Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оставащото гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Оставащото гориво

Сутринта, пътувайки за работа, ми светна лампата за бензина. На компютърчето ми показваше, че имам около 61 км налично гориво. Спрях на първия Лукойл и заредих 13 литра. Стрелката веднага се вдигна, лампата изгасна, но когато запалих колата, компютърът не отчете новото гориво и продължи да приписква, че ми остават 50 км. Рестартирах колата два пъти, но ефект нямаше. Ще пробвам какво ще стане, когато заредя пак, защото иначе май ще трябва да търся място за поправяне на грешката

До: Оставащото гориво

По принцип е хубаво да кажеш каква е колата, би било по лесно да ти се даде съвет.Ма това само по принцип

Коментар

Мицубиши Паджеро Пинин 2002'. Но вече се оправи грешката. При следващото ми зареждане (както си и мислех) добавих още 22 литра бензин и то преизчисли и предишния остатък и новото гориво. Случвало се често на японските коли.

Коментар

По скоро проблема, е че компютъра изчислява разхода респективно оставащия пробег на всеки 1,5, 10 или 20км в зависимост от автомобила, така че си мисля проблема се е решил след като си минал километри и се е преизчислил а не защото си налял още бензин.

П.С. Мое мнение де може и да бъркам

Коментар

Има логика в последното мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от chiflika Преглед на мнение
            Мицубиши Паджеро Пинин 2002'. Но вече се оправи грешката. При следващото ми зареждане (както си и мислех) добавих още 22 литра бензин и то преизчисли и предишния остатък и новото гориво. Случвало се често на японските коли.
            Случва се и на френски имал сьм такъв проблем с пежо и понеже не бях до бензинжията си помислих,чe не ми е заредил
            0877256393 LZ1GMD

Коментар

Това става на всички коли който нивомера на резервоара минава през борткомпютър.Като зареждате колата ако е изгасена и след зареждането мине 2 минути всичко ще е наред.след като дадете контакт и запалите всичко си е наред,освен ако някой майстор не е изолирал половината функции на компютъра за да сложи газ или некаква друга джаджа.
              [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Да, и при мен е така. Не се притеснявай, всичко е ок - бордкомпщтъра "зацепва" малко по-бавно :-)

Първоначално публикуван от chiflika Преглед на мнение
                Сутринта, пътувайки за работа, ми светна лампата за бензина. На компютърчето ми показваше, че имам около 61 км налично гориво. Спрях на първия Лукойл и заредих 13 литра. Стрелката веднага се вдигна, лампата изгасна, но когато запалих колата, компютърът не отчете новото гориво и продължи да приписква, че ми остават 50 км. Рестартирах колата два пъти, но ефект нямаше. Ще пробвам какво ще стане, когато заредя пак, защото иначе май ще трябва да търся място за поправяне на грешката

Коментар

Аз имах подобен проблем с Мицубиши Спейс Вагон, явно тва животно има бая резервоарец, просто сипах още бензин и компа заработи

Интересно ми е през колко километра преизчислява компа на моя "автобус" HIBIT да имаш идея ?

Коментар

Първоначално публикуван от RAFA Преглед на мнение
                    Аз имах подобен проблем с Мицубиши Спейс Вагон, явно тва животно има бая резервоарец, просто сипах още бензин и компа заработи

Интересно ми е през колко километра преизчислява компа на моя "автобус" HIBIT да имаш идея ?
                    Честно да си кажа нямам Почти всяка марка е коренно различна в технологията. На БМВ-то ми например го изчисляваше до 1-ци а на Фабията и ФВ до 10-тици. Ще потърся тука из едни бумаги на баща ми дали пише за Митсу и ако открия нещо ще ти кажа

Коментар

На мен веднъж ми пишеше,че ми остават 80км а знаех,че нямам бензин.Мързеше ме да зареда и кво,ми пеша до бензиностанцията.Не знам какво му беше станало на компутъраСега работи нормално.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X