Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тампон или какво?!? (Hundai)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тампон или какво?!? (Hundai)

Погледнах днес Галопера отдолу и виждам, че нещо не си е на мястото:

След дистанционна консултация се оказва, че на Тедо на Галопера
    въпросното нещо си е на мястото и изглежда така:

Т.е. има вид на някакъв тампон, разположен над стабилизиращата щанга.
    Ама тук настъпи много загадка:
    - Имам 2 версии на каталога за резервни части, ама в ни една от тях не откривам горната "тухличка".
    - В 2-3 варианта на ръководства за ремонт на Паджеро няма и помен от такова нещо.
    - Питам на руския Галоперски форум - кой се е обадил досега вика "Таквоз животно при мене няма"

Та я да видим дали има някакви идеи що е то и какво следва от липсата му!
    Ние не сме неутрални!

Некво менте за подпиране на крика.

Коментар

Re: Тампон или какво?!?

Първоначално публикуван от V93
      Т.е. има вид на някакъв тампон, разположен над стабилизиращата щанга.
      Ама тук настъпи много загадка:
      Та я да видим дали има някакви идеи що е то и какво следва от липсата му!
      Ами да не е именно тампон на стабилизиращата щанга при крайни положения? Като гледам има следи от него по планките - значи е паднал скоро. А няма ли следи по щангата от допири с него?

Коментар

Това е ограничител на стабилизиращата щанга.
        Според мен не е проблем че го няма.

Коментар

Проверете дали не е метално,виждал съм на дизели да поставят нещо като балансиращи тежести.Макар че мястото е малко странно,но знаели човек...
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
            Това е ограничител на стабилизиращата щанга.
            Според мен не е проблем че го няма.
            Е точно затова ми е чуденката. Причината да се завра днес отдолу да оглеждам, беше че през последните дни на няколко пъти останах с усещането, че задницата ми танцува. И понеже наскоро сменях тампончета на стабилизиращата щанга се, усъмних дали юнакът, който го прави, не е забравил да затегне нещо като хората.

Ама пък чак такова влияние да окаже липсата на този ограничител или каквото и да е там ... Доколкото знам, някои хора дори свалят стабилизиращата щанга за подобряване на проходимостта.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от taran
              Проверете дали не е метално,виждал съм на дизели да поставят нещо като балансиращи тежести.Макар че мястото е малко странно,но знаели човек...
              хи-хи
              май е кутийка за контрабандни стоки

гумено е!
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                гумено е!
                Щом е гумено, просто не виждам какво друго би могло да бъде освен някакъв ограничител на стабилизиращата щанга.
                Ама много апокрифен чарколяк бе! Никъде не мога да го намеря по справочниците.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

И защо трябва да се ръсиш яко за него? Изрежи си го!

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                    И защо трябва да се ръсиш яко за него? Изрежи си го!
                    Ами още не съм тръгнал да се ръся. На този етап първо се опитвам да си отговоря на въпросите Що е то? и Какво следва от това, че не си е на мястото?
                    Следващото ще е да видим от какво и как е направено.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е именно "демпфер" т.е. гумено-метален детайл успокояващ някъкви сили и /или/ вибрации . Също служи и като тежест намаляваща инерционния момент

Коментар

Е ся като ми изкочи точното име. На езика ми е ама не мога да го кажа. Абе ограничителен тампон ще. Дъмпстоп май беше. Омекотява удара между щангата и дифа когато се разчупи моста по неравности. Няма друга функция. Чиста козметика. По щангата и биалетите и без тва има дастатъчно гумени тампони които да омекотят удара. А удар може да има само при много екстремен оффроуд.
                        Златен до сега чувал ли си го да блъска като се изкълчи моста. Ако те притеснява сложи ква да е гума.

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/
                          Това е именно "демпфер" т.е. гумено-метален детайл успокояващ някъкви сили и /или/ вибрации . Също служи и като тежест намаляваща инерционния момент
                          Имаме участник познал точните килограми...Единствено МиткоFULDA...Няма начин да е ограничителен,глейте го къде е отдолу на диф-а.Та да ви светна:Такава ''хуйовина'' във всякакви разновидности се поставя по купета,шасита,щанги,кардани,полуоси...където се сетят производителите(обикновено в едни изпитателни отдели се занимават и умуват откъде,аджеба,тресе тука и вибрира нещо,нали го бяхме изчислили,я да сложим тука,значи,една куротресина,та да спре... )Те,за това е Чавдаре,за това нещо в IND-comerce сигурно ще ти обадят като цена еквивалентна на злато Виж там звънни на Ванката или в магазина на ул.Зайчар-8218538.Успех
                          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Баланс на дифа Много интересно.
                            А като го няма кво става.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
                              Баланс на дифа Много интересно.
                              А като го няма кво става.
                              Тресе,носи,разбива тампони.Има майстори дето викат:''Абе...и без него може'',ама...Ако ти кажа,че на Фрийлендъра има балансиращ тампон на кардана-2.5кг.ще ми повярваш ли?М/у другото ти оправили се?Не се обади...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X