговорност, голям и малък талон било то от БГ или от друга страна от тук на татък всичко останало в КАТ. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от mir777 Преглед на мнение
                          Първо трябва договор за покупко продажба ако е от БГ, ако е от чужбина калфентрака задължително трябва да си го превел на български от лицензиран преводач, иначе ще те върнат. Не забравяй застраховката гражданска отговорност, голям и малък талон било то от БГ или от друга страна от тук на татък всичко останало в КАТ. Успех.
                          Айде стига де - няма такова нещо като превод! Говореше се 2007 но отпадна! Никакъв превод - оригинала на договора и на талона е достатъчен!Поне в КАТ Монтана е така, както писах за последната година съм вкарал две коли, а за последните 3 пет-шест! И никога не са ми искали превод!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Колега, първото задължително нещо, което трябва да направиш е да си прехвърлиш колата на свое име, а не с разни там договори за ползване. Второто, което ще те посъветвам е да не регистрираш колата в данъчното.Няма смисъл сам да се натоварваш с данъци.

Коментар

Айде стига де - няма такова нещо като превод! Говореше се 2007 но отпадна! Никакъв превод - оригинала на договора и на талона е достатъчен!Поне в КАТ Монтана е така, както писах за последната година съм вкарал две коли, а за последните 3 пет-шест! И никога не са ми искали превод!
                              Да бе там около Враца може, там всичко става ей така със затворени очи. Превода на договора или фактурата от чужд език на БГ е задължителен, и говоря за края на 2009г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X