Почти цяла година не ми се е налагало да ползвам 4х4 на Витарата.Трябва ли профилактично да се включват предавките 4х4 и с каква периодичност ако трябва?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Включване на 4х4
Свий
X
-
До: Включване на 4х4
ДА, трябва. Ние го правиме с периодичност веднъж седмично, обикновено събота или неделя, или и събота и неделяНякои от нас го правят през ден, или всеки ден, зависи кой какво работи
Сега сериозно: доколкото съм запознат, препоръчва се от производители поне веднъж месечно да се включва режими 4х4, за малки растояния...
Не знам за каква точно джипка става на въпрос, ама не го практикувай на асфалта. 4х4-то.....Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ
-
Включването на предния мост е препоръчително за Витара, Самурай заради смазването на диференциала и раздатъчната кутия . Мисля ,че беше поне 1 път в месеца.Омасляват се и лагери , верига и т.н.
Не виждам смисъл от включване на предните хъбове(ръчни или автомати). Маслото ще стигне и до лагерите на полуските в пердния мост899180483
Коментар
-
Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение... Не виждам смисъл от включване на предните хъбове(ръчни или автомати). ...Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар