Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Загуба на мощност

Имам един Форд Транзит дизел, както се движеше нормално си паркирах пред къщи, на другата сутрин запалих нормално но започна да пуши силно в бяло, сиво, и като потеглих все едно спънат кон никаква мощност, поопуших квартала, спрях пред един магазин и до там. Повече не пожела да запали. Та приемам всякакви съвети. Включително къде да я закарам за ремонт.

До: Загуба на мощност

Бяло пуши от :
    Студен мотор-ако не работят подгряващите свещи.Форда,обаче май няма...
    Антифриз в горивната камер-глава,гарнитура на глава,блок,ризи...
    В много редки случаи от спирачна течност-но не и при дизелите,че те са с вакуум помпа и няма как...
    Звънкай тука:0888 730 442 -Вальо.Кажи му че Соти ти е дал телефона.
    Успех!
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Преди няколко години го бях ял същия с транзит 2.5D. Наистина е без подгрев. При мен излезе кофти гориво, задръстен горивопровод и филтър. След почистване заспа. До ден днешен върви на пушка.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Аааа,да.И от бедна смес...
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

И една характерна миризма от ауспуха. Не баш като на сурова нафта, но нещо такова. От замръзнала нафта се държи по същия начин.
          А освен това, от горивен глад, дизелът веднага вдига температурата.
          Нищо чудно да е това.

Коментар

Според мен като възможна причина може да бъде променена центровка на ГНП-то!
            На старата Фронтерка й бяхме закачили помпата погрешно на 180 градуса, учудващо запали с теглене, но нямаше никаква мощност и опушихме квартала с гъст бял пушек ( като този, дето пушат против комарите )!
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
              Според мен като възможна причина може да бъде променена центровка на ГНП-то!
              На старата Фронтерка й бяхме закачили помпата погрешно на 180 градуса, учудващо запали с теглене, но нямаше никаква мощност и опушихме квартала с гъст бял пушек ( като този, дето пушат против комарите )!
              Да де ама до предната вечер си бачкаше добре, как да се измести центровката. Освен да превърти някой зъб на ангренажния ремък.

Коментар

Това което правим в момента си е чисто налучкване, все едно си се обадил в Пентаграм. За мен лично колега най- много ми прилича на гарнитура на главата. От дюза (разпръскрач) пуши доста бял дим (сурова нафта), но пък и четирите да почнат да пикат ит един път.....?????. Виж си гарнитърата, може да се замери охладителната течност дали в нея има изгорели газове или пък компресията да двигателя.
                Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

А, турбина има ли двигателя?
                  Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон

Коментар

Аз съм за прескочил агренажен ремък.

Коментар

Колеги локализирахме повредата, оказа се дюза, една от четрите се беше пръснала направо, самата дюза е някаква капсулована и е като консуматив. Един майстор каза че така се случва при вода в нафтата. Я кажете какви добавки да слагам срещу повторно такова явление, някои казват спирт, газ, бензин по малко в нафтата и водата се абсорбирала.

Коментар

Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнение
                        А, турбина има ли двигателя?

Няма турбина, няма подгряващи свещи, има една обща в смукателния колектор, която при определена температура се захранва с нафта.

Коментар

Продават разни добавки за почистване на дюзите. Пълниш резервоара с нафта и слагаш добавка. Сложи 1 резервор премиум нафта - има разлика, а и ще почисти тук-там.
                          Зимата на дизела при всяко зареждане слагам и бензин, за да не мръзне нафтата - чиста водица е нафта в бг-то.
                          Светът на Владо

Коментар

Колега доста интересно само от една дюза да не запали двигателя. А, за водата в резервоара опитай със спирт.

Коментар

И аз за зинама слагам в нафтата или бензин или газ за горене зада не замръзва. Иначе добавките на Лики Моли имам добри впечатления.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X