Имам един Форд Транзит дизел, както се движеше нормално си паркирах пред къщи, на другата сутрин запалих нормално но започна да пуши силно в бяло, сиво, и като потеглих все едно спънат кон никаква мощност, поопуших квартала, спрях пред един магазин и до там. Повече не пожела да запали. Та приемам всякакви съвети. Включително къде да я закарам за ремонт.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Загуба на мощност
Свий
X
-
До: Загуба на мощност
Бяло пуши от :
Студен мотор-ако не работят подгряващите свещи.Форда,обаче май няма...
Антифриз в горивната камер-глава,гарнитура на глава,блок,ризи...
В много редки случаи от спирачна течност-но не и при дизелите,че те са с вакуум помпа и няма как...
Звънкай тука:0888 730 442 -Вальо.Кажи му че Соти ти е дал телефона.
Успех!0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
-
И една характерна миризма от ауспуха. Не баш като на сурова нафта, но нещо такова. От замръзнала нафта се държи по същия начин.
А освен това, от горивен глад, дизелът веднага вдига температурата.
Нищо чудно да е това.
Коментар
-
Според мен като възможна причина може да бъде променена центровка на ГНП-то!
На старата Фронтерка й бяхме закачили помпата погрешно на 180 градуса, учудващо запали с теглене, но нямаше никаква мощност и опушихме квартала с гъст бял пушек ( като този, дето пушат против комарите )!Казано е:
-"Обичай ближния",
щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!
Коментар
-
Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнениеСпоред мен като възможна причина може да бъде променена центровка на ГНП-то!
На старата Фронтерка й бяхме закачили помпата погрешно на 180 градуса, учудващо запали с теглене, но нямаше никаква мощност и опушихме квартала с гъст бял пушек ( като този, дето пушат против комарите )!
Коментар
-
Това което правим в момента си е чисто налучкване, все едно си се обадил в Пентаграм. За мен лично колега най- много ми прилича на гарнитура на главата. От дюза (разпръскрач) пуши доста бял дим (сурова нафта), но пък и четирите да почнат да пикат ит един път.....?????. Виж си гарнитърата, може да се замери охладителната течност дали в нея има изгорели газове или пък компресията да двигателя.Това което обичам да правя или не се харесва на жена ми или е забранено със закон
Коментар
-
Колеги локализирахме повредата, оказа се дюза, една от четрите се беше пръснала направо, самата дюза е някаква капсулована и е като консуматив. Един майстор каза че така се случва при вода в нафтата. Я кажете какви добавки да слагам срещу повторно такова явление, някои казват спирт, газ, бензин по малко в нафтата и водата се абсорбирала.
Коментар
-
Първоначално публикуван от pepino2829 Преглед на мнениеА, турбина има ли двигателя?
Няма турбина, няма подгряващи свещи, има една обща в смукателния колектор, която при определена температура се захранва с нафта.
Коментар
-
Продават разни добавки за почистване на дюзите. Пълниш резервоара с нафта и слагаш добавка. Сложи 1 резервор премиум нафта - има разлика, а и ще почисти тук-там.
Зимата на дизела при всяко зареждане слагам и бензин, за да не мръзне нафтата - чиста водица е нафта в бг-то.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар