Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При пуск на студен двигател Нива - инжекцион, се чува чукане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• При пуск на студен двигател Нива - инжекцион, се чува чукане

Някой знае ли защо при пускане на студен двигател на Нива - инжекцион за около минута се чува чукане в главата на двигателя?
    След минута-2 се оправя и после всичко е ОК.
    Да не би луфта на клапаните да е голям? Колко е той при Нива - инжикцион ? От маслото не е - смених го.

Нямам спомени, ама тия двигатели май нямаха хидрокомпенсатори на клапаните, така че остава да сработва по-късно оптегача на веригата, той също е хидравличен. Доколкото си спомням май последно време самия завод се оплакваше от качеството на комплектуващите детайли точно на този възел... пак виж дали не е това. А иначе е логично на студено клапаните да са по-шумни, а после като се нагреят да си оберат луфтовете, ама това пък се мери супер лесно.
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

При пуск на студен двигетел ...

Благодаря. Не знаех че обтегача е хидравличен. При положение че се оправя след малко, какъв е съвета - да го отварям ли и да търся причина или да го оставя така ? Колко е тази хлабина на клапаните ? Навремето беше 0.15 - 0.20

Коментар

Първо по характера на звука може да се определи какво е, дали са клапани или вериката. Второ клапаните се регулират на студен двигател (около 20 С), а за луфта ще ти каже някой който го знае, аз от години не съм пипал такъв двигател.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Мойте на Гранда чукаха от маслото. Бях сложил 10W60. Кото го смених с 0W20 се оправи.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
            Мойте на Гранда чукаха от маслото. Бях сложил 10W60. Кото го смених с 0W20 се оправи.
            Ти си с хидрокомпенсатори. апропо, пази го този двигател, че по отзиви е много по-капризен и по-често дава дефекти от по-стария 5.2...

Коментар

На старите Ниви обтегача на веригата е механичен на твоята не знам но си мисля че и той е механичен.
              ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
              Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Всичките клапани на Нива 1,6 се регулират с 0,15.
                ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
                Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68
                  На старите Ниви обтегача на веригата е механичен на твоята не знам но си мисля че и той е механичен.
                  Не е, хидравличен е и не е добре направен.

Коментар

Моя прави същото, само че след като го изгасиш! Чува се едно тропане, все едно метал се удря в метал! Може ли клапаните нещо... или и аз не знам! Прави го отдавна и засега няма никви ядове, но все пак да питам
                    RB Patrol Team

Коментар

твоята нещо изстива и от това.

Коментар

при мен не се 4ува нищо като 4укане само се 4ува помпата отзад като е на контакт
                        Нямам време да се държа прилично !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X