Здравейте колеги! Въпроса ми е следния.Маслото на Texaco LA 40 Geotex става ли за автомобили , по-принцип е за газов генератор.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло на Texaco става ли за автомобил
Свий
X
-
До: Масло на Texaco става ли за автомобил
Recommended for natural gas engines with catalytic exhaust systems
Одобрено от :
Blohm & Voss, Dorman Diesels, Jenbacher, MAN, MWM-Deutz, Perkins Engines, Pielstick, RustonDiesels, Ulstein, Bergen, Wartsila NSD.
Това като го гледам е 40 или дебело масло за пьрвоначален старт еле зимата.То и за това е на генератор - палиш ведньж и после брьмчиш с дни на нормална работна температура.Трябва да е евтино масло,карат такова по жегата в Мексико,но на 40 градуса вьншна температура и стрейт 40 както се знае такова масло пак няма да навреди.
С 2 думи според мен - трябва много на далавера да ти е маслото и да я караш много тая кола лятото за да има смисьл някакьв,макар,че от масло не се пести,рано или кьсно пак ги даваш спестените пари.
TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
-
Едно палене на студено се равнява на долу/горе 500 километра каране.Ти там вече си зле,това е масло за лятото,за топло Мексико или за генератор - паля го в сряда и го гася 15 декември.Става и за някои видове трансмисии ако си закьсал от кьм масло,но теб това не те касае.
Проблеми няма,като почнат да трескат клапани сутрин след палене го смени пак,не се чуди дали е от него.
Успех де,да не помислиш,че се заяждам нещо.Тия масла ги караме на генератори тук.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
ЕЕЕЕ още не е толкова студено,само ще тропкат лекичко.
Аз сьм с 0/40 и вьн е 20 градуса,стрейт 40 мога да му сложа ако сьм в пустинята и друго масло няма.И без пари да ми е .................пак така.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Не одобрявам развихрянето на войни по марки в темата, затова изтрих излишното.
А по темата:
Маслото е без зимен вискозитетен индекс, значи от автомобилна гледна точка е лятно и за не особено широк температурен интервал. Ако някой има излишна маслена помпа - да го пробва, но без да се сърди после. Всесезонните масла са измислени не случайно. Не е известно какви са му другите характеристики (поне на мен), но в топло време едва ли е незабавна смърт за двигателя.
Коментар
-
Тексако е не по лоша фирма производител от всички останали. Всички масла имат параметри технологийте за производство в днешно време са еднакви така че марката е без почти никъкво значение. Аз лично вече пета година карам един дизелов Ситроен с Тексако 15W40 за тежко натоварени дизелови двигатели и съм много доволен от маслото. Двигателя е на поне 500 000 километра.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
-
Sek.1, Ursa (Super TD 10w-40,15w-40)e най-удачният(и в същото време по-евтин от Havoline) вариант за леки предкамерни дизели от гамата на фирмата -същото се отнася и за аналозите на другите фирми..
Това Теxaco LA, oсвен че е с абсурден за зимата вискозитет,както бе казано,е неподходящо за лек бензинов автомобил-алкалният резерв е твърде нисък и налага драстично съкратен интервал(още една причина да се изхвърли рано).Приложението му е в стационарни двигатели на газ без вредни примеси(и при почти постоянни оборотни режими)-a 15w-40 Geotex LA –и в автомобилни приложения,при същите изисквания за качеството на горивото.Не бих повтарял експеримента…
Коментар
-
Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнениеСтава въпрос за Опел Калибра 2.0i 92г.
П.П масло лапа ли? и колко?S10 & Frontera
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар