Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход гориво Хюндай Старекс

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Разход гориво Хюндай Старекс

    Здравейте,
    Имам Хюндай Старекс (H1) 2001г. бензин 2.4 112кс с газов инжекцион. Двигателя е на Мицубиши 4G64, колата е около 2т. Имам висок разход: извънградско с 80-90км празен ми дава 16-17 газ или 15.5 бензин. По каталог го дават 10.6 извънградско и 17 градско.
    Въпроса ми е дали ми е нормален разхода или да търся проблем. Гледам съм живи данни, сменил съм доста неща но разхода не мърда. Майсторите дигат ръце и викат нормален ти е разхода.

  • #2
    Нормален разход-слаб мотор,ти натискаш да върви,а то само гориИмал съм Фолксваген Т 4 Синхро 2,5-на газ 14-15/100.Ама трудно изпреварвах с него.Сега карам бусче с турбодизел-7-7,5/100,и набира много по-добре

    Коментар


    • KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      прахосмукачката коя година е? Я вземи сравни със съпоставим Т5 или Т6 като година на производство...

  • #3
    Зависи и как караш, и как засичаш. Има ли 4х4 колата, как е движението по инерция, да не задържа нещо някъде...такива неща.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #4
      За малко имах нововнесена китайска джипка с 4G63 (която така или иначе не подкарах) със заводска газ, та в талона пишеше разход на газ нещо като 13÷14 извънградско и 18÷20 градско. Запомнил съм го щото ми се видя фрапиращо, както и разликата газ/бензин при градско, като на бензин май беше 14, та що 4G64 и на подобно желязо да не е с описаният при Старекса.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

      Коментар


      • #5
        Засичам пълен-пълен, карам я от няколко години и имам наблюдение. Само със задно, сам в колата извън магистрали все си е около 16-17 газ а миналата година карах по Eвропа където нямаше газ и за 3000км излезе 15.5 бензин. След 350км светва резервата и горивото беше 3.50лв на литър ;-(

        Коментар


        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Толкова малък резервоар ли има? моя е 80л. и 15 зебин да гОри, пак му насмогва ;-)

          Преди време -2007г с Т4 2,5 зебин с работещ катализатор съм давал разход около 8,5/100 с австрийски зебин. на идване от Германия. Тоогава цената в Австрия беше около 1,12-1,15 евро за литър.
          Последно редактирано от KingofROAD; 23-10-20, 15:37.

      • #6
        Ако беше 2,5 дизел,разходът щеше да е около 8/100,а въртящият момент щеше да те радва много повече.Бегачка няма как да стане,аеродинамика на гардероб,а и си е високо 2 метра...Аз се заинатих навремето да купя бусче на бензин,ама си беше грешка това...

        Коментар


        • KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Братчед имам го същия, само на предно. Не го сменявам за зидел. Мои приятели казваха - простой в обслуге, простой в ремонте.
          Атмосферните дизеляци 1,9 и 2,4 са по-зле и от бензиновите.
          2,5 ТДИ може и да мязат, но трябва да са поне 131к.с. или 151. кс.,
          88кс. и 102кс. са на кантар.

      • #7
        15 разход бензин извън града е много за този мотор. Да настъпва, да настъпва колко да настъпва? Човека пише че кара с 80-90. Не е нормален разхода, но не съм компетентен да предполагам от какво би могло да е

        Коментар


        • #8
          От много фактори може да зависи леко завишен разход на гориво.Свещи,кабели,гумите ако са бусови,с товароносимост например 104 са тежки-бих сложил на 95,налягането в тях също е важно.Този двигател е стара разработка,харчи си.Един 2 тона джип,колко ще харчи?А Фолксваген Т 4 с петак 2500 кубика,няма начин да гори 8,5 бензин-моя някъде не по-малко от 12,5 литра.Тоя 5-ти цилиндър е за хубав саунд курдисан,и да гори с 25% повече.Поне да бяха изкарали поне 150 кончета,като на Ауди...Но е истина,и че всеки си хвали магарето,а и е и до късмет...

          Коментар


          • KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            На дълъг път, с 80-90км/ч и само предно, не синхро... Плюс това и празен. А нашина зебин при същото каране около 10.
            Газ сега с ГИ - 13,5-14. СЮФсем нормално...

        • #9
          Не е лошо да се видят газовете, може нещо да обогатява малко излишно. Уазките харчат по толкова.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

          Коментар


          • #10
            Какво съм проверил до сега:
            - сменени свещи (2 пъти)
            - кабели
            - бубина, палец и дистрибуторна капачка
            - ламбда сонда (2 пъти)
            - дебитомер - сменен с втора употреба, оригинала е много скъп а и по живи данни дебитомера работи но нямам референтни стойности за да съм 100% сигурен. При откачането на дебитомера излиза грешка и колата е спъната но разхода си е пак същия. Дебитомера е честотен, променя се от 30Hz при празен ход до около 400.
            - всички масла по диференциали, раздатка и скорости
            - сменени предни и задни накладки
            - компресия е в норма
            - почистен ЕГР клапан
            - на живи данни всичко е наред
            - джантите не загряват или поне не усещам да са прекалено топли

            Общо взето нямам повече идеи и реших да се допитам до вас защото за 112к.с. задно предаване и 15/100 бензин при 80-90км в час ми се вижда множко при все че и производителя дава 10-11. Обаждал съм се на собственици от мобилето и казват около 10 като не се настъпва.

            Коментар


            • #11
              Те са ги качили в Мобилето да ги продават,много ясно,че ще ги хвалят.112 кончета са малко,натиска се педала на газта повече...Гумите помпаш ли ги на нужното налягане,а и те си имат клас на икономичност...Ламбда сонда дано да не си сложил менте.Според мен,нормалният разход е поне 13-14 литра.А на Уазката-към 17-18,и нагоре
              Последно редактирано от krassitch; 29-10-20, 20:52. Причина: грешка

              Коментар


              • #12
                Разни монтьори ми даваха съвети да си купя точно това возило , аз пък купих това което ми казваха в никакъв случай да не купувам. Това нещо ако ми дава този разход при тази скорост , ще го изхвърля веднага. Проблема е в малката мощност за тази кубатура , некачественото гориво и километрите които е навъртял автомобила .
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

                Коментар


                • #13
                  Това не се купува за евридейка,а ако ще товариш яко,или ти трябва обем.Моят бус се държеше като хипопотам,не се стрелкаше по завоитеРазкарах го не заради разхода,а защото ме съсипа от ремонти,имаше и ръжда...

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X