Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"до 4000 оборота"-така ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: "до 4000 оборота"-така ли е?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    и това с допотопен двигател, сглобен в СССР
    Спам:
    За да не стане недоразумение, по принцип недолюбвам руските автомобили.

...но специално за двигателя на самарата нямам какво да кажа като лоши неща. Имах самара някога. Карбураторна, 1.3, с делко.Изобщо, не я бъркай с жигула. Няма нищо общо нито като двигател, нито като поведение на пътя. От това каране тоя двигател дори не се е натоварил кой-знае колко. Тя си вдига 140 с лекота.

Понеже после си купих чистак нова Фабия от магазина, та мога да кажа че разликата като характеристики и поведение на двигателите съвсем не е голяма, и сравнена със самарата върви почти пак толкова. Естествено, качеството на изработка е на друго ниво, но двигателите като държане са с много сходни характеристики, и дори самаровия понякога се оказва по-пъргав.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
      Ами то има едни графики, които е добре човек да е прегледал, карайки за по-дълго време даден автомобил...

Напр графиката на въртящ момент спрямо оборотите, разхода на гориво при различна скорост..

Като се разгледат тези картинки, и се помисли върху видяното, човек има обективен поглед върху това, как правилно да експлоатира возилото си.
      Къде мога да намеря такива графики? Линк?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Бензиновите Авенсис са с високооборотни двигатели и 4000об. са си нищо работа за тях.3 броя такива служебни 1.8 ги мъчим втора година,вече са над 200 000км.,карат се обикновенно м/у 4500-5000об. и двигателите не са мръднали!И масло изобщо не горят,но се сменява редовно и със синтетика само.
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Ей.. момчета не карайте толкова бързо,с тия полицаи на всяка крачка точките свршват много бързо. Но нали знаете защо костенурките живеят най-дълго,(защото не бързат за никаде)
          JSM 0899633364

Коментар

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
            Ей.. момчета не карайте толкова бързо,с тия полицаи на всяка крачка точките свршват много бързо. Но нали знаете защо костенурките живеят най-дълго,(защото не бързат за никаде)
            Ми аз съм си с пълните точки. Пък не давам и стотинка на катаджии.

Няма лошо да се кара бързо, стига да имаш трезвата преценка кога може и кога - не. Ама не по знаци, а реално.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
              живеят най-бавно, не най-дълго...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                ...но специално за двигателя на самарата нямам какво да кажа като лоши неща. Имах самара някога. Карбураторна, 1.3, с делко...
                за да стане ясно, една от първите Самари /Спутник/ в БГ беше служебна на баща ми... не помня точно, но 1987г май беше... В София беше проектирано, а в Пловдив се правеше ел. запалване и бяха дали 2 коли като бонус за добре свършена работа...

Та тая ладичка при социализЪма беше като ниско летящ самолет със скорости от порядъка на 160-170кмч благодарение на 1500сс мотра и дългата 5ск...

Нямам предвид, че е лош мотора, просто е стар като технология и няма нищо общо с този на авенсиса... и дори за него 4000-5000 об./мин може да се кара на практика неограничено време...

Между другото, важна подробност е и въпросните обороти на коя предавка ще се поддържат - на 1-ва може и да загрее при дълго каране с 4000-5000 об./мин, но на 5-та абсурд...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ех хора колко ви е станал динамичен живота. За чий зор са ви да се движите 180км/ч? Да отидете да свършите работата по-бърже, та да може после да се натоварите още с друга работа?

Аз винаги си следвам думите на Григор Василев по повод правителството на Андрей Ляпчев - "со кротце, со благо се отива надалеко". Не само на пътя, но и навсякъде в живота. Ако щат "рейсърите" да ме прескачат. Тези 4000 оборота просто не са ми нужни - вие си ги пийте както си искате.

Коментар

със 180 като не бързаме... за колата дават до 200кмч, ако става въпрос за моя случай... Живот и здраве, следващата кола ще е "акцизна" - като не бързам да си "крузвам" лежерно с 200, а електронното ограничение да е на 250

По Вашата логика, "сложете си бавен интернет" да не работите много

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                      За чий зор са ви да се движите 180км/ч?
                      За кеф! Аз обикновено карам бързо, когато не бързам за никъде. А щом не бързам за никъде ми е леко на душата и ми е кеф да понастъпя, когато пътните условия го позволяват.

Тези 4000 оборота просто не са ми нужни - вие си ги пийте както си искате.
                      Стига с тия 4000 оборота. Редовно си карам дизела с 3200-3400, пък нищо му няма. За бензинов мотор са си майтап работа, ако всичко му е в ред.

Коментар

За кеф!
                        Не знам, лично на мен това никога не ми е доставяло кеф. Сигурно се дължи на различен тип психика на човека.

Коментар

на мен ми е заложено генетично... Аз харесвам лястовиците, някои харесват охлювите...

Аз и пеша като ходя, пак съм на обороти...
                          Стълбите ги качвам на бегом за по-лесно
                          Много мразя да съм Баба Костенурка...

Коментар

Не знам, лично на мен това никога не ми е доставяло кеф.
                            Хора всякакви.

На мен пиенето на твърд алкохол също почти никога не ми е било кой-знае какъв кеф. А някои хора обичат да си пийват. Аз обикновено си пийвам биричка.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Стълбите ги качвам на бегом за по-лесно
                              ...през една, за още по-лесно.

Коментар

Хора всякакви.

На мен пиенето на твърд алкохол също почти никога не ми е било кой-знае какъв кеф. А някои хора обичат да си пийват. Аз обикновено си пийвам биричка.
                                Виж за биричката постигаме пълно съгласие.

Иначе да си кажем няколко поговорки:

- Който брза брка!
                                - Бързата кучка слепи ги ражда!
                                - Бързата работа - срам за майстора!

Народното творчество е велико и вечно. Помислете над него

Не е хубаво да си мързелив и ленив, но в никакъв случай не и хиперактивен. Просто изхабяваш енергията си без да я вложиш правилно в творчество. Истината е някъде по средата. Оптималните скорости са по пътните знаци!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X