Напоследък установявам, че при по-рязко преминаване през препятствие (примерно когато колелетата ударят на камък, в дупка и т.н.) АБС-ът май сработва. Същото и при пробуксуване. Вчера в калта неколкократно при пробуксуване се чуваше тракането на АБС-а. По-късно, когато взех да буксувам в снега при потегляне на наклон - същата история. Даже отначалото помислих, че шумът идва от това, че съм налетял на камък, скрит в снега.
А иначе АБС-ът си работи. При стръмно спускане на хлъзгав участък реших, че имам нужда и от спирачка и АБС-ът си свърши работата - джипката си запази посоката на движение без да се занася, както прави без АБС.
Та въпросът е - нещо по АБС-а ли е тръгнало да си ходи или подобна реакция може да бъде предизвикана от друго (някъде по руските сайтове срещнах коментар в посока сдали амортисьори)?
А иначе АБС-ът си работи. При стръмно спускане на хлъзгав участък реших, че имам нужда и от спирачка и АБС-ът си свърши работата - джипката си запази посоката на движение без да се занася, както прави без АБС.
Та въпросът е - нещо по АБС-а ли е тръгнало да си ходи или подобна реакция може да бъде предизвикана от друго (някъде по руските сайтове срещнах коментар в посока сдали амортисьори)?
Коментар