Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ABS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ABS

Напоследък установявам, че при по-рязко преминаване през препятствие (примерно когато колелетата ударят на камък, в дупка и т.н.) АБС-ът май сработва. Същото и при пробуксуване. Вчера в калта неколкократно при пробуксуване се чуваше тракането на АБС-а. По-късно, когато взех да буксувам в снега при потегляне на наклон - същата история. Даже отначалото помислих, че шумът идва от това, че съм налетял на камък, скрит в снега.
    А иначе АБС-ът си работи. При стръмно спускане на хлъзгав участък реших, че имам нужда и от спирачка и АБС-ът си свърши работата - джипката си запази посоката на движение без да се занася, както прави без АБС.

Та въпросът е - нещо по АБС-а ли е тръгнало да си ходи или подобна реакция може да бъде предизвикана от друго (някъде по руските сайтове срещнах коментар в посока сдали амортисьори)?
    Ние не сме неутрални!

При спиране по неравен път и поиздухани амортисьори подскачане на колелото може да доведе до сработване на ABS-а, понеже като се отлепи във въздуха дори за кратко колелото веднага се блокира. Ама да сработва без да си натиснал спирачката е нещо ново за мен
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ти сигурен ли си че нямаш Тракшън контрол ?
      LZ1HKW
      Реглаж на преден и заден мост
      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333
        Не знам такова чудо да е слагано на Галопер
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
          Първоначално публикуван от vladi333
          Не знам такова чудо да е слагано на Галопер
          Ми незнам за Галопер, но това дето го казваш са симптомите на Тракшън контрола. На мен и муссото ми имаше, а сега и фрилендъра и правят точно така
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Ако имаш TS,той деиства по този начин.

Коментар

на едната кола ми правеше точно така. След дупка АВСа бучи за малко.
              С времето започна да прави все повече простотий. Накрая млъкна за винаги.

Коментар

Напълно е възможно.Имах БМВ Е36 и открих същото нещо-когато някое колело загуби сцепление примерно от неравност,се чуваше работата на АБС без да натискам педала.Това обаче е малко неприятно ,когато навлезнеш в неравен участък се получава нещо като недоспиране.Не мисля че има място за неспокойство.
                M.P.

Коментар

Щото не ти се е случвало хептен да падладее.
                  Педала потъва и няма спиране.
                  Направо и спрях тока.

Коментар

наистина интересно.
                    При тракшън контрол би трябвало да осети разлика в оборотите на двигателя също, и би трябвало да има копче да изключи тракшън контрола и би трябвало да знае ако има такъв.
                    Ако е АБС то трябва да усети вибрация на педала.
                    Или да е тракшън контрол дато прехвърля въртенето от колелото което боксъва към колелото което не?
                    Наистина ми е интересно кое е причината за това.Някой друг със идея?
                    CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                    http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                    http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Първоначално публикуван от sharrko
                      наистина интересно.
                      При тракшън контрол би трябвало да осети разлика в оборотите на двигателя също, и би трябвало да има копче да изключи тракшън контрола и би трябвало да знае ако има такъв.
                      Ако е АБС то трябва да усети вибрация на педала.
                      Или да е тракшън контрол дато прехвърля въртенето от колелото което боксъва към колелото което не?
                      Наистина ми е интересно кое е причината за това.Някой друг със идея?
                      Няма Галопер с тракшън контрол. Все пак, това е копие на старото "Паджеро" (до 1991) ...
                      Вибрация на педала има. Придружена с яко дрънчене. Даже се чува във филмчето от последната разходка, там където направих няколко "напред-назад" в калната локва.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз не съм осетил чукане по педала защото като минавам през дупки не натискам спирачка.
                        При мен се чуваше буботене. Нещо като звукът на компресор.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                          Аз не съм осетил чукане по педала защото като минавам през дупки не натискам спирачка.
                          Ами при мене се усеща вибрацията и се чува нещо като дрънчене.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

вместо да се гадае защо не пробваш като изключиш предния мост и вкараш едното задно колело в кал или сняг а другото оставиш на по твърда повърхност за да забуксува. ако АВС-а блокира буксуващото колело прехвърляйки по този начин тягата към другото и това те искара от локвата = ЕВРИКА имаш тракшън контрол!!! ако обаче системата се вкючва неадекватно т.е. без да помага видимо = ЕВРИКА имаш проблем с АВС-а!!!
                            "..there is no substitute for cubic inches.."

Коментар

вместо да пишете щуротии, разберете, че Галопер с Тракшън НЯМА

АБС-ът сработва, когато пробуксуваш и след това пипнеш спирачката - дори при неподвижен автомобил /пробуксувалото колело лъже АБС-а, че колата се движи, датчиците на останалите колела му дават инфо, все едно са блокирани/

повредата на АБС не оставя колата без спирачки! оставя я без АБС...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X