Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се проверява дали работи блокажа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как се проверява дали работи блокажа?

Та значи на Паджерото имам 2 блокажа (на среден и заден диф).
    Средния се блокира от лоста , а задния с пневматика.
    Как да проверя задния дали работи (не мога да го вкюча обаче без да съм блокирал средния)?

Благодаря на майсторите предварително
    Nissan Patrol Y61

Направо прати лично на Паджеровод.Той е компетентен по тази техника.
    B+

Коментар

Да, обаче аз нямам блокаж и съм с парт тайм раздатка, а той е със супер селект... Трябва ровене в документацията...

Коментар

Елементарно. Вдигаш двете предни и една задна гума и пробваш да тръгнеш. Ако тръгва значи работи.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Така ще разбере. Ама май е опасничко...

Коментар

То се пробва съвсем леко. Един сантиметър да мръдне и е достатъчно. Ако криковете са хубави няма да има проблем.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

ОК! И аз бих го пробвал така или на подемник и 4те колела горе и при включени блокажи да пробва да завърти задно колело.
              Ако разбира руски обаче имам документация, да каже на FTP-то или на мейл да му пратя

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                Така ще разбере. Ама май е опасничко...
                Ништо опасно няма. Само гледай като падне от криковете или там с каквото си я подпрял да не тръгне към някоя стена.
                Другия начин е да гледаш дали се разминават оборотите на гумите: лява дясна при заден блокаж, предни задни при междинен блокаж. Ама тва не е хубаво да го правиш на хасвалт щото натоварването е много голямо. Ако се движат заедно са блокирани.

Коментар

Благодаря зи инфото!

И аз си мислех, че е така , обаче друго си е "капацитетите" да потвърдят.

Паджеровод, на Pajero4x4.ru има страшно много документация.
                  За мое съжаление е повече за твоя модел, но пак е супер сайт.
                  Благодаря за отзивчивостта!
                  Nissan Patrol Y61

Коментар

Дигнах го,и тръгна - значи би трябвало да блокира.

Това , което ме притеснява е ,че на блокиран диференциал пневматиката се включва на всеки 5 сек за 1 сек.
                    А преди не беше така - като го блокирах преди се включваше веднъж да около 5 сек и после ...тишина

Имате ли не'кви идей
                    Nissan Patrol Y61

Коментар

Погледнах набързо в документите. Пише, че имаш блокировка за включване само на 4Lo и освен това блокировка за включване на скорост по-малка от 20 км/ч. Може би някоя от тях се бъзика.

Коментар

блокажа се вкл. само на бавни и ако подкараш по - бързо о т20 км/ч сам се изключва.

това че компресора се включва толкова често значи че имаш проблем, от някаде изпуска налягане. огледай внимателно тръбичките на блокажа и го оправи защото ще става все по - зле и в един момент изобщо няма да работи.
                        drive alive

Коментар

не се стряскаи много но може да имаш и омасляване на мембраните и съответно просмукване на въздух.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X