Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест драйв, джип под наем или как да покарам джип ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re:

Първоначално публикуван от V93
    Първоначално публикуван от BatGeorgeone
    а когато сметна за удачно ще взема и под наем за някой друг ден та да покарам на воля
    Не бих казал, че с джип под наем ще можеш да караш "на воля" извън асфалта. Освен най-лек и елементарен офроуд, разбира се.

Щото завиране на по-сериозни места може да доведе и до определени поражения по джипката. А това няма никак да се хареса на собствениците. Още повече, че стандартните застраховки не покриват щети, нанесени при офроуд.
    Напълно съм съгласен.. Болшинството фирми за джипове под наем ти предлагат разни асвалтови лъвове или в най-добрия случай някое Чероки, Нисан, Сузуки Витара, които обаче са отчайващо далеч от готовност да се карат извън асвалта..

А за извън аслвалта най-добре да се пробва на приятелски начала. Не виждам как и коя фирма, дето ще подготви добре 4х4 машини за извън пътя да ги дава под наем просто така - та макар и за много пари. Колкото и да е таксата за час/ ден няма да покрият вероятни щети от някой злонамерен/некадърен/безразличен юзър..

Коментар

интересно защото повечето коли на хората тука са направо взети от асфалта. и въже немат... но това не им пречи да имат идея какво е да ходиш в гората нали?

а и кой е казал че хората купуват 4х4 за да орат нивата? никой. поогледайте се по улицата, повечето не са и стъпили в калта, е освен че самите улици са кал но това си е друга тема.

това не значи че не съм съгласен с писаното, но ако прочетете темата отново не ми мяза че човека е решил да си прави пътища през стара планина. неговото притеснение е как една машина се държи, и за това, той трябва сам да си кара по местата където му е дневното пътуване. иначе няма особено файда..

Коментар

Съгласен съм с теб vroom,

Точно за това и аз говоря. Мисълта ми беше, че между едно подготвено Чероки (съвсем примерно, Чероки) и едно стандартно такова има разлика.. Не мисля, че ако взема просто едно под наем, ще си извадя правилни изводи за джипа относно качесвата му на и извън пътя.. Но това е мое мнение..

Определено съм за ентусиазма, но се съгласи, че да ходиш в гората дори и без въженце, в крайна сметка се отразява на толерантността, отзивчивостта и т.н. на колегата до теб, който пък е заделил време и пари за да си набави и да те избави в дадена ситуация...

Коментар

ммда то имаше даже една тема относно подготовката и кой какво трябва да си носи независимо какво има по колата си..

абсолютно; разликата е особена между фабрично возило и едно подготвено за извън пътя. но ако той няма намерение да прави същото с неговотo, то може да му даде несъобразна представа коята може и да бъде страшна като почнеш да се люлееш "там горе". най добре е да направи и двете. да дойде на збирка и да види как е и отделно за осети как асфалтовите кофигурации се държат. не може да се сгреши с този вариант. въпрос на време е само, предполагам че има желание

Коментар

Хей момчета, благодаря на всички !

Нека поясня, не искам да се впускам в калища и разни отвесни баири и хълмове, дори не мисля да слизам от асфалта с чужд джип, просто искам да покарам разни джипове, да видя кой как потегля кой какви екстри има кой как завива, как звучи, как друса, комфортно ли е вътре, лесно ли се кара, как набира, как спира , разбирате ли ме , просто сигурно има разлика м/у Чероки към 1,5 тона 4 литра и ПАтрул 4 литра над 2 тона, как стартират как спират как возят и т.н. просто да имам няколко различни картини за да придобия представа за нещата, Оф Роад не мисля да правя скоро повтарям с чужд джип само с на баща ми колата засега )

Поздрави
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Колко пари смяташ да похарчиш за джип

Коментар

Ами не знам, отново взех да се разубеждавам да си купя апартамент, ужасно ми е тежко да реша, не ме бодат 40-50 000 ЕУ а и на тази възраст да се заробя заради жилище не ми се нрави идеята но ако се откажа от жилище мисля до към 10 000 лева е разумна сума за 1ви джип, не че не мога да отделя повече но да се хвърля на нещо което не знам дали ще ми хареса толкова много а и все пак всеки си гледа според сегашните възможности.

Поздрави
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Re:

мисля до към 10 000 лева е разумна сума за 1ви джип, не че не мога да отделя повече
                  Като правиш сметка, ще е добре да не търсиш джип за максималната сума, която можеш да отделиш за придобиване и подготовка на возило. Купуването на кола на старо си е в голяма степен въпрос на късмет. Ако твоят не проработи, може да се наложи да вложиш немалки суми за привеждане на придобивката в подходящо състояние. И тогава ще е добре да имаш резерв, а не всичко налично да е отишло за покупката.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря за съвета, имам и това предвид, затова предпочитам да са до 6-7-8 бона в лева и останалото за постягане.

Поздрави
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Уикенд е хайде на разходка ...

Здравейте,

Вече е уикенд и търся някой който ще излиза с джипа си на разходка и може да ме вземе малко за пътник, поемам гориво и банкетни разходи, просто искам да се повозя на джипове разни барем ми се конкретизира търсенето

Очаквам предложения за днес , неделя и понеделник времето е без значение, в София съм но ако се наложи ще се опитам да се придвижа до където е удобно стига да има как(нямам кола засега).

Мобилен 088 999 51 61
                      ICQ 56361119

Георги/Жоро

Поздрави
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Re: Уикенд е хайде на разходка ...

Здравейте,

Вече е уикенд и търся някой който ще излиза с джипа си на разходка и може да ме вземе малко за пътник, поемам гориво и банкетни разходи, просто искам да се повозя на джипове разни барем ми се конкретизира търсенето

Очаквам предложения за днес , неделя и понеделник времето е без значение, в София съм но ако се наложи ще се опитам да се придвижа до където е удобно стига да има как(нямам кола засега).

Мобилен 088 999 51 61
                        ICQ 56361119

Георги/Жоро

Поздрави
                        Ако си във Варна - мога да ти предложа няколко УАЗ-ки.

Коментар

Мерси много Ивановв,

Засега съм в София но мога да прескоча навсякъде до 1-2 часа път с обществен транспорт стига да има оферти

Поздрави
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

От: Тест драйв, джип под наем или как да покарам джип ?

Първоначално публикуван от Yordan Kolev Преглед на мнение
                            Като цяло всички возят гадно, повечето са тромави.
                            Не съм съгласен. Моята киа вози като лодка(мерцедесите пасти да ядат
                            И не е тромава, на бензин едва я удържам при тръгване от кръстовище да не превърти гуми.

Ако Sportage влиза в вашето определение за ДЖИП де...

П.С. Колега си в взел Спортидж за 1500 лв (една заплата Е за тази сума едва ли всичко ще е супер, но ако двигателя е здрав и проблемите са козметични, ето ти едно добро начало...

Коментар

От: Тест драйв, джип под наем или как да покарам джип ?

Виж коя година е последната публикация.Той колегата трябва да е сменил три броя до сега.

Коментар

От: Re:

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                                Колкото и да е таксата за час/ ден няма да покрият вероятни щети от някой злонамерен/некадърен/безразличен юзър..
                                Тук Яро е много прав и добре запознат с нашия случай. С брат ми около половин година оправяхме щетите (и то на Patrol Y60, не на някоя пластмасова играчка), след като помогнахме на "приятел" да отиде до Пампорово в началото на годината, защото беше останал без кола.
                                Дела трябват, а не думи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X