Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко струва подготовката на 4х4 за състезания?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко струва подготовката на 4х4 за състезания?

Пускам темата, защото този пост ме накара да се замисля
    Първоначално публикуван от tnt1111 Преглед на мнение
    Валка, 30-40 само за колата и оттам почва даването ....аз съм вече мноого нагоре....
    Ако може колегите да споделят колко излиза,
    аз си правя сметка до някъде :
    1. кола - 5-10к лева, като гледах състезанието RR класик, Витара, GR60, няколко паджерота, TLC7X ...
    Всичките се намират на цени около 5000 лева, състоянието на колата не е от голямо значение, стига да не е изгнила, защото почти нищо няма да остане от нея
    2. Основен ремонт на мотора - ако се наложи - 2-3-4 000 лева, според зависи колата.
    3. Гуми, джанти - 2-3 000 лева в засимост от желанието, нуждата ...
    4. Седалки - 1000 лева
    5. Ролбар - 500-1000
    6. Лебедка - 1000-1500 ??
    Дотук са около 13-15 000 лева
    7. Блокаж - доста си имат на задния мост, а за състезание като това което гледах, май не трябва ...
    8. Окачване - тук ми е интересно с какви амове и пружини се кара и колко състезателни КМ изкарват?

Със сигурност забравям някой неща, а и правя сметка без кръчмаря, та за това, ще се радвам, да споделите и да сметнем горе-долу колко излиза

До: Колкот струва подготовката на 4х4 за състезания?

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение

1. кола - 5-10к лева, като гледах състезанието RR класик, Витара, GR60, няколко паджерота, TLC7X ...
    Всичките се намират на цени около 5000 лева, състоянието на колата не е от голямо значение, стига да не е изгнила, защото почти нищо няма да остане от нея
    2. Основен ремонт на мотора - ако се наложи - 2-3-4 000 лева, според зависи колата.
    3. Гуми, джанти - 2-3 000 лева в зависимост от желанието, нуждата ...
    4. Седалки - 1000 лева
    5. Ролбар - 500-1000
    7. Блокаж - доста си имат на задния мост, а за състезание като това което гледах, май не трябва ...
    8. Окачване - тук ми е интересно с какви амове и пружини се кара и колко състезателни КМ изкарват?

Със сигурност забравям някой неща, а и правя сметка без кръчмаря, та за това, ще се радвам, да споделите и да сметнем горе-долу колко излиза
    Ми като си почнал да те допълня като ти казвам ориентировъчно цени.

1 Гуми и джанти 2 комплекта по 6 бр. можеш сам да смяташ дали ще караш регенерат или нови.
    2 Седалките Ок за тая цена може да се намерят
    3 Ролбар горе долу си уцелил
    4 Лебедка от нашите за тия пари можеш да вземеш
    5 Блокажите ги монтираме защото касетите са им много по здрави от оригиналния диф на колите сменяме ги и двата единия е около 1800лв
    7 Трип мастер или рали компютър - 1000лв
    8 ГПС - 500-1500лв
    9 Каски - 600лв
    10 Колани - 300 - 600лв
    11 Пожарна система 600-1000лв
    12 Реално за да имаш някакви шансове за добро класиране трябва да имаш всички основни части по окачването и трансмисията на склад при асистенциата
    13 Окачването тук всеки си решава как да си го прави. Има готови китове за по 2000-3000лв има и амортисьори които струват толкова само единия
    14 Труда по колата е почти толкова колкото и частите

Не съм ги смятал за да не ме боли главата
    Сигурно изпускам нещо така че ме коригирайте ако трябва
    Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 20-10-09, 12:56.

Коментар

Благодаря ти много за отговорите.
      Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
      13 Окачването тук всеки си решава как да си го прави. Има готови китове за по 2000-3000лв има и амортисьори които струват толкова само единия
      А колко състезателни км горе-долу изкарва един готов кит?
      Разбира се много зависи от вида на състезанието, от настилката - камани, кал, пясък, но горе-долу?

Коментар

3. Гуми, джанти - 2-3 000 лева в засимост от желанието, нуждата ...
        4. Седалки - 1000 лева
        5. Ролбар - 500-1000

Това, което си написал, колега, е подготовка на кола за разходки. Още повече, че след всяко състезание има сума ремонти по колата, като започнеш от счупен стоп и помляни калници, до скъсано шаси, планки, какво ли не по окачването и т.н.
        Зима иде

Коментар

Благодаря ти много за отговорите.

А колко състезателни км горе-долу изкарва един готов кит?
          Разбира се много зависи от вида на състезанието, от настилката - камани, кал, пясък, но горе-долу?
          Зависи от карането, при мен не издържа и един ден. Някой карат цял сезон. Всичко е много относително и нахвърляно на едро.

Коментар

Зависи от карането, при мен не издържа и един ден. Някой карат цял сезон. Всичко е много относително и нахвърляно на едро.
            Забрави подготовка за тръгване на състезание платформи асистенция горива хотели и още и още всеки път все повече повече набиване Ама си е КЕФ

Коментар

"Колеги, сигурно на много от Вас е интересно и каква стойност се натрупва при такъв туниниг на един по скоро експедиционен автомобил. Ще споделя с Вас моите сметки, някои по спомени и приблизителни и се молете жената да не види тая тема. Надявам се по този начин да улесня някои от Вас с ориентацията за това кое колко струва.
              цена на Рейнджа - 8400 лева
              акумулатор Банер - 280 лева
              нови масла, антифриз и филтри - 300 лева
              ремъци - 160 лева
              5 нови гуми БФГуудрич АТ 32" - 1800 лева
              окачване Ловелс 2" - 1700 лева
              кормилен демпфер Траялмастер - 200 лева
              нов съединител( доставка баце Лазо) - 370 лева
              части за ревизия преден мост( доставка баце Лазо) - 400 лева
              защита кормилна щанга( баце Лазо) - 250 лева
              дифгардове, накладки, тампони, други дреболии( пак той) - 350 лева
              задна броня със стойка за гума - 1300 лева с материалите
              или дотук без труда на Митко Фулдата и Боби СиДжея се събира сумата от приблизително 15 500 лева."

Това отгоре е цитат от една друга тема конкртно за моя автомбил, които е за разхдки и експедиции, а не за състезания. Вече си има лебедка за още 1800 лева и скоро ще се сдобие с предна броня за 1000. Или отиваме на 18 300 лева. Като сложим ройкслайдери за 500 лева, шнорхел за поне 500 и поне един блокаж на задния диф за още 1800, стигаме до 21 200 лева. И това за кола за кеф и разходки без клетка, трип мастер, спртни седалки, 4 точкови колани, пожарна система и грам пипане по двигателя. И без да е включен труда. Та долната граница от 40 000 лева за подготвен състезателен автомбил е просто минимума.
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Ми като си почнал да те допълня като ти казвам ориентировъчно цени.

1 Гуми и джанти 2 комплекта по 6 бр. можеш сам да смяташ дали ще караш регенерат или нови.
                2 Седалките Ок за тая цена може да се намерят
                3 Ролбар горе долу си уцелил
                4 Лебедка от нашите за тия пари можеш да вземеш
                5 Блокажите ги монтираме защото касетите са им много по здрави от оригиналния диф на колите сменяме ги и двата единия е около 1800лв
                7 Трип мастер или рали компютър - 1000лв
                8 ГПС - 500-1500лв
                9 Каски - 600лв
                10 Колани - 300 - 600лв
                11 Пожарна система 600-1000лв
                12 Реално за да имаш някакви шансове за добро класиране трябва да имаш всички основни части по окачването и трансмисията на склад при асистенциата
                14 Труда по колата е почти толкова колкото и частите

Не съм ги смятал за да не ме боли главата
                Сигурно изпускам нещо така че ме коригирайте ако трябва
                Допълвам от на Злати мнението

Акумулатори - 800лв
                Доработки по охладителна система - 1300лв
                Турбо + Интркълер ако се има впредвид моята кола 6000лв.

Има много разходи в графата други слагам ги 5000лв.

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                "
                цена на Рейнджа - 8400 лева
                ремъци - 160 лева
                .

Коментар

Благодаря на всички за отговорите, надявам се и някой друг състезател да напише с какво окачване кара и колко издържа ...
                  Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
                  Забрави подготовка за тръгване на състезание платформи асистенция горива хотели и още и още всеки път все повече повече набиване Ама си е КЕФ
                  То тези разходи си ги има и при зрителите

Съгласен съм колега, но тези неща
                  Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                  ремъци - 160 лева
                  кормилен демпфер Траялмастер - 200 лева
                  нов съединител( доставка баце Лазо) - 370 лева
                  части за ревизия преден мост( доставка баце Лазо) - 400 лева
                  защита кормилна щанга( баце Лазо) - 250 лева
                  задна броня със стойка за гума - 1300 лева с материалите
                  са си поддръжка на автомобила и те дали за състезание, дали за ежедневна употреба са за смяна, а бронята е по желание

А и така подготвен автомобил, с като вашите промени предполагам едва ли би имал проблеми с издържането на едно състезание като Баха България?

Коментар

Ако някой трябва да пише за конкретно окачване, може би трябва да дефинираш и конкретна машина.
                    Издържливостта малко или много се влияе от теглото на машината.
                    Типа състезание също е от значение за много неща - от подготовка на колата до издържливост.

Така зададен въпросът ви е прекалено общ.
                    Зима иде

Коментар

Благодаря на всички за отговорите, надявам се и някой друг състезател да напише с какво окачване кара и колко издържа ...

са си поддръжка на автомобила и те дали за състезание, дали за ежедневна употреба са за смяна, а бронята е по желание

А и така подготвен автомобил, с като вашите промени предполагам едва ли би имал проблеми с издържането на едно състезание като Баха България?
                      Тя поддръжката на автомобила, спортен или разходкаджийски, си е все едно и също нещо, трябва да се предвиди. А задната броня със стойка при спортния автомобил се трансформира в стойка или специалн място за две резрвни. Та моята сметка е доста точна, а със 113 коня двигател и това окачване нямам никакъв шанс в една баха, пък и в каквото и да друго състезание. Но пак казвам, моята кола си е за мой личен кеф.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Няма да ти кажа колко струва подготовката само ще спомена частите за ежедневните ремонти.Или поне колкото носим ние.
                        Минимум един бус с части плюс 2 механика.2-4 гуми в буса.преден заден кардан поне по 2 броя.преден заден диф поне 2-3 броя.щанги всички видове по няколко броя.раздатка .скорости.карета и полуоски по няколко броя.едн трип.амове 4 броя говоря за коил овъри.сигурно забравям нещо.
                        Инструменти поне 300 кила.квото се сетиш.со апарат.флексове 3-5.винтоверти 5.агрегати 2 броя.
                        Сега това е съкратения вариант за 3 дневно състезание смятай по дългите за какво иде реч.
                        Да не забравяме колко гори колата-едни 150-200литра за деня.
                        Сметката я прави сам. И най важното може даже да не финишираш накрая.

Коментар

Всяко окачване издържа според карането Явор ти каза а за разходи по състезания не вярвам зрителите да си товарят колите по платформи или колесари както да си водят асистенцияЗа БАХА БЪЛГАРИЯ на Таньо колата беше добре подготвена но уви за което аз също много съжалявам .

Коментар

Не е ли по-добре да потърсиш някоя готова машина,сега е криза и всичко се продава.Имам нещо в предвид
                            ПАВКО
                            0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
                              Не е ли по-добре да потърсиш някоя готова машина,сега е криза и всичко се продава.Имам нещо в предвид
                              Според мен само си чешем езиците. И стига я повтаряхте тая криза че накрая наистина ще ни хване от много повтаряне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X