Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Включване на 4х4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Включване на 4х4

Почти цяла година не ми се е налагало да ползвам 4х4 на Витарата.Трябва ли профилактично да се включват предавките 4х4 и с каква периодичност ако трябва?

До: Включване на 4х4

ДА, трябва. Ние го правиме с периодичност веднъж седмично, обикновено събота или неделя, или и събота и неделя Някои от нас го правят през ден, или всеки ден, зависи кой какво работи

Сега сериозно: доколкото съм запознат, препоръчва се от производители поне веднъж месечно да се включва режими 4х4, за малки растояния...
    Не знам за каква точно джипка става на въпрос, ама не го практикувай на асфалта. 4х4-то.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ако си бил с изключени хъбове, е задължително, иначе мисля, че не.
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Включването на предния мост е препоръчително за Витара, Самурай заради смазването на диференциала и раздатъчната кутия . Мисля ,че беше поне 1 път в месеца.Омасляват се и лагери , верига и т.н.
        Не виждам смисъл от включване на предните хъбове(ръчни или автомати). Маслото ще стигне и до лагерите на полуските в пердния мост
        899180483

Коментар

За Хайлукс препоръчват минимум 16 км месечно за смазване!
          offroad фен
          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от aroren Преглед на мнение
            ... Не виждам смисъл от включване на предните хъбове(ръчни или автомати). ...
            Автоматичните така или иначе ще се включат при включване на 4х4. А за ръчните хич не е зле да се врътват от време на време, защото в един момент, когато потрябват, може и да се окаже, че така са се запекли, че нямат включване.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X