Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква грес

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква грес

Здравейте колеги,
    Съжалявам ако има вече такава тема, но с търсачката не успях да открия нещо по въпроса. Искам да попитам с каква грес трябва да се смазват диференциала и всички други гресьорки по ходовата част? Разбрах от мой познат, че била специална, а пък аз досега съм гресирал с една, която дори не знам каква, е защото ми я донесоха в 5кг. кутия без надпис.

До: Каква грес

Диференциал на какво? В автомобилните обикновено се налива масло.

Коментар

Съжалявам ставаше въпрос за кардана . На кардана на LandRover Discovery I имам гресьорка, а и на още няколко места по предницата, там където са хъбовете.

Коментар

Май всякаква става. Но не е лошо да се използва по-висококачествена. Абсолютен авторитет по въпроса, разбира се, е сервизното ръководство на въпросния автомобил. Също така, добре е да се провери на кое място колко грес трябва да се слага, за да няма изненади като гресирани спирачки и други подобни.

Щом няма надписи, значи е вероятно литиева (т.е. най-обикновена) или калциева (тази е най-дървената) грес - те са полупрозрачни, понякога ги оцветяват в ярки цветове. По-хубавите греси са с добавки графит или молибденов дисулфид и обикновено са плътно черни.

Коментар

Еми не тази грес е някаква графитна, а относно спирачките не съм ги смазал все още. НО все пак ми казаха, че може и да има разлика, защото според един приятел, който е и автомонтьор хъбовете не трябвало да бъдат сухи, а аз смазвам докато не ми позволява повече с такаламита.

Коментар

Според мен първо почети в раздела на Ровър.
            За Диско - карданите се гресират с литиева грес- карета и шлици.
            Сферите отпред се пълнят или с масло ЕР90 или според новите ръководства специална полутечна графитна грес. Фабрично други места за гресиране няма. Бонус ще е ако имаш гресируеми накрайници на кормилните щанги.
            А и още нещо Диското няма хъбове... или поне това което в БГ се има предвид. Фабрично е с капачки.
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

10x

Коментар

На повечето места можеш да ръчкаш с текаламита и само по-добре ще става. Има някои места, където не бива да се прекалява. Затова - ръководството.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                  ...Сферите отпред се пълнят или с ....
                  ...прочит на старите теми Лъки, забрави ли си какво си питал,( Грес за хъбове ) или търсиш социален контакт, за първото има форумна търсачка за второто разходките с колеги
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X