Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скърцат ми тампоните

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Скърцат ми тампоните

Здравейте.Става въпрос за тампоните на А-рамената(Терано).Разкърцаха се като някоя талига.Смених ги с нови уж оригинални.Карах два дни и пак започнаха да скърцат.Някой знае ли лекарство за това???

М ... Май нищо хубаво. Те скърцат като свършат, и започнат да мърдат във и върху желязото. Тия да не са хлабави някъде? Или някоя тенекия да е спукана. Покрай щангите.

Коментар

Това: е временното решение. Иначе както каза Стефан трябва много яко стягане, но ако старите са износили рамената става кофти.

Коментар

Дадоха ми акъл да им направя гресьорки.Уж ставало добре.Някой виждал ли е?!

Коментар

Кое ще им смазваш? Втулките трябва да са неподвижни и движението да е вътре в гумата. Така че гресьорката е вредна.

Коментар

Удуши ги! Как ще смазват сайлент блок бе, тия нормални ли са ... Убийци.

Коментар

Идеята им е да се пробие дупчица на носача до гумата на тампона защото скърцането е между тампона и носача.Втулките на тампоните не играят в случая.

Коментар

това ефект от лифтоването ли е?
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Не знам.По принцип не би трябвало,но...

Коментар

Чакай сега. Тампона всъщност не е тампон ами сайлент блок. Гумата е нахлузена върху някво желязо, върху нея е нахлузено друго. Всичко е стегнато. Когато двете железа мърдат едно спрямо друго, прилягащите към тях слоеве на гумата трябва да се движат заедно със железата, а не спрямо тях. Усилието се поема еластично от обема на гумата. Това е сайлент блока.
                    Когато повърхността на гумата се движи спрямо кое да е желязо, целият възел не работи. Скърцането се получава именно от такова движение. Така че на съветниците кажи да забравят как се казваш, това е опит за убийство. Обезшумяването няма да направи възела работещ, а съседните възли чакат на него да демпфира нещо си ...

Коментар

Напълно ми е ясно Стефане за какво говориш и си напълно прав.Проблема ми е,че сложих чисто нови тампони(оригинални)сруват колкото струват и пак започна да скърца.Срам ме е да го карам И не мога да намеря решение.Не ми се купуват нови тампони.Яд ме е.Имам друг носач,но за да сменя тампоните те си заминават.И сега какво да правя???

Коментар

И 50 нови да купеш, все тая ако са други по размер.
                        А как ги слагаш? Те са с тръбички в тях и ги вкарваш в други тръбички, или ги затягаш с някви планки?
                        Картинка имаш ли под ръка?

Коментар

Качваш колата на подемник или канал така, че да си е стъпила на гумите. Развиваш болтовете на втулките така, че ако на са си на място да се наместят и може да пръснеш с вд40. Възможно е при смяната да са ги стегнали когато гумите са били във въздуха и от там да идва проблема. Ако не стане ще се оправят с времето.
                          http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                            Качваш колата на подемник или канал така, че да си е стъпила на гумите. Развиваш болтовете на втулките така, че ако на са си на място да се наместят и може да пръснеш с вд40. Възможно е при смяната да са ги стегнали когато гумите са били във въздуха и от там да идва проблема. Ако не стане ще се оправят с времето.
                            Пробвах го и този номер-два дни добре и пак се започна.
                            Относно снимка имам колкото искаш,Стефане.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/dorzi/SV401754.JPG

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi)
                              Първоначално публикуван от Yordan Kolev
                              Пробвах го и този номер-два дни добре и пак се започна.
                              Относно снимка имам колкото искаш,Стефане.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/dorzi/SV401754.JPG
                              Здравей,
                              Не ги пръскай с WD40 защото това е киселинно масло както спирачната течност, и разяжда гумата.
                              Най-доброто в този случей е да демонтираш носачите и обилно да напръскаш тампоните с ТЕФЛОНОВ спрей, но не слагай никакви други синтетични лубриканти. Тефлона единствен прави филм върху гумата и не я разяжда всичко останало е временно явление !!!
                              Може да скърцат и заради друго :
                              Ако сте ги сменявали на подемник и сте стегнали носачите във въздуха, когато стъпи автомобила на земята се получава осукване !
                              LZ1HKW
                              Реглаж на преден и заден мост
                              My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X