Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първа кола

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първа кола

    Здравейте, изкарах книжка преди няколко седмици и се чудя каква кола да си взема. Колебанията са между VW TIGUAN 2.0 TDI 4MOTION И BMW X3 3.0D XDRIVE. 2008, 2009 са и двете коли. Бюджет за закупуване- 10 000 и към 3 за обслужване регистрации т.н. Като разход и поддръжка много ли са скъпи, и ОК ли са за начинаещ шофьор, градско и извънградско. Отворен съм за мнения

  • #2
    Купи си нещо евтино, понаучи се на него, научи се да поддържаш кола. Покарай го известно време, тъкмо ще си изясниш картинката и какво искаш. Не знам как си финансово, но ако си на 18 години аз не бих си взел нито едно от двете. Явно вида за пред кафето ти е определящ в момента.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      Ок са за градско и извънградско, по-колко пари правиш на месец ? Ако нещо бафне, а то ще, колко можеш да извадиш, почни от 4 цифри ? ... Не че нещо ама сега си взел книжка пък скачаш на премиум, моята първа кола беше семейната пасат 2 89 година, почнах след години работа, имам доходи и взех СУВ, ама не премиум а Сузуки... тия двете и сега не бих ги взел да им плащам масрафите.

      Коментар


      • #4
        Колата няма да я поддържам аз, тази година ще следвам, колите сигурни ли са на пътя?

        Коментар


        • #5
          Сигурни сигурни, колко да са сигурни? По-сигурни ще са от моята 26 годишна Лада, която карах на твоите години. На 12 годишен дизел, купен от автоморга/къща има само едно сигурно нещо - скоро ще се прави скъп ремонт. Иначе както каза колегата по-горе, всичко си им е ОК и на двете.
          п.п.Ако ще висят в Студентски град, не ти трябва нито една от двете, да се повторя.
          Ford Maverick II 2.3 XLT
          Ford Mondeo MK5

          Коментар


          • #6
            Първоначално публикуван от kirilvelchev Преглед на мнение
            Колата няма да я поддържам аз, тази година ще следвам, колите сигурни ли са на пътя?
            Те това е приказка! Сигурни са на пътя, пробвай и двете и взимай която ти хареса.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

            Коментар


            • #7
              Вземай BMW-то щом няма да го поддържаш ти. За пред кафето е много по представително. Освен това и на пътя се държи като BMW - сритваш педала на газта и излита, само дето евентуално, камерите на КАТ ще отбележат нисколетящ обект. Наздраве

              П.П. Който ще я поддържа, от сега да приготви 4-цифрено число за първото обслужване, като първата цифра ще е по-голяма от 1.
              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
              Из "Златния телец"

              Коментар


              • #8
                Няма да висят в студентски град, пътят ми през седмидата е Бояна- Софийски университет. 2-3 пъти в седмицата ще се ходи до Пловдив, няколко пъти в месеца и до Сърбия. По чалготеки не ходя

                Коментар


                • tabu_bg
                  tabu_bg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Що бе, може пък да намерят нещо на реални 200 000-300 000 . Не е невъзможно за тия пари си мисля.

                • kirilvelchev
                  kirilvelchev коментира
                  Редактиране на коментар
                  Колата ще се вземе от Германия с пълна сервизна история, не от Дупница 🤣🤣🤣

                • Asen Kushlev
                  Asen Kushlev коментира
                  Редактиране на коментар
                  То може и да намери на реални километри, но на всяка кола от днешно време след 300 почва правенето. Той немеца не е глупав да я продава. Вместо Х3 за тия пари ще си вземе 3-ка сигурно 4-5 години по-нова. Щом ще е БМВ. Това са поне 100 х.км. надолу на сметката.

              • #9
                Сигурни са колите, щом тате ще плаща вземай каквото ти хареса, и да сложиш гуми ! И умната . Иначе и аз май-съм за БМВ-то, ако избора е само между тези 2-те.

                Коментар


                • #10
                  Ъъъ.. щом няма да я поддържаш ти ко се интересуваш колко ще струва обслужването ?!
                  Едно време като бях на твоя хал си търсех кола до 1 000 лева и си намерих де - една по-стара с 3 години от мен. Да ти кажа изкара ме половината следване, а после пък и работа си намерих и пари изкарвах и си купих друга кола, но вече гледах по друг начин на парите и на превозните средства. Никога не ме е притеснявало къде ще я паркирам или дали ще я задигне някой. Охх отплеснах се де, кв'о ти пука, че ще я одраска някой джигит или че ще я вдигнат - човека с поддръжката да ти направи и каско. За теб остава удоволствието от шофирането и возенето на мадами.

                  Ии да Бе Ен Ве -то е много по шик. Дори зимата може да го ползваш, щом е 4х4

                  А накрая сериозно - ти (ваще, споносор, без значение) определяте бюджета, но бих те посъветвал да се спреш на по-маломощен автомобил докато поне изминеш 30к. км. че да свикнеш със занаята шофьорлък, пък нека да е в бюджета. А после както вече казаха колегите, ще имаш и по-добра представа какво ти се шофира и какво искаш от колата като цяло

                  Коментар


                  • коко келеша
                    коко келеша коментира
                    Редактиране на коментар
                    Стига ве, 6 зими съм ползвал 2бр. Е-30 като евридейка. Нови малко по-агресивни зимни гуми и 6 тротоарни плочи в багажника вършат чудеса .

                  • artefekt
                    artefekt коментира
                    Редактиране на коментар
                    Е аз до ден днешен съм с евридейка Е38...никога не съм имАл проблем зимата...иначе и аз така съм чувал, че не се карали БМВ-тата на сняг.

                • #11
                  От посочените и за целите препоръчително е Бемвето. Освен по голямата кубатура БМВ си е с име сред младежките среди.
                  А щом не се налагат мисли за финансите е още по лесно.

                  Пс. Когато синовете взеха книжки,като родител купих най слабите и надеждни коли за учебни. Сега си купуват и плащат масрафите и ми е все едно какво ще карат-щом им харесва и могат да си го позволят,но вече имат и по над 50 000км зад волана и изградени навици и рефлекси и отговорности.
                  А през миналата година от нашето "градче" загинаха пет млади момчета (18-22г) след катасрофи с( колите дадени от тате)! Сега почернените семейства имат със закъснение други преценки,но...................................,-правилата имат и добри изключения-дано СТЕ от изключенията-Късмет.

                  Коментар


                  • #12
                    Благодаря на всички за обективните и бързи мнения, единствевия форум без критики,а само обективни мнения.😊 Не смятам да карам бързо, защото виждам какво става по пътищата, Хикса го харесах, защото е сигурен, а и няма много много да те натискат( особено ако е черен🤣🤣🤣🤣🤣 в кръга на шегата). Нашите ми казаха да си избера една от тези две коли, затова и критерия ми е такъв. Колкото до камерите, бащата каза, ако разбере че карам неразумно взема ключовете и ми подарява карта за градския🤣🤣🤣🤣 Още веднъж благодаря момчета, успешен ден и безаварийно

                    Коментар


                    • #13
                      Браво, те това са родители, а моите като завърших и след казармата чак ми взеха Запорожец костенурка. Бащата го беше спазарил за 300лв, пък сега какви времена настанаха

                      Коментар


                      • #14
                        Първоначално публикуван от tabu_bg Преглед на мнение
                        Сигурни са колите, щом тате ще плаща вземай каквото ти хареса, и да сложиш гуми ! И умната . Иначе и аз май-съм за БМВ-то, ако избора е само между тези 2-те.
                        Това за гумите хич не е майтап. На мой колега, синът му още е студент, но взима заплата над 5000 лв. Да е жив и здрав. Та момчето сам си събра пари и си купи някакво наточено Ауди А7 за 40 000 и нагоре лева. Един ден звъни на баща си, че колата му нещо тропала много и спрял на магистралата ... Отива баща му и какво да види - гумите изядени до телове, а едната направо на парцали... Не знаел младежът, че гумите трябвало да се проверяват и да се сменят. А иначе настъпва много яко по магистралата. Плати над 1000 лв актове за превишена скорост, че и книжката му бяха взели.

                        А по темата - от двете бих предпочел БМВ-то. Но и аз съм на мнение, че за първа кола е по-подходящо нещо по-нисък клас и бензиново. Поне за първите 20-30 000 км. Хем ще се научиш какво е да притежаваш и поддържаш личен автомобил. Няма да те изкушава толкова мощността. Поддръжката ще е на по-нормални цени. Няма да те е яд много, ако го застържеш или очукаш някъде.

                        Но в крайна сметка и аз съм бил на 18 и като помня на какъм акъл бях ... Добре, че не съм имал пари да си осъществя мераците
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

                        Коментар


                        • #15
                          Нямаше ли нещо в законЯ, че известно време след взимане на книжка, не се разрешава да се управляват автомобили с над еди-каква си мощност?! Или може би не го приеха този текст...не съм чел отдавна... Ако го има, може да е пречка в случая.
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

                          Коментар


                          • davc
                            davc коментира
                            Редактиране на коментар
                            .....................

                        Активност за темата

                        Свий

                        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                        Зареждам...
                        X