Привет, имам едно соренто, 2007-ма година. Намислил съм да го стягам и привеждам във вид за overlanding. Като цяло съм намерил къде и кой би могъл да направи част от нещата като например повдигане и т.н. Въпросът е, че не ми се занимава да разкарвам колата напред-назад в продължение на месеци по различни майстори и търся място, където биха направили всичко на едно и то качествено. На пръв поглед съм намислил следните неща да се правят:
1. има нужда от смяна на съединител, маховик и помпи
2. пълно обслужване на двигателя - масла, филтри, верига и т.н.
3. повдигане и по-големи гуми и джанти
4. боядисване с раптор
5. евентуално запечатване на рамата
6. шнорхел
7. лебедка
8. евентуална метална броня отпред
9. блокаж отзад
10. разни други по-дребни неща
Въпросът ми е има ли такова място в България, в което биха се справили с тези неща наведнъж? Нещо подобно на сервизите отвъд океана, в които си вкарваш пикапа и излиза нагласен. Хубаво би било да е близо до София, но не е проблем да се пътува.
1. има нужда от смяна на съединител, маховик и помпи
2. пълно обслужване на двигателя - масла, филтри, верига и т.н.
3. повдигане и по-големи гуми и джанти
4. боядисване с раптор
5. евентуално запечатване на рамата
6. шнорхел
7. лебедка
8. евентуална метална броня отпред
9. блокаж отзад
10. разни други по-дребни неща
Въпросът ми е има ли такова място в България, в което биха се справили с тези неща наведнъж? Нещо подобно на сервизите отвъд океана, в които си вкарваш пикапа и излиза нагласен. Хубаво би било да е близо до София, но не е проблем да се пътува.
Да не говорим, че някак трябва да съчетая и изискването да може да се ползва и по асфалта, тъй като това ни е втора кола в семейството и малко или много разчитаме на нея. Попитах за такова място, тъй като нямам нито времето, нито необходимите инструменти, за да правя сам подобен проект, да не говорим, че на мен ще ми отнеме поне времето x4, затова предпочитам да бъде свършено от професионалисти.
Коментар