Някой да е забелязал, че му е паднал разхода на дизел, откакто спряха вноса на базово масло от Гърция? Защото май вече не сипват от това масло в горивото. Е, смазваше помпата и дюзите , ама ще го преживея.
Аз си имам правило -зареждане на Шел и разни частни бензиностанци - Никога!
Предпочитам да бутам колата пред това да сипя от горепосочените.
Много съм доволен от горивата на ЛукОйл,ОМВ и ЕКО.
Добре е да се зарежда само на големите им бензиностанции,които са често посещавани.
Примерно - когато сипвам от ЕКО нафта,го правя от ЕКО-то на Вапцаров.
От ЛукОйл сипвам най често,но го правя само на този,който е на магистрала Тракия веднага след караулката понеже ми на път за вкъщи.
Зареждам от всички ОМВ-та по Цариградско,но пък ме лъжат в количеството.
Проблеми с колите не съм имал при изброените,обаче с гориво на Шел съм имал проблеми и с дизелови и с бензинови коли.
От 2000г съм с карта на Шел.Главно сипвам дизел и бензин,от февруари т.г. и газ.Не е кой знае колко,фактурите са по 6-700лв на м. Чук-чук ,до сега никакви проблеми с горивото.Това е първата по-сериозна издънка ,за това се вбесих и го споделям.
Няколко километра след влизане в БГ от Гърция през Кулата, от дясно има бензиностанция с емблема на Петрол, ама не е Петрол , а само франчайз за логото. Там с триста зора издават фактури, т.е. може би нямат документи за придобиване, и съответно не е ясно какво точно ти сипват.
От 3г. карам дизелов автомобил и за сега нямам проблеми. Зареждам само Лукойл и рядко на ОМВ, Еко и само веднъж на Шел. Проблеми в сервиза сме имали само с клиенти на Шел. Обикновенно чистим резервоари и сменяме филтри с промиване на горивната система. Добре, че Ивеко и Субару имат доста финни горивни филтри.
Колеги, от сигурен източник ("акцизните") имам инфо, че ОМВ продават нещо като нафта, но не точно, а Шел удрят в грамажа.
Това с OMV вчера го установих лично. OMV то между Красна Поляна и Овча купел. Сипах OMV Sprint за 40. Вечерта установих, паркирайки в гаража, че изгорелите газове миришат меко казано странно. Иначе си работи горе-долу нормално. Вероятно е пълна със сяра, или някаква друга гадост.
Губят ме като клиент, поне за известно време. А и по принцип гледам да сипвам на ЕКО или ROMPETROL, като по спомени от събора, от последните съм особено доволен. Все едно имах насаден друг двигател на джипката - работеше тихичко и мазно.
То какво стана - Shell съм ги отсвирил отдавна, след като благодарение на "качествената" им нафта потроших горивна помпа, от ЛУКОЙЛ като няма друго. Сега и OMV-то се осраха. То не остана бре, мам.а им мошеническа. Парите ли са им малко!?!?!?
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
За тези които зареждат на ШелРаботя в един завод,имаше по едни стари цистерни остатачна нафта тоез мазут около 20т Шел ги изкупи на доста добри стотинки,познайте от три пъти къде са отишли тези 20т
Коментар