Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Инфо за 4х4 системи.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Инфо за 4х4 системи.

Здравейте, имам 2 аматьорски питания. Първо Дайхатсу териос 2006-2013 автомат има блокаж, виждам че има копче, но на скоростите има и L това дали са бавни ?
    И второ, Мерцедес ML от първите, гледам, че има копче за бавни а има ли блокаж ? И ако може малко повече инфо как работят 4х4 на гореспоменатите модели. Дали са part time или full time ?

https://www.awdwiki.com/en/home/
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
    Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
    Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Териоса няма бавни, това L си е първа скорост.
      За ML не съм сигурен, би трябвало да е Part time и да има блокаж м/у двата моста като е на бавни.
      Има тонове информация във форума, потърси ама с конкретни въпроси в Гугъл, като сложиш едно offroad forum накрая.
      Който търси , намира !
      Човекът е човек, когато е на път !

Коментар

Какво общо имат двата автомобила?От земята до небето дори не във един клас според джоба се купува..

Коментар

Той това пита
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

И двете са истински фултайм с диференциал в раздатката.
            Териоса няма бавни. Мл има бавни и на тях дифа в раздатката се блокира. Той обаче има и имитация на блокажи чрез спирачките. Освен това Мл първа генерация е на рама, а Териоса не.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Благодаря за инфото. Идеята на питането ми е следното. Жената се е нахъсала за книжка за автоматик. До колкото си я познавам, и да вземе книжка ще кара от дъжд на вятър и то вероятно само ако и аз съм с нея. Пък аз искам втора кола с 4х4 за да си бръмча по черните пътища на селцето в което живеем, имам Куга с AWD, която вероятно ще свърши работа, но нея я ползвам за семейна и просвета и е 19 см. На кантар е да не закача. Не ми ще и да я чупя защото е по нова и частите са скъпи. Отделно ползва гуми 17/55/235 а това пречи на проходимостта. На Дайхатсу ми допадна разхода на гориво и компактния размер комбиниран с 4 врати, а за мерцедеса ми беше любопитно.

Коментар

Вземи си един пикап и си карай и си свиркай.

Коментар

Бих си взел ако търсех за мен. Но сега трябва да се съобразявам.

Коментар

Развод …….или да кара пикапа
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Oleg_81 Преглед на мнение
                      ... Жената се е нахъсала за книжка за автоматик. ....
                      Мойта се беше насъсала за малка двувратка с 40 кс.
                      Взех и турбо 6-так, редови на 4.90 м дълга кола.

беше адски доволна, как никой не я засича.
                      Импровизирай и ще има начин за книжка не-автоматик

Коментар

Книжка за автоматик тук при нас,под 5 процента са такива не сме Сащ.Малка за твоите нужди една Honda HR-V ще, ти свърши работа без значение къса или дълга база.

Коментар

Първоначално публикуван от TT_VoYaGeR Преглед на мнение
                          Книжка за автоматик тук при нас,под 5 процента са такива не сме Сащ.Малка за твоите нужди една Honda HR-V ще, ти свърши работа без значение къса или дълга база.
                          Хондата си е чист халдекс. Съмнява ме да избута на черен кален път. Иска ми нещо с 4WD, дори и да не е от най проходимите. Макар, че започнах да заглеждам и Мицубиши пинин, но там да се намери без гнило си е предизвикателство. Просто машинките са си на годинки.

Коментар

Първоначално публикуван от Oleg_81 Преглед на мнение
                            ... Хондата си е чист халдекс. ...
                            Ми не, не е чист Haldex.
                            От същия тип AWD е (т.нар. "on demand", т.е. при поискване), но определено не е Haldex.
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                            Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                            Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Може да, но пак не са от най проходимите за мокър черен път. Даже мисля, че 4х4 не им работи като са на заден ход. Иначе като здравина са топ, карал съм Сивик купе и за 7 години смених едно каре като я купих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X