Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко *Масло* Ви харчи Вашето 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко *Масло* Ви харчи Вашето 4х4?

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
    Този сайт не е лош, но дали информацията е вярна. За 2.8 CRD Libetry-то дава смяна на 20 000 км което ми се струва множко?
    Ауууууу...., за Кайен С 2006г смяната я дават на 30 000км. Ужас
    Не мога да повярвам какво масло трябва да се сложи за подобна смяна, аз поне не се сещам за такова масло.

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
      Ауууууу...., за Кайен С 2006г смяната я дават на 30 000км. Ужас
      Не мога да повярвам какво масло трябва да се сложи за подобна смяна, аз поне не се сещам за такова масло.
      То не е само до маслото...има масла за над 20 000 км, но за целта е необходимо и двигателя да е long life. На Liberty-то доколкото знам не е.
      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Понеже темата е колко масло харчи ще кажа,че моето syncro T3 1.6TD му доливам по литър на 300км.харчи ли го турбина ли е незнам.Та търся някой съвестен дизелджия да го погледне.
        "Човек е толкова голям колкото са големи мечтите му"

Коментар

Първоначално публикуван от goran Преглед на мнение
          Понеже темата е колко масло харчи ще кажа,че моето syncro T3 1.6TD му доливам по литър на 300км.харчи ли го турбина ли е незнам.Та търся някой съвестен дизелджия да го погледне.
          Е ти ме разби.Това са 30л на 10000км.По добре не го карай....

Коментар

Под 1л. на 10 000км.

Коментар

Терано 2 , призведен 10.2001г, не гори масло.Карам полусинтетика , сменям на 9-10000.

Коментар

Около 1литър на 10 000км.
                Управлява
                ЛР Дискавъри 1 300tdi
                Вектра А C20XE

Коментар

Галопер 2.5 ТД
                  тече като "лейка" от картера нещо гарнитура май ама ще я сменя ако има такава че като гледам е с някакъв силикон и тогава ще пиша колко е точно е разходът
                  Mitsubishi Pajero 3.2 DiD

Коментар

Range Rover P38
                    2.5 BMW Diesel
                    202000 km
                    Иьзход на масло: 1л/5000км бяха го карали на 5W 40 синтетика сега го долях с 10W 40 полусинтетика. Имам някакво слабоомасляване под двигателя но не пипам още нищо. Мисля си че над 200 000км пълна синтетика много тънка му идва на този стар мотор.Ще го зесека сега отново ако може да се смята за верно и ще пиша пак след време. Но разхода на масло се влияе много и от режима на каране, магистрала, градско, черни пътища, офроуд. Трудно е да се каже колко и при какъв режим, аз ги имам и 3те. като много рядко съм над 2700 оборота.
                    Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Да изтупам прахта по темата

Опел Фронтера А, 2.0i, масло GM полусинтетика 10W40, пробег на година изминавам около 4000-5000км. масло почти не ми е харчило, през този период ми е израходило едва 100мл масло, да чукна на дърво

Коментар

Тойта 4рънър 2,4тд,90к.с.,??151000км след смяна на маслото с тотал 7000 дизел за около 800км 1литър.

Коментар

Suzuki Vitara 1.6 8V -89г.
                          С оригиналния си двигател : 0.5-0.6л/1000км
                          След смяна с друг 1.6 8V : 0.3-0.4л/100км

Коментар

Land Rover Defender -92г.2,5-200Tdi. След пълен ремонт на двигателя,чисто ново турбо и пълна синтетика 5W40 не харчи нищо.Все проверявам,все не вярвам,ама от смяна до смяна не мърда.Сменям на 10 000км.
                            В същото време и двете ми леки бензинови коли,купени нови от магазина- 4л от смяна до смяна.Смяна на 15 000.А сега де?
                            В същото време леката дизелова и тя от магазина и тя не мърда от смяна до смяна.Сменям на 30 000.
                            Маслото за всички(включително за Дифендъра) се купува от официалния сервиз на леките.
                            2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

1.7моно лада нива от смяна до смяна за 5000км.не пипа масло.на таблото пише че е на 200хил. при мен е от 60хил.Може досега и да е правен ремонт на двигателя.Колата се кара на газ и с не повече от 90-100км

Коментар

Франтера А 2.2 бензин .След смяна на 16 клапана ,пасване на новите ,леглата им,нови гумички и изолиране на ЕГР ,вече 6000 км,харч на масло няма .
                                Така ,че кой каза ,че ЕкоШпек нямало как да не пипа.
                                РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X