Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам страннен проблем с парното на колата-нужда от предположение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Имам страннен проблем с парното на колата-нужда от предположение

Колата е Нисан-автоматик с климатроник и газов инжекцион.Паля двигателя и тръгвам,нормално си дига температура поне така показва,минавам на газ,но топло почва да духа едва след десетина минути,че и повече,като на моменти на дълъг път пак почва да духа студено за няколко минути и после пак топло.Ако предположим,че малкия кръг остава отворен т.е термостата е затегнал,трябва поне леко топло да духа.Някой случвало ли му се е подобно нещо.Завчера както карах ми изгазна двигателя,спрях встрани и запали веднага,светна ми лампичката O/D ,на следващото рестартиране изгасна.Сега ме е страх да тръгна на път.

До: Имам страннен проблем с парното на колата-нужда от предположение

я провери - като не минеш на газ, по-топло ли става? Цялата история ми звучи като запушване по водния кръг или газаджии-мърлячи.

Каква е колата?

Коментар

мембраната на испаритела е заминала и затова ти гасне сигорно и има лек скреж по него.

Коментар

Първоначално публикуван от hamilton Преглед на мнение
        Колата е Нисан-автоматик с климатроник и газов инжекцион.Паля двигателя и тръгвам,нормално си дига температура поне така показва,минавам на газ,но топло почва да духа едва след десетина минути,че и повече,като на моменти на дълъг път пак почва да духа студено за няколко минути и после пак топло.Ако предположим,че малкия кръг остава отворен т.е термостата е затегнал,трябва поне леко топло да духа.Някой случвало ли му се е подобно нещо.Завчера както карах ми изгазна двигателя,спрях встрани и запали веднага,светна ми лампичката O/D ,на следващото рестартиране изгасна.Сега ме е страх да тръгна на път.
        На мен ми се случва в момента. Оказа се, че ми губи течност от едната скоба и като падне малко нивото на антифриза (добре де, не много малко) точно това се случва. Датчика показва нормална температура, но парно няма или се появява само като задам обороти. Долях (около литър) - оправи се всичко. Сега отивам да си сменя скапаната скоба, голямо ровене беше, докато усетя от къде губи антифриз
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

щом колата си загравя нормално термостата би трябвало да си е наред един приятел имаше бмв със същия проблем каквото си иска токава духа няма значение зима ли е лято ли е и се оказа че нещо климатроника се побъркваше и въртеше клапите на топло и на судено когато на него му е кеф и сменя някакви стъпкови моторчета ако не се лъжа и се оправи но само може да се гадае без никой да види за какво става въпрос на живо

Коментар

И аз имах проблем със загуба на антифриз, колата ми е с ГИ. Говирих с техник в сервиз и ми каза, че това е редовен проблем при газовите уредби в началото на зимния период. Скобите, с които газаджиите са вързали маркучите на охладителната система почват да отпускат заради студа и се получава теч. При мен имаше даже локвичка под колата. Притегнахме всичките скоби и налях една добавка в радиатора за запушване на течове, защото въпреки притягането, пак имаше луфт и маркучите се навлажняваха. Добавката е в малко синьо пластмасово шишенце, течна е и прилича малко на доматен сок, произведена в Англия, купих я от бензиностанция на Лукойл. Пише, че подпомага работата на водната помпа и не уврежда гумените уплътнения. 2 дена след нейното сипване нямам никакви проблеми с теч на антифриз от колата!

Коментар

Сега забелязах като излизах,че като карам бързо има парно,а като спра на място,почва да духа студено,антифриза го проверих ,долях 50 грама,нямам загуба на течност,относно изпарителя трябва да го пипна дали изтива,но не би трябвало,нали е вързан към малкия кръг,ако там има разминаване с температурата,часовника би трябвало да го отчете.За момент вдигнах температура по-висока от нормалното,но бързо спадна,което ме кара да си мисля,че може да има въздух в системата.Също така много бавно минавам на газ,много време след като съм достигнал оптимална температура за това,а не е чак толкова студено.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Каква е колата?
                Колата не е извезна в Европа,NISSAN QUEST,по точно е ван.

Коментар

Снощи и на мен ми направи впечатление, че доста късно минах на газ. Преди минавах на газ още при първото отделение на показателя на температурата, а внощи някъде на средата на целия уред. Парното си духаше топло, не знам от къде взима показанията си газовия компютър. Може и там да се крие решението.

Коментар

Сега забелязах като излизах,че като карам бързо има парно,а като спра на място,почва да духа студено,антифриза го проверих ,долях 50 грама,нямам загуба на течност,относно изпарителя трябва да го пипна дали изтива,но не би трябвало,нали е вързан към малкия кръг,ако там има разминаване с температурата,часовника би трябвало да го отчете.За момент вдигнах температура по-висока от нормалното,но бързо спадна,което ме кара да си мисля,че може да има въздух в системата.Също така много бавно минавам на газ,много време след като съм достигнал оптимална температура за това,а не е чак толкова студено.
                    Точно така се държеше и моя Ситроен АХ, когато останеше въздух в системата. При мен най-високата точка беше изпарителя, но си имаше и пробка за обезвъздушаване.
                    Отделно от това, газаджиите бяха вързали изпарителя паралелно на парното и в следствие се случваше да замръзне. Вързах го последователно и това се оправи. Та гледай в тази насока - въздух.

Коментар

Вероятно утре трябва газаджиите да посетя,дано това да е проблема.

Коментар

Ако има възможност изпаритела трябва да се постави под нивото на радиатора или разшерителния съд и проблемите с замръзването на изпарителя се решават.Когато се намира над това ниво при най малкия теч въздушната възглавница е първо при изпарителя.
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
                          Ако има възможност изпаритела трябва да се постави под нивото на радиатора или разшерителния съд и проблемите с замръзването на изпарителя се решават.Когато се намира над това ниво при най малкия теч въздушната възглавница е първо при изпарителя.
                          Подкрепям колегата в мнението - дори изпарителя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е по ниско от горния край на радиатора за да няма заскрежаване и възглавници от въздух във него.

Коментар

И на мен ми е го правило при недобре обезвъздушена система.
                            Там търсете проблема!
                            SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
                            0878299791

Коментар

Сега забелязах като излизах,че като карам бързо има парно,а като спра на място,почва да духа студено,антифриза го проверих ,долях 50 грама,нямам загуба на течност...
                              На студен двигател ли проверяваш? Колата трябва да не е работила поне 3-4 часа!
                              И въобще нарушаването на херметичността на системата при загрял двигател е силно противопоказно.

Относно височината на монтиране на изпарителя - съгласен, трябва да си е на височината на глава/радиатор или малко по-ниско. Засега съм виждал само едно смислено изключение (безсмислени, от мързел - колкото искаш) - едно приятелче умишлено вдигна неговия нависоко. На учудения ми въпрос що се вкарва в приключение, отговори така:
                              "Радиатора ми е преа..н, а нЕма кинти за нов. А като изпарителя е горе, само да поспадне водата и веднага замръзва - няма начин да прегрея колата"
                              Това е повече в областа на майтапа, макар и да си е истина.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X