Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лед фарове на Нисан терано2 2001г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Пак прегледах сайта на Осрам и за България е одобрен само Джаз от моделите на Хонда.
    Ето и част от отговори в сайта:

"Какво се случва, ако инсталирам лампата в нерегистриран автомобил?
    За превозни средства, обявени за официално одобрени от OSRAM, пълното разпределение на светлината е проверено съгласно ECE R112. За превозни средства, които не са декларирани като одобрени от OSRAM, инсталирането и използването в движението по пътищата може да доведе до анулиране на разрешителното за експлоатация и загуба на застрахователно покритие."
    ​​​​​​​От тук: https://www.osram.bg/campaigns/ledri...p#h1_h2_nb_led
    CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Във Феникс Лайт са пак толкова. Само че, инцидентно на бензиностанция или в Практикер или в Бриколаж - 80+ кинта. Ако искаш.

Но това е без значение чак толкова. Напъвам към LED, защото щадят фаровете. По времето на тераното ми не намерих читаво светещи HB4 точно за терановите халогенки - примирих се че стават само за дневни и си останах с халогенките - именно NightBreaker. Но тогава положението спрямо сега беше много по-различно. Хомологирани нямаше, нямаше и маркови за под 300 кинта.

Та, бях си щастлив с халогенките, докат едната не изгоря. На път. а на път, в следващата бензиностанция имаше само обикновени - трагедия. И те-така.

смЕтай как са другите модификатори.
      Темата не е за мойте фарове. Те са прожекторни, с D1S крушка, даваша оригинално около 3000 лумена. Намалих мощността на LED-овете, които сложих, по 2 причини - първо за да изключа дори теоретична възможност да дават повече от предвиденото - многото светлина не винаги е по-доброто, защото извън ярко осветената част практически сляп, и второ - защото при мошността, на която ги оставих, освен че дават нещо като не повече 2500-2700 лумена, работят и в много по-щадящ режим, което удълбава живота им в пъти. Много пъти. И с това се изчерпват мидофикациите - смяна на няколко резистора в баластите. На тоя фар каквато и крушка да му сложиш, може само да го накараш да свети по-малко, ако е калпава, но не и да хвърля повече отблясъци над границата. А там има някакви нарочно оставени, защото в противен случай няма да виждаш нито знаци, нито табели над пътя.
      При удобен случай ще премеря, но удобен случай много трудно се намира. На 25 метра е абсурд, да намериш място където да не пречиш на никого и заедно с това да не е замърсено от околна светлина не е от тривиалните задачи.

Рекламния агент не знам защо си го турил тука. Аз реклами не гледам ... и нямам слон за продаване..... нито "сертифицирани" ламби.
      Искаше мерене - ето ти мерене. Сега пък какъв бил, Мери ли? Мери! С уред, каткто искаше. Конкретния фар очеизвадно няма проблем със заслепяването, дори и хич да не го мериш. За да получат хомологация, някой е мерил и в лаборатория, без да е рекламен агент. Е, от там клипчета обикновено не пускат.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледайте реклами. Те за това са направени.... на 2-3м. Слагайте ледове, свещи, ксенони, електрожени. Комбинирано с фаровете за мъгла, задължително.
        Аз се хващам да си сложа и аз нЕколко ледчета и халогенчета на тавана.
        Ще си светим един на друг.
        Моите също са хомологирани за ЕУ... поне половината. Lazer-чето е 3 lux на 300м..... по 2бр.
        Последно редактирано от drukman; 23-12-25, 00:16.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Моите също са хомологирани за ЕУ...
          Мери ли ги, или така на око (като мен) реши че светят както трябва? А оригиналните на сегашното ти возило? Щото доволно количество оригинални заводски фарове категорично заслепяват повече от моите LED-ове, дори при положение че позицията ми е доста по-високо от на шофьор в средностатистическа кола. Със всичките им там модерности (камери и други свирки и камбанки, когато ги имат), струващи торба пари, и с всичките и "Е"та и други интересни букви по стъклото и сертификатите им.

При произволен удобен случай може да премерим моите, с оригинална ксенонова крушка и с LED крушките, с които ги карам. И резултата няма да е в полза на ксенона.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не. Не съм ги мерил, ама гледах рекламата. По-добри са от всички останали.

Спарки, сигурен съм, че ти си гледал, мерил, проверявал и пр. Куража който даваш обаче е пагубен. Лично познавам човек който си е купил същите крушки като тия които рекламираш, ама съвсем същите, точно копие 100% за 30лв от пещерата. Четейки твоите разкази е сигурен, че всичко е перфектно....ама срещу колата му не се стои.

Колко са хората които ще го направят като теб?
            Има наистина такива на които им се получава, но са малцина.
            Повечето слагат ЛЕД за да стане колата по-мУдерна, по-нов модел, зер новите са с лед.
            ...и става страшно. Карай малко нощно в провинцията, ще разбереш. Хем аз съм седнал високо.

Показуха, комплекси и завист... и трябва да е евтино..... и 3 цола никелов кюнец на аспуха.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Ми аз живея в провинцията. 90% от колите светят синьо и заслепяват. Масово са Голф , Бмв и Ауди. Проверявах и на Филипс. Чат бота ми отговори ,че не подлежа на надграждане с лед. Ма кой да ти чете, щом става цокъла слагаш и каращ.
              CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

Не. Не съм ги мерил, ама гледах рекламата. По-добри са от всички останали.

Спарки, сигурен съм, че ти си гледал, мерил, проверявал и пр. Куража който даваш обаче е пагубен. Лично познавам човек който си е купил същите крушки като тия които рекламираш, ама съвсем същите, точно копие 100% за 30лв от пещерата. Четейки твоите разкази е сигурен, че всичко е перфектно....ама срещу колата му не се стои.
                Нямам купени LED крушки за по-малко от 100 кинта, повечето клонят към 200, някои към 300. Даже в пещерата. Кой какви копия си е купил нямам идея.

Колко са хората които ще го направят като теб?
                Има наистина такива на които им се получава, но са малцина.
                Вероятно не са много. Тези, които реално мдифицират. Но LED крушка, хомологирана за 50 модела фарове по изискванията от картинката горе, е много по-вероятно да свети добре и във фаровете на Terrano 2, от китаеца от пещерата. Това "рекламирам". От филмчето горе нито една от крушките не заслепява. Ако всичките фарове и крушки бяха такива, щеше да е чудесно. Ама не са.

Повечето слагат ЛЕД за да стане колата по-мУдерна, по-нов модел, зер новите са с лед.
                ...и става страшно. Карай малко нощно в провинцията, ще разбереш. Хем аз съм седнал високо.
                Показуха, комплекси и завист... и трябва да е евтино..... и 3 цола никелов кюнец на аспуха.
                Вальо, ако селякът реши да си купи LED крушки, той ще си купи LED крушки, колкото и да се тръшкаме че не стават. Дребната надежда е да си купи все пак такива, дето не са изтумбени на 50-70 вата и някой е положил усилия в някакво количество фарове да светят както трябва. Въпросния OSRAM са такива - дават колкото или малко повече от халогенка, и са геометрично правилни, доколкото е възможно. Впрочем OSRAM имат и H11, сертифицирани за всички фарове.

Та, ако 5 селяка, четейки ми писанията, вместо ефтинджос 50 ватов китаец си купят хомологиран OSRAM, дори да не е точно за неговата кола, това е за добро. Щото той така или иначе ще си купи LED, щото е фйешън.
                Последно редактирано от sparkybg; 23-12-25, 11:42.

Коментар

Словесният ви двубой повече прилича на надприказване на мегданя или в хоремага.
                  Нещо като: "дебелата учена книга" срещу "предубедения селски фолклор"...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                  X