Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Грешка, бензин-дизел?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Грешка, бензин-дизел?

Сигурно ще задам най-тъпия въпрос в историята на форума...

Понеже търкалям няколко джипки и често ги сменям, имам ясното предчувствие, че ще сипя някой път на бензиновата дизел, а на дизеловите бензин...

Какво ще стане после?

До: Грешка, бензин-дизел?

Лошо. Дизел-а ще изкара няколко до няколко стотин метра, ще изтропа и пририта и до там. Бенз-а същата работа, ще върви докато избута останалото по тръбите гориво. Май бенза по-не се кефи на нафта от обратното, но не съм сигурен. Диското си има надпис до капачката, ако твоите нямат, сложи им. И аз търкалям сега един бенз, но кола и се шашкам като подкарам дизеляка какво ще стане. Работата е там, че на бенза трудно ще му хакнеш пистолет за дизел, различни са. Бензиновата дупка е малка и не предразполага за дизелов пищов, той е по-дебел. Така че внимавай на дизела да не сипеш бенз...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Сигурно ще задам най-тъпия въпрос в историята на форума...

Понеже търкалям няколко джипки и често ги сменям, имам ясното предчувствие, че ще сипя някой път на бензиновата дизел, а на дизеловите бензин...

Какво ще стане после?
      Зависи.

Ако няма голям процент от "правилното" гориво, двигателят бързо и без големи поражения ще спре. После - миене на хранителната уредба с вярното гориво, зареждане и пак ще върви.

Ако "вярното" гориво е относително много, и в двата случая ще имаш "твърда" работа, понижена мощност и повишена температура. Крайният резултат ще е детонационни поражения в бензиновия двигател и зловещо прегряване на дизела.

Ако вярното гориво е много, а неправилното - под 10%, ще имаме обичайната работа на двигателя с българско гориво

Коментар

Дочух, че нещо ставало с помпата на дизела...

Коментар

И като са пълни с електроника, няма ли система за изключване на двигателя, ако датчиците отчетат ненормални стойности?

Коментар

Дам, всъщност зависи от количеството. Аз пиша за празен резервоар, напълнен до горе с грешно гориво. Все пак има разлика дали е дизел или бензин, май дизелът ще глътне до 30% бенз, но обратното ми звучи по-сложно. Все пак, да сипеш дизел на бензин е по-трудно, именно поради разликата в размерите на пистолетите и гърловините.

Коментар

Дочух, че нещо ставало с помпата на дизела...
              Зависи от помпата и реално за какъв двигател говорим. Дифендър-а ще глътне 30% бенз без да се замисля, някой комъ-рейл, надали. Имаше тема, един колег /май Скорпион-бг/ беше закупил ново Санта Фе за жена си и му го наляха до горе с бенз...

Коментар

И като са пълни с електроника, няма ли система за изключване на двигателя, ако датчиците отчетат ненормални стойности?

Кои датчици точно правят химичен анализ на горивото?

Коментар

Няма датчици, които анализират горивото, но има някои други, които биха ни спасили донякъде от беда. Бензиновите си имат датчици за детонация, но не зная дали крайното показание ще предизвика спиране. Някои дизели имат датчик за температура на изгорелите газове, от която също могат да се направят изводи.

Не съм убеден, обаче, че компютрите вземат чак толкова сложни решения. Обикновената практика е да отпишат необичайното показание на някой датчик и да си представят, че там всичко е наред. Някои светват по някоя лампичка в такива моменти.

Колкото до комон-рейлите, не мисля, че се различават от старите дизели в това отношение.

На дизеловата помпа няма много какво да и стане, защото едва ли двигателят ще работи дълго със смес в която има толкова малко нафта, че да не осигурява мазането на помпата.

Коментар

Брат ми има bmw 320d,преди около година на една бензиностанция му сипаха 20л. бензин а в резервуара преди това нямаше почти никаква нафта,Разбрахме за станалата грешка след около 5мин.Мошноста наколата изчезна и започна да пуши силен бял дим,обаче не изгасна,просто работеше на много ниски обороти.След като разбрахме какви са ги сършили на бензиностанцията развихме горивния филтър изсипахме бензина напълнихме го с нафта после напълнихме и резервуара и всичко си доиде на мястото.Нямаше поражения по двигателя
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      На дизеловата помпа няма много какво да и стане,
                      При бензиновата е още по-спокойно Ще си върти докато мотора загасне ... и би трябвало след това с правилното гориво пак да върти, без ремонти
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Здравей колега, въпроса ти е напълно уместен, защото крие подводни камъни , та по същество наскоро обърках дизела с бензин имам и TDI мини ван, напълних го до горе с бенц, в тази ситуация едно от решенията е да го източиш с маркуч или отдоло от пробката на резервоара, но и двата варянта не бяха осъществими, бензина разбива ГНП , няма смазочния ефект а, и като е безоловен ужас, на 50 л бензин сложих 5л двутактово масло и така изминах дестинация от 500 км, е на моменти пада мощността и си къдеше бяло пушече но обратния ефект не се получи а напротив изчисти се цялата ГС , разбира се не го препоръчвам за профилактика на ГС, а като краен изход. Виж на бензин дизел, е там се точи, няма палене.

поздрави.
                        sigpic

Коментар

В казармата съм карал УАЗ с нафта, вдага 90 градуса, сменяш резервоарите и газ... малко пуши, но нафтата беше безотчетна. Преди ида стигна дестинацията си го връщах на бензин, че иначе се гаси на скорост и няма палене.
                          Опитах същият номер на лада, но не стана, имах само 5 л. нафта, сипах ги и изгасна, заредих си бензин в туба, маркуча преди горивоподкачващата помпа в тубата, 20 л. бензин в резервоара и след това никакви грижи.
                          Дизелът ми е мил, та да му сипвам бензин.
                          Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Преди около две години сгреших и сложих дизел на бензинова Алфа 146 с двигател боксер. Започна да прекъсва и угасна. Източихме горивото , напълнихме бензин и всичко си стана нормално. Нямаше никакви последствия за двигателя. Да допълня , че изминах около 500 м. на дизел.

Коментар

Първоначално публикуван от Танасе Преглед на мнение
                              В казармата съм карал УАЗ с нафта, вдага 90 градуса, сменяш резервоарите и газ... малко пуши, но нафтата беше безотчетна. Преди ида стигна дестинацията си го връщах на бензин, че иначе се гаси на скорост и няма палене.

Е това за уазкавия двигател не го знаех!!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X