Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми на автомобилите през зимата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми на автомобилите през зимата

Колеги , много време прекарвам във форума .Основно в него се оказва взаимопомощ чрез добри съвети от специалисти или от личен опит !!Все по-чести са въпросите за проблеми от "ЗИМНО" естество .Затова мисля , че ще е добре за всички да има такава сезонна "главна тема". Така многото "зимни" въпроси ще са на едно място и лесно ще намираме отговорите !?! А на пролет ще заменим темата с тема за....цветята ! Ако е така -да бъде тази тема ! Ако греша -леки студове !!

До: прблеми на автомобилите през зимата

Основен проблем на автомобилите през зимата според мен са летните шофьори! Не гумите и не нафтата...

Коментар

Руснаците си имат хубав израз:

У России две бедьи - дураки и дороги.

Е, поне по тази точка нямаме по-братски народ.

Коментар

Спорет мене като имаш хубави чисто эимни гуми нетриабва да има проблеми.Същто така и хубав акомолатор эа по студените дни.

Коментар

Първоначално публикуван от sto4o 5 Преглед на мнение
          Спорет мене като имаш хубави чисто эимни гуми нетриабва да има проблеми.Същто така и хубав акомолатор эа по студените дни.
          И достатъчно акъл в главата!!!

сори за спама, но не се сдържах...
          егати правописа

Коментар

Освен гумите и акумулатора да не забравяме и течността за чистачките.Наскоро купих някаква и като натиснах бутона по цялото стъкло се размаза някаква каша,а карах с 60км/ч.Май трябва да се проверява във фризера.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            -----------------------------------------------
            Питието определя съзнанието....
            -----------------------------------------------
            0887770735

Коментар

Не е желателно да се оставя колата с опъната ръчна нощно време при температури значително под нулата! Случва се да замръзне жилото и след това като тръгне човек се чува едно тропане в задните колела. В началото помислих, че са заминали лагерите, но като я вкарах в сервиз от топлото се оправи. Майсторите твърдяха, че често се случва тоя проблем зимата.
              Vitara 2.0 V6
              Honda CRV (Gen 1)
              Honda CRV 2.2 I-CTDI (Gen 3)
              ВАЗ 2131

Коментар

Първоначално публикуван от ixeos Преглед на мнение
                Не е желателно да се оставя колата с опъната ръчна нощно време при температури значително под нулата! Случва се да замръзне жилото и след това като тръгне човек се чува едно тропане в задните колела. В началото помислих, че са заминали лагерите, но като я вкарах в сервиз от топлото се оправи. Майсторите твърдяха, че често се случва тоя проблем зимата.
                Пак, като си потеглил. Понякога ръчната замръзва така, че няма начин да освободиш едното или двете колела. Тогава помага само топла вода или наместване на друга кола да духа с ауспух

Коментар

Първоначално публикуван от sto4o 5 Преглед на мнение
                  Лошо, че има хора, които мислят така.
                  Хубавите гуми не могат да се противопоставят на физичните закони и лошите пътни условия. Единственото решение според мен е при шофиране по заснежени и заледени участъци, силно намяляване на скоростта, а пък хубавите гуми, светлини, и 4х4 - те са за наше успокоение.

Коментар

Няма да навреди и една по-яка лопата и бутилка червено,че само тръгването е сигурно, връщането понякога се забавя.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                      Няма да навреди и една по-яка лопата и бутилка червено,че само тръгването е сигурно, връщането понякога се забавя.
                      У да и да не забравяме винаги като тръгваме - ПЪЛЕН РЕЗЕРВОАР, и чат пат допълване.

Коментар

и винаги едни вериги в багажника, че не знаеш къде и кога ще се събудиш затрупан. Аз лично си имам и един резервен комплект дрехи и обувки в багажника (три пъти ми се е налагало да ги ползвам от както са ми в колата, а преди това веднъж, но дори не смятам да ми се налага пак и да не съм подготвен).

ПП - това с дрехите важи за всички сезони, но най-вече за зимата.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Торбичка с две лопати пясък до резервната гума и малка армейска лопатка слагам винаги като има голям сняг и тръгна занякъде с децата и жената, защото тогава обикновено пътувам със служебния Бенц на жена ми, че има голям багажник и е дизел ЦДИ за разлика от лакомата малка джипка или градската Тойота Ярис, с която паркирам лесно в града като не прилича на Ястребец....
                          Просто мечока е автомат и със задно, естествено и въпреки новите гуми, ако нагази дълбоко и се орие, легне на купето отдолу,а тежи 2 тона, е тогава става адски неприятно, въпреки всичките му ЕСП-та шперове и т.н. глезотии, просто задно автомат не е за непочистен път, който каквото ще де ми разправя... Два пъти му ядох попарата и вече си знам....
                          Иначе с джипката гледам да ми е читав акумулатора и да не замръзне нощес много, другото е лесно...
                          Galoper Exceed V6 3.0 1998 къса база

Коментар

стабилен акумолатор,зимни гуми,антифриза да е на ниво не по-малко от 20-на градуса под 0 ,течност за чистачки,нови чистачки,лопатка,и вериги.Вода за пиене,кибрит или запалка,малко алкохол за разтривка,топли дрехи, и най-вече акъл както се казва :Не е важно за колко време ще пристигнеш а дали ще пестигнеш.
                            Добре е човек да има и в пъкала приятели.:)

Коментар

Първоначално публикуван от chvora Преглед на мнение
                              ....малко алкохол за разтривка.......
                              за вътрешна разтривка нали, колега, не съм си и помислял, че ще хабиш хубавата гроздова за масажи.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X