Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към знаещите (апарат за дискова спирачка)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към знаещите (апарат за дискова спирачка)

Някой може ли да ми каже има ли и от кой автомобил може да се намери апарат за дискова спирачка който се задейства не хидравлично с чрез рамо и жило. Както примерно са дисковите спирачки на велосипедите
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

До: Въпрос към знаещите

Който и да е автомобил със задни дискови спирачки и ръчна спирачка на задните дискове, с жила. Като Хонда Сивик от началото на 90те например.
    Но все пак гадая за какво може да ти служи такъв монтаж...
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Много просто На Диското ръчната спирачка е на кардана и е барабанна. Съответно е много голяма. Искам да я смаля и намаля вероятността да я ударя някъде лошо защото виси долу Но на този Сивик предполагам че са комбинирани апаратите. И течност и рамо.

Коментар

Тя ще е последното нещо, което ще удариш, а и да я удариш е малка вероятността да я повредиш. Има кит за замяната на челюстната спирачка с дискова, но лично според мен е безмислено. Решението е много популярно в Англия.
        Ето: http://www.4x4ads.co.uk/adverts/deta...pop=y&ID=53733
        и оригинала: http://www.x-eng.co.uk/X-BrakeRR.asp
        Последно редактирано от chris_vicom; 16-10-09, 20:23. Причина: допълване
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Знам за комплекта ама струва .....прекалено за нещо от една планка с един апарат. А ако ударя барабана наистина нищо няма да му направя, но предполагам че на раздатката ще и стане нещо. Да речем да се откърти

Коментар

Ти си знаеш. Да уточня - Сивик 1.6. По-малките може да са с барабан. Също всякакви акорди, прелюди от подобни години. Ровър 600 серията, 216 от тия години също. Всичкото е хондова производна. Предполагам и при европейците не липсват такива, но не знам как ще са цените и предлагането.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
              Много просто На Диското ръчната спирачка е на кардана и е барабанна. Съответно е много голяма. Искам да я смаля и намаля вероятността да я ударя някъде лошо защото виси долу Но на този Сивик предполагам че са комбинирани апаратите. И течност и рамо.
              Майстора ти изработва перфектни защити.... Не се вкарвай в излишни филми.....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Злой е прав - специално Таргата знае как да ти направи щит отдолу.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Имам стар Citroen BX.При него ръчната спирачка действа на предните колела посредством жила. Стар и евтин модел е,лесно ще намериш части от него.
                  Доколкото разбрах не става въпрос за нови части...или греша?
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Няма значение. Стари стават ако има части за тяхМерси за предложението. Преди малко разбрах че и от Голф стават

Коментар

Лично на мен упражнението ми се струва безсмислено, но ти си знаеш. Това, което гониш е реализирано при всички Ленд Крузъри. Една защита под корема на Диското ще ти реши проблема.

Коментар

На моя пасат 3ка 96 г 1,9 тди орзад е на дискови и йилото е на апаратчето и се срещат често и са ефтини!!
                        Опел Корса В 1,4 82 коня
                        Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                        Ямаха ХТ 600Е
                        Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Има един друг недостатък при карданната ръчна спирачка на отворените диференциали - прехвърля на колелото с по малко сцепление, което при определени ситуации може да си е проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
                            Някой може ли да ми каже има ли и от кой автомобил може да се намери апарат за дискова спирачка който се задейства не хидравлично с чрез рамо и жило. Както примерно са дисковите спирачки на велосипедите
                            От всеки Фолксваген с дискови спирачки на задните колела стават апаратите. Мисля че това ще ти е най-евтиния вариант.

Коментар

Полски Фиат
                              А защо ръчната е на кардана? Питам сериозно. За джип ми се вижда малко странно решение. Както казва Андро160, шанса по хлъзгав наклон да останеш само с една "спряла" гума е сериозен, а това нещо не ме въодушевява. Въпреки това не е рядкост като решение, та затова питам - защо изобщо? Само за икономия ли?
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X