Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се … тампон???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търси се … тампон???

За ЛР Дискавъри – 1992 година – мотор 200 TDI, скоростна кутия LT77.
    Става дума за тампона на скоростната кутия.
    След проведено търсене при известните ми дилъри ето резултата:
    Мото-пфое: Според тях тампоните били 2 – ляв и десен по деветдесет и няколко лева единия. Няма наличност. Може да се поръча, като доставката е две седмици ( според моя скромен опит – един-два месеца)
    Трейдкар: Поне знаеха, че е един тампон и ми съобщиха номера на детайла – NTC6282. Цена – 290 лв. Също няма наличност. Срок на доставка – един месец. Направиха бърза справка и в Дарукар.
    Дарукар: Както знаете по номера на детайла се прави справка на сайта им за наличност – естествено няма и там.

И какво да правя … ровнах и в нета. Резултати:
    http://www.davidsonandmcmillan.co.uk...partno=NTC6282 – цена 25 паунда
    http://www.brit-car.co.uk//shop.asp?...id=245&off=100 – цена 75 паунда “оригинален” (без данък) и пак 22 (без данък) за заместим.
    http://www.rimmerbros.co.uk/cgi-bin/...very/mountings - цена 79 паунда (с данъка).

Отново въпроса – има ли някой идея откъде да си купя тампон в БГ или е по-добре да търся начин да ми го доставят от GB. Ако е за второто – някой правил ли го е и как технологично се осъществява.

П.С. Дилърите на Л.Р. в България така или иначе не поемат гаранция за стоката си – например някакъв си Наско от Мото-пфое ми обясни по телефона, че нямало да поеме гаранцията на преден десен мигач който се пълни с вода (некачествена изработка – разлепен е в горната си част) поради това, че автомобила (произведен 1992 година) не бил отчислен от дилъра в Италия. Да съм търсел италианския дилър да ме отшишел от компютъра??? К’ъв дилър… к’ви пет лева… откъде да го знам аз този дилър в Италия.
    Към Яро – това някаква специална гаранционна политика на фирмата ЛР ли е?
    "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

по въпроса за тампона засега нямам впечатление - не мисе е налагало да сменям (пу - пу - пу )
    но за стъкларията - на мен единия фар ми кондензира вода след един от летните силни дъждове. Ходих до МФ - там го снимаха гледаха на едни графики и снимки (ако не се лъжа ако е над 35% конденз върху стъклото се признава за гаранция) и ми го смениха. Това е доста странно за това отписване и прочие ...

Коментар

А бе какъв конденз - мигача беше пълен до крушката с вода - приятелите ми питаха рибки ли ще развъждам. - отдолу са го залепили добре да неизтича водата, а отгоре разлепен - да може да я събира!
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Няма ли как този тампон да се използва от нещо друго .
        на Дефендера не съм се заглаждал кво е но маи не нещо усобено

Коментар

)) Елементарен чарк. Европейска столица.
          Иначе Ровъра е много хубав джип. Иначе ...))

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
            )) Елементарен чарк. Европейска столица.
            Иначе Ровъра е много хубав джип. Иначе ...))
            Бе, не си много прав. Чаркът може да е елементарен, ама е много вероятно да е от тези, които се сменят доста рядко. Плюс това е за кола на 14-годишна възраст.
            Т.е., съвсем логично е никой от търговците да не го държи на склад и да е необходимо да се пуска поръчка. Щото всичко е въпрос на сметка. Кой е луд да забива пари в части, които не се харчат?!? Това с неправенето на такива сметки си беше патент на социализЪма (така наречен).

Миналага седмица сменях на моя корейски паркетник точно същата част. Е, по някакво чудо се намери 1 бр. с дърта захабена опаковка. Ама преди да го изкопаят от склада падна голямо чудене за него и за тампоните на предния диф. Казаха ми: "Ми тия неща никой не ги е търсил досега" ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Слушай, това е абсурд. Целия т.нар. Запад се задъхва от гордост че не умее нищо друго освен да извършва услуги. И на континент, който е някъв мизерен полуостров на друг континент, цялото население на който се занимава с дребно прекупвачество на произведени от другиго предмети, в цяло иначе гордо от континенталността си държавче, два месеца не може да се намери едно парче гума с дупка?
              Това е апотеоз на глупостта, мързела и наистина реалната безпомощност на цялата сган. Която дори да успее да произведе нещо, после не може да го поддържа право и 15 години ...
              И тия и ония са просто комедианти. И дребни мошенници разбира се. Добре де, Мошенникс Интернейшънъл. Inc., Ltd., Gmbh, други. Да, и Pty, да не се разсърдят па австралопитеците. Автопроизводители не са. Пионерските кръжоци можеха една бройка кво да е - и край. Втора не може. Тия - същата работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                Слушай, това е абсурд. Целия т.нар. Запад се задъхва от гордост че не умее нищо друго освен да извършва услуги. И на континент, който е някъв мизерен полуостров на друг континент, цялото население на който се занимава с дребно прекупвачество на произведени от другиго предмети, в цяло иначе гордо от континенталността си държавче, два месеца не може да се намери едно парче гума с дупка?
                А бе, Стефане, хубаво теглиш разгромни критики наляво и надясно. Ама хайде вземи и направи нещо практически. Таман да им покажеш на всичките тия смотаняци как се правят нещата според дебелите книги. Направи например един магазин за поддръжка на избрана(и) от тебе марка(и) и му осигури наличности от оригинални (или не по-лоши по качество) резервни части за всички модели за 15 години назад. Ама такива наличности, че като дойде някой да ти поиска някоя забутана гумичка или желязце, ти да бръкнеш в склада и да му го тупнеш на тезгяха веднага, а не да правиш поръчки някъде си и да караш хората да чакат.
                И след като го направиш - оцелей година, две, три ...
                Клиенти едва ли ще ти липсват. Щото ти освен, че ще имаш всичко, няма и да режеш глави от кръста (че и по-надолу) нали
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Една дребна разлика между мене и ония мошенници: аз никога не съм твърдял за себе си че мога такива неща и не съм се правил на търговец от първа гилдия. Оказва се че и те не могат и само се правят. Значи са прости измамници. Обективно.

Коментар

Първоначално публикуван от borkozin
                    Няма ли как този тампон да се използва от нещо друго .
                    на Дефендера не съм се заглаждал кво е но маи не нещо усобено
                    Особен си е тампона. Затова питам, ако някой има идея откъде да се вземе взаимозаменяем...

Никой не отговори обаче как да си доставя директно - предполагам, че ще е доста по-бързо.

Също така тампоните са 75 паунда оригинален и 25 паунда заменяем. Кой евентуално да взема. Дали има голяма разлика в качеството - все пак се предлагат от дилъри на части за ЛР?

Коментар

Че и етикета струва три пъти по-скъпо от предмета ... Идиотизъм някъв.
                      Можеш ли да покажеш поне снимка? Това гума ли е или нещо хидравлично?

Коментар

стефчо, това е дето държи трансмисията към шасито.. поне аз така го разбирам. те са сепцифични за моделите в повечето случаи. даже и да се намери нещо което ще пасне, няма гаранция че е направено да държи теглото и прочие.

снадката...

Коментар

А, неща с такава форма има по камионските магазини. Със сигурност съм виждал, а сега не мога да се сетя от какво. Все нещо ще дойде по размер.
                          Общо взето като стават по размер стават и по товароносимост. Там няма принципни разлики в гумите.

Коментар

и

това са при варианта ляв и десен.
                            Моят е нещо такова обединено.

Коментар

Снимка на моя тампон не мога да намеря в интернет.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X