Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Масло на Texaco става ли за автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Масло на Texaco става ли за автомобил

Здравейте колеги! Въпроса ми е следния.Маслото на Texaco LA 40 Geotex става ли за автомобили , по-принцип е за газов генератор.
    三菱帕杰羅
    Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

До: Масло на Texaco става ли за автомобил

Recommended for natural gas engines with catalytic exhaust systems

Одобрено от :
    Blohm & Voss, Dorman Diesels, Jenbacher, MAN, MWM-Deutz, Perkins Engines, Pielstick, Ruston
    Diesels, Ulstein, Bergen, Wartsila NSD.

Това като го гледам е 40 или дебело масло за пьрвоначален старт еле зимата.То и за това е на генератор - палиш ведньж и после брьмчиш с дни на нормална работна температура.Трябва да е евтино масло,карат такова по жегата в Мексико,но на 40 градуса вьншна температура и стрейт 40 както се знае такова масло пак няма да навреди.

С 2 думи според мен - трябва много на далавера да ти е маслото и да я караш много тая кола лятото за да има смисьл някакьв,макар,че от масло не се пести,рано или кьсно пак ги даваш спестените пари.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Сипах да пробвам какво ще стане ... за сега няма проблеми , но ще си каже по-нататък ... Мерси за инфото !
      三菱帕杰羅

Коментар

Едно палене на студено се равнява на долу/горе 500 километра каране.Ти там вече си зле,това е масло за лятото,за топло Мексико или за генератор - паля го в сряда и го гася 15 декември.Става и за някои видове трансмисии ако си закьсал от кьм масло,но теб това не те касае.

Проблеми няма,като почнат да трескат клапани сутрин след палене го смени пак,не се чуди дали е от него.

Успех де,да не помислиш,че се заяждам нещо.Тия масла ги караме на генератори тук.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Нищо им няма на клапаните. Защото на достатъчно студено все едно няма да ги задвижи. Това на -10 ще е станало на пача. На -20 ще е като дъвка.

Коментар

ЕЕЕЕ още не е толкова студено,само ще тропкат лекичко.

Аз сьм с 0/40 и вьн е 20 градуса,стрейт 40 мога да му сложа ако сьм в пустинята и друго масло няма.И без пари да ми е .................пак така.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Зависи и от мотора на автомобила ,дизел бензин ,стар или нов.Сподели на какъв двигател е колега!
              0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Става въпрос за Опел Калибра 2.0i 92г.
                三菱帕杰羅

Коментар

Не одобрявам развихрянето на войни по марки в темата, затова изтрих излишното.

А по темата:
                  Маслото е без зимен вискозитетен индекс, значи от автомобилна гледна точка е лятно и за не особено широк температурен интервал. Ако някой има излишна маслена помпа - да го пробва, но без да се сърди после. Всесезонните масла са измислени не случайно. Не е известно какви са му другите характеристики (поне на мен), но в топло време едва ли е незабавна смърт за двигателя.

Коментар

Тексако е не по лоша фирма производител от всички останали. Всички масла имат параметри технологийте за производство в днешно време са еднакви така че марката е без почти никъкво значение. Аз лично вече пета година карам един дизелов Ситроен с Тексако 15W40 за тежко натоварени дизелови двигатели и съм много доволен от маслото. Двигателя е на поне 500 000 километра.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Sek.1, Ursa (Super TD 10w-40,15w-40)e най-удачният(и в същото време по-евтин от Havoline) вариант за леки предкамерни дизели от гамата на фирмата -същото се отнася и за аналозите на другите фирми..
                      Това Теxaco LA, oсвен че е с абсурден за зимата вискозитет,както бе казано,е неподходящо за лек бензинов автомобил-алкалният резерв е твърде нисък и налага драстично съкратен интервал(още една причина да се изхвърли рано).Приложението му е в стационарни двигатели на газ без вредни примеси(и при почти постоянни оборотни режими)-a 15w-40 Geotex LA –и в автомобилни приложения,при същите изисквания за качеството на горивото.Не бих повтарял експеримента…

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
                        Става въпрос за Опел Калибра 2.0i 92г.
                        Колега имам същата Калибра същият мотор... по добре си купи по хубаво масло аз лятото сложих няква наливна помия и сега след като запаля 5-8 секунди свети червената лампа за налягането на маслото...тея коли се карат във по високи обороти и може би трябва по рядко масло но не прекалено! аз прекалих и стана кофти... хората са казали 15в40
                        П.П масло лапа ли? и колко?
                        S10 & Frontera

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X