Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поръчка на лебедка от eBay

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Поръчка на лебедка от eBay

Мерси за изчерпателната информация колеги Оправих се вече ...
    П.п Прави сте трябва да се гледа , колко парички ще излезе и тн. Защото гледах Jack-овете в Вромоса и са по 80-90 лв.
    三菱帕杰羅
    Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
      Защото гледах Jack-овете в Вромоса и са по 80-90 лв.
      Така де. Просто си прави сметката добре...
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да допълня малко информация по темата.

Преди две седмици си взех лебедка, планка за монтаж и полиспаст от английския ebay. Продавача беше с позитивен рейтинг 99,9% от около 4500 мнения. В условията пишеше, че доставят само в Англия, но след запитване ми дадоха цена за доставка до България с DHL. Цената на доставката на всичко (47 кг.) до София беше 79 лири. Пратката дойде за 6 дни.
        www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
        0898777327

Коментар

Аз също си взех лебедка от Ибей. Дойде ми 400лв.+200лв. транспорт от Германия. Проблема на тия лебедки е, че НЯМАТ гаранция и сервиз, което за неизвестен китаец е лошо. В документите пише 2год. ама транспорта е за твоя сметка.

ПП на немски лебедка е seilwinde
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Пазарувам от eBay от доста време и макар до сега да не съм поръчвал части, съм купувал разни тежки неща, като съм оставал доволен от цената за доставка.

Няколко съвета от мен:

1) Пазарувайте от Англия. Не знам защо, но повечето неща, предимно техника, каквато аз съм пазарувал са доста по-евтини в Англия от където и да е в Европа. Не съм сигурен дали това е така с авточасти, скоро ще проверя, че съм си заплюл разни работи...

2) Изберете "Advanced Search" и му дайте да показва само стоки "Available to Bulgaria". Има там едни тикчета, така ти дава само стоките, които продавачът е готов да прати до България. Разбира се, това лишава от някои оферти, ама позволява да се видят всички достъпни.

3) Пазарете се Особено при по-големи поръчки, редовно успявам да си уредя безплатна или намалена доставка или експресна на цената на обикновена. Криза е, време е за отстъпки.

4) Повечето големи продавачи имат и интернет магазини, на отделен сайт, написан в описанието. Идея е да се разгледа, за да може да се определи коя цена е по-ниска и често разнообразието там е по-голямо, а доставките - по-евтини от eBay (защото администрацията на последния си има изисквания и лапа своето).

Дано е полезно написаното горе; аз имам навика доста да разглеждам и сравнявам преди да поръчвам; като дойде време за авто-чарколяци ще споделя опит.

Коментар

Първоначално публикуван от kmfb Преглед на мнение
              Пазарувам от eBay от доста време и макар до сега да не съм поръчвал части, съм купувал разни тежки неща, като съм оставал доволен от цената за доставка.

Няколко съвета от мен:

...

2) Изберете "Advanced Search" и му дайте да показва само стоки "Available to Bulgaria". Има там едни тикчета, така ти дава само стоките, които продавачът е готов да прати до България. Разбира се, това лишава от някои оферти, ама позволява да се видят всички достъпни.
              С всичко друго съм съгласен, но не и с т.2. В 90% от случаите, поне от моя опит, дори търговци, които не са написали изрично че пращат до България се навиват да пратят, щом си навит да си платиш шипинга.

А с услугите на www.interparcel.com дори не е нужно търговеца да прави шипинга. Сам си го плащаш, указваш им ден и адрес за взимане, както и тегло и размери на пакета (това е нужно за да се сметне цената на транспорта), и стоката след 5 дни е при теб. Тамошен куриер я взима от продавача и в последствие тукашен такъв ти доставя стоката до вратата. А цените са съвсем поносими, особено за по-скъпи неща. Последно пазарувах дизелова помпа, на която търговеца беше написал дори "pickup only", тоест само взимане на място от клиента.

А си струва все пак да се провери и в Германия, защото макар че самата стока често е по-скъпа, шипинга се оказва значително по-евтин, понеже е чисто сухоземен. 30-35 килограмов инверторен електрожен например излизаше с цена на транспорта 20 евра, като крайната цена се оказва конкурентна на тая, ако същото се праща от Китай, да речем.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

^ Значи просто имаме различен опит; аз се опитвам да ги навия неща като струни за китара да пратят, дето са леки, те не искат; до сега доста ми отказваха.
                Важното е да се опита. Идеята да избереш такива, които пращат до България е, че това обикновено са големи търговци, с по-голям оборот и по-ниски цени, които пращат я до цяла Европа, я до цял свят. Разбира се и това е относително...
                Прав си за Германия; има оферти постоянно и ми се струва, че най-важно е доглеждане и търсене. Да не се скача на първата оферта и да се проверява и в България как е.
                Мисля, че е доста разправия и не си заслужава нервите да се поръчва от САЩ...

Коментар

.....Прав си за Германия; има оферти постоянно ......
                  Проблема на повечето пишещи тук идва от незнанието на немски език. Дори и да влезеш в немския ибей, една дума на английски те праща в Щатите или Англия и пропускаш немските оферти. А те понякога са много атрактивни. Дори да не гледаш цената на транспорта.
                  За това по-горе написах как е лебедка на немски.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Мисля, че е доста разправия и не си заслужава нервите да се поръчва от САЩ...
                    Зависи за какво. От там съм си внесъл например 3 осцилоскопа, и барабар с всичко ми излязоха 2-4 пъти по-евтини от тук.
                    Гайки за алуминиеви джанти като на паджеро, ама с резба 1.25, барабар с транспорта ми излязоха по-евтини от единствената фирма, която ги предлага тук. В английския ebay нищо не намерих. Само в щатите. Цена 2.50лв срещу близо 3.50лв тук.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                    Проблема на повечето пишещи тук идва от незнанието на немски език. Дори и да влезеш в немския ибей, една дума на английски те праща в Щатите или Англия и пропускаш немските оферти. А те понякога са много атрактивни. Дори да не гледаш цената на транспорта.
                    За това по-горе написах как е лебедка на немски.
                    Аз му хванах цаката - translate.google.com Пиша нещото на английски, превеждам го на немски, после търся в ebay.de на немски, а нещата, дето ме интересуват пак ги прекарвам през транслатора и си ги чета на английски.

Не съм попадал до сега на немец, дето да не знае английски, когато се наложи да задавам въпроси.

Коментар

За пазаруване от eBay може да е полезен този линк
                      http://forums.softvisia.com/index.ph...opic=1502&st=0
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        .......Не съм попадал до сега на немец, дето да не знае английски, когато се наложи да задавам въпроси.
                        Тия които не знаят английски и на немски да ги питаш, пак не могат да ти свършат работа. Просто сменяш човека.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Здравеите, не знам защо не си вземете лебедки от БГ а се мъчите да поръчвате от маината си ,

Коментар

Първоначално публикуван от danchot Преглед на мнение
                            Здравеите, не знам защо не си вземете лебедки от БГ а се мъчите да поръчвате от маината си ,
                            Верно бе.
                            И никой да не се сети...
                            Много сме залупени.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X