Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рециклаж на хидравлична рейка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Рециклаж на хидравлична рейка

    Здравейте,

    Та на въпроса, някой рециклирал ли е рейка, ако да къде. Ще я пращам с куриер така или иначе. Рейката е за гранд витара, ако има значение. Моята хлопа, взех от морга, ама и тя май ще е същата... та семеринги, втулки, абе пълен рециклаж се търси ??

  • #2
    Рециклират се, но обикновено не е нужно да се сменя всичко.

    Коментар


    • #3
      Феликс на околовръстното на София биват ли, че са ми на удобно място ?

      Коментар


      • Stbd
        Stbd коментира
        Редактиране на коментар
        Правил съм си ги сам досега.

      • santaclash
        santaclash коментира
        Редактиране на коментар
        Има едни в Орландовци. Майсторите в няколко различни сервиза тук наоколо ги хвалят, но не съм носил рейка при тях и не знам.

    • #4
      Рециклирах рейка на БМВ в Монтана. Презацепва се на 180 градуса и става почти като нова. Доволен съм. Има информация в Гугъл за телефона.

      Коментар


      • #5
        Вчера разгледах моята, втората дето зех от морга, като въртя червяка и напъвам с ръка на пръта все едо има напрежение от гумите и клапче. Износени са втулките дето държат пръта. Същото както и тази на моята си кола. Ще трябва да се правят нови. Тая седмица ще звънкам да видя дали могат да правят такива втулки на струг/фреза ... че то това май е по-сложното, семеринги и уплътнения се продават, пък ще пиша.

        Коментар


        • #6
          При мен в Ямбол има фирма занимаваща се само с това . При тях лично съм носил спирачна помпа за ремонт и я направиха , за рейките отзивите също са добри .
          Не съм сигурен , но предполагам работят с куриер , ако не работят и аз мога да свърша тази работа , та ако решиш - свиркай .
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

          Коментар


          • #7
            Оставих рейката в Феликс ... Уж за пълен ремонт, ще видим. Малко ми стана странно като ми казаха че само от едната страна имало втулка а по средата и в др край са само семеринги... И рейката се държала само от реглажният болт с пружината. Пс колега за Ямбол се интересувах и ми казаха че от 4 месеца не работят.

            Коментар


            • cnc82
              cnc82 коментира
              Редактиране на коментар
              Не знаех, че са преустановили работа, сори ако съм те подвел. Дано я ремонтират качествено там където си я оставил, успех !

          • #8
            Аз правих в Авто Механик Груп. Останах доста довлен. Фрезоват нови втулки ако трябва, сменят всичко вътре. Гаранция 18 месеца, вече карах 4. При мен течеше само отгоре, където влиза маркучът за високото налягане.

            Коментар


            • tabu_bg
              tabu_bg коментира
              Редактиране на коментар
              Благодаря за отзива колега

          • #9
            Проучвах ги тия момчета, шефа бил много кадърен, ама надолу... та зависело кой ти я бил правил, и се отказах. Днес ще вземам моята, ще видим каква са я свършили и ще пиша.

            Коментар


            • #10
              Рейката е монтирана. Няма течове.. за сега. Обаче както и със старата, която може би е дори в по-добро състояние, на изгасен мотор на място, като разклатя волана ляво дясно, все едно проверявам за разбити накрайници чукане си има... На запален мотор, май няма проблем, когато има налягане, при движение също. Все си мисля, че тия реики не би трябвало да са така, четох и някви мнения, че на някой коли било нормално, не знам какво да си мисля вече... И другото от едната страна втулка има със сигурност, ама от другата към червяка или малко преди него втулка трябва ли да има ? Или разчитаме, че гребена се държи само от притискателя дето има гайка и от там се регулира рейката ?

              Коментар


              • #11
                Имаш торсион в пръта. На загасен мотор той "удря" до упор.

                Коментар


                • #12
                  Подсказаха ми, че на притискателя на рейката има пружина, аз вчера си играх със свалената. Уж момчетата казаха че са я сменили ама... знае ли човек. Та четох и по руските форуми и там точно съшото се лекувало с нова пружина. Та сега ще търся да си купя пружинки и да тествам, че старата най-вероятно и логично и мека, както и на амортисиорите омеква така и тази и ще пиша. Та ще има развитие може и някоя снимка или видео.

                  Коментар


                  • #13
                    В сервизи се случват безобразия. По грешка или умишлено да чупят рейки. Така че след ремонт в сервиз - правиш си го пак по начина, по който би трябвало да няма смисъл да се прави.

                    Коментар


                    • #14
                      Колко струва пълен рециклаж на рейка с всичко ново по нея като се гарантира / а де,знам ма питам / че майстор ще я прави,а няма да се учи някой на нея?

                      Части,доработки,тунинги…..всичко което трябва да и се направи.

                      Цена?


                      Благодаря
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

                      Коментар


                      • Stbd
                        Stbd коментира
                        Редактиране на коментар
                        Различно. Обичат да посочват 150 - 200 без да е ясно какво и как правят, да се разбира - и те не знаят какво и как правят понякога.

                    • #15
                      Прав си и ти, за толко пари толко музика. Ама като знам, че нова е 1600-1700 лева, по-добре да си карам така. Не че до тук не дадох 500 и резултата 0 ама .. Кой ял ял, кой ... туй то.

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X