Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скъсана полуоска насред нищото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скъсана полуоска насред нищото

Колеги, представете си следното:

Намирате се на 40+ км от най-близкия път, в тежък каменист терен. По време на изкачване се къса полуоска на предното колело. Автомобилът е с 4x4, но без възможност за пълно изключване на предния мост на място.

Нямате обхват, времето се влошава, а връщането назад е почти невъзможно.

В такава ситуация бихте ли рискували да продължите само със задно предаване и импровизации, или бихте останали на място и чакали помощ? Какви нестандартни решения сте пробвали или бихте приложили?

Питаш другия бот с тебе.
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

https://youtu.be/oEMnAKmNkrE?list=PL...rCRMW4fBg6lM07
      FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Преди 6 години:

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
        Тръгнахме да се прибираме с колата. GPS-ът почна да ни върти като пумпали горе из поляна "Мечата чешма", накрая сме хванали пътя за Кладница... По едно време рАчих да заобиколя дълбок кален коловоз и да мина по тревата, но-о-о-о оказа се, че под полегналата отгоре дълга некосена (и непасана) трева се крие около половин метър дълбока канавка:

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Okant-1.jpg Прегледи:461 Размер:389.0 КБ ID:6668108

Колата забоде нос във въпросната канавка, жалко, че бях свалил камерката. Като дадох мръсна газ да излезе, се окантари като по учебник - предно ляво колело във въздуха над някаква локва, задно дясно - над въпросната канавка:

No pasaran! Нема да се предаваме. "Командировам" госпожа Гагич да легне върху капака на "Либито", аз сядам и колата стъпва на предно ляво колело в локвата

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Okant-2.jpg Прегледи:453 Размер:406.5 КБ ID:6668109

Да, ама пак не мърда! Викам на г-жа Гагич: "Въртят ли се изобщо предните колела?", а тя ми отговаря: "Въртят се, въртят се! Наляво и надясно се въртят!"
        Т.е. в крайна сметка се оказва, че съм останал без предно предаване, задна дясна гума си върти над канавката, предно няма и така...
        От дупката ме извади по чудо намерен УАЗ, надолу се спусках в някаква дива кал само на задно с яки дрифтове Но си беше надолу.

Без да знам обаче, че съм останал само на задно, съм се качил бодро от Боснек (не по пешеходния път, разбира се) до "Поляна Мечата чешма" и "Живата вода" както се води по bgmountains. Тука съм го споделял навремето: https://offroad-bulgaria.com/forum/%...B8%D1%86%D0%B0
        Ожидать победу в текущих условиях, это как ожидать что приблизишься к Луне, взбираясь на Бурж Халифу пешком ©

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
        X