Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор VS Перка - помощ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиатор VS Перка - помощ

Здравейте,
    Днес докато си тествах новото окачване и лебедка претърпях много странна за мен повреда.
    Спука ми се радиатора Дотук добре. Обаче като го свалих да разгледам к'во става се оказа, че е спукан от вътрешната страна (т.е. откъм перката).Ясно личи , че е имало удар в радиатора (отвътре).
    Ако мога да помоля специалистите да ме посъветват:

1. Възможно ли е нещо странично (клон, дебел трън или нещо подобно) да влезе между перката и радиатора?Когато стана аварията се намирах на средата на една канавка в доста голям храсталак)

2. Възможно ли е новото окачване (амортисьори с по-голям ход|) и натегнатите торзиони да са направили така, че перката да има възможност да се вреже в радиатора
    Nissan Patrol Y61

Оооох,всичко е възможно.Имах такъв проблем наскоро-ислизайки от една кал в едно дере,буксувах си с 5-6000об/мин.перката се счупи и парче от перото се вряза в радиатора-резултата е 2 дупки колкото жълтица в двата края на радиатора-бърз ремонт(1 ден и 30лв.)и аз съм в чуденка от тогава. А перката я дочупих симетрично и си перкам сега...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Да, ама моята перка си е здрава.
      Nissan Patrol Y61

Коментар

Re: Радиатор VS Перка - помощ

Първоначално публикуван от Novice
        1. Възможно ли е нещо странично (клон, дебел трън или нещо подобно) да влезе между перката и радиатора?
        Виждал съм такова нещо. Преди бая години, по време на един запас на камиона, в който се возех (ГАЗ-53), по някакъв начин между перката и радиатора беше попаднал някакъв камък. Резултатът беше една хубава дъга, изорана в радиатора. И после - на буксир с възкъсо въже до София.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Re: Радиатор VS Перка - помощ

Първоначално публикуван от Novice
          Здравейте,
          Днес докато си тествах новото окачване и лебедка претърпях много странна за мен повреда.
          Спука ми се радиатора Дотук добре. Обаче като го свалих да разгледам к'во става се оказа, че е спукан от вътрешната страна (т.е. откъм перката).Ясно личи , че е имало удар в радиатора (отвътре).
          Ако мога да помоля специалистите да ме посъветват:

1. Възможно ли е нещо странично (клон, дебел трън или нещо подобно) да влезе между перката и радиатора?Когато стана аварията се намирах на средата на една канавка в доста голям храсталак)

2. Възможно ли е новото окачване (амортисьори с по-голям ход|) и натегнатите торзиони да са направили така, че перката да има възможност да се вреже в радиатора
          Ти доколкото си спомням беше с Паджеро. Перката ти е с вискосъединител. Откъм радиатора може да изпадне някой от 6-те болта, които я държат или биметалната пластина.
          1.Външно тяло може да попадне само ако са сваляни ламарините около перката(горна и долна) и после не е качена вероятно долната която е по-трудна за монтаж. При монтирани ламарини всичкия въздух минава през радиатора и няма откъде да засмуче външно тяло
          2. Не

Коментар

да, има голяма връзка между лебедката и радиатора. ако лебедката е монтирана неправилно и натиска радиатора ... другото предполагам е ясно.

имай предвид, че лебедката се държи на шасито а радиатора на купето, които се местят с няколко сантиметра едно спрямо друго.

кой е монтирал лебедката ?
            drive alive

Коментар

Аз я монтирах . Това е червеното паджеро , което беше в сервиза .
              За монтажа гарантирам !

Коментар

Ламарините си бяха на място. Болтовете на перката също.
                Тая би-метална пластина не я знам кое е
                Nissan Patrol Y61

Коментар

Подобен ефект може да се появи и ако не са затегнати или са повредени тампоните на двигателя. Ако досега автомобила не е "напъван" и това му е първото по-сериозно изпитание е нормално и точно сега да се появи този ефект... Но във всички случаи е добре да се погледне от Митко например...
                  VPetrov.photography

Коментар

Тчно така, двигателя барабар със скоростите може да се е поместил напред и да е резнал радиатора.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Кой не знае Фулдата, кой не е чувал за него

Аз също не искам да се съмнявам в монтажа на лебедката.

Днес жена ми откри повредата -
                      след като систематизира :
                      1. Веднъж отскубнах скоростния лост;
                      2. За 70 мин. спуках 3 гуми;
                      3. Радиото ми се кодира ;
                      4. Лявата седалка спря да се мести нормално;
                      5. при регистрацията в КАТ ме върнаха, щото ми били тъмни мигачите;
                      6. Един полицай ме глоби (неофициално), щото съм транспортирал огнестрелно оръжие в неразглобемо състояние;
                      7. Спукан радиатор отвътре

просто каза, че колата е "омагьосана"

Ако днес лед като монтирам новия радиатор ми се случи нещо друго ще си преместя всички мои теми в раздел "Хумор..."
                      Nissan Patrol Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров
                        Подобен ефект може да се появи и ако не са затегнати или са повредени тампоните на двигателя. Ако досега автомобила не е "напъван" и това му е първото по-сериозно изпитание е нормално и точно сега да се появи този ефект... Но във всички случаи е добре да се погледне от Митко например...
                        Ми, то Митко гледа цялата джипка..................
                        Nissan Patrol Y61

Коментар

Разхлабен тампон на двигателя спокойно може да остане незабелязан. Все пак е добре да го види Митко, пък ако той не може да помогне ще търсим свещенник
                          VPetrov.photography

Коментар

Скапан тампон на скоростната кутия има същия ефект При напъване на бавните двигателя се мести диагонално по височината си дори и да са нови тампоните на мотора те сами не издържат натоварването Има и вариант от стари тампони на купето да се разхожда няколко мм напред назад или крива предна ляска

Коментар

Днес в Ратола провериха тампоните и на двигателя и на ск.кутия.
                              Според тях всичко е ок.Залепих радиатора, щото ме страх сега да си купя нов да него срежа и него.
                              Дайте някакви други идеи к'во може да е причината............
                              Nissan Patrol Y61

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X