Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хипотетично при full-time 4x4: каране с 1 кардан (поради повреда). Последици?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Хипотетично при full-time 4x4: каране с 1 кардан (поради повреда). Последици?

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    Добре при парт тайма...
    Какво става от тук на нататък?
    Вклюваш на скорост, даваш малко газ и пускаш съединителя .....с автоматик е по-лесно.
    П.П. на коледни премиални поръчваш и резервни части
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До: Хипотетично при full-time 4x4: каране с 1 кардан (поради повреда). Последици?

Това е ясно с тръгването,питам какво ще стане и дали ще се стигне до:

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
        Това е ясно с тръгването,питам какво ще стане и дали ще се стигне до:

Поздрави
        Зависи от парттайма. На немалко от тях предната половина има значително по-малък ресурс от задната с презумпцията, че много рядко се ползва. При други има модели с парттайм и фултайм които се различават само по раздатката.

Коментар

Останал му е по-малко ресурс. Назначеният е бил същия. Само че нали да "пестим гориво от невъртенето на паразитни маси", юзерите масово излючват таралежите. От вечното висене и тръскане предния кардан провисва. Два пъти в годината по два километра, и за смяна вече е освен кардана, и лагерите на предния диф и на раздатката. Честито на спестилите.

Коментар

Нямаш никакъв проблем с фултаима (проверено).
            Единственото предимство в такава ситуация на парттаима е наличието на Хъбове който могат да откачат колелата от полуоските (ако се е прецакал диференциала и не може да се върти), в останалите случай Няма разлика, е Фултаима (като не е счупен си е по-приятен за каране

Коментар

Благодаря за мненията. Явно, моите предположения се потвърждават от опита ви.

П.П. Благодаря на модераторите, че преместиха темата. Аз видях, че не е на място, когато вече я бях пуснал.
              Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Аз съм го правил на Лада Нива и мога да кажа от содствен горчив опит че това е наи гомямата грехка която съм допускал.Лагера в раздатъчната кутия на предния кардан се беше счупил и беше помлял стендия диф.налоги ми се да си купя нова раздатка и то от много акъл .Та не правете товая със своите дипки ако ви са мили

Коментар

Аз карам Фероза full time и макар да не ми се е налагало да карам с един кардан по-малко се сещам за един пасаж от инструкцията за експлоатация, а именно - раздатката ИМА и положение part time, но същото е заключено от производителя със застопоряващ болт и пише, че същият се сваля и се включва само парт тайм единственно когато трябва да се върши някаква работа при която задният мост трябва да е във въздуха и същевременно да се върти - при проверка на скоростомера примерно.
                  Производителят, не препоръчва шофирането само на заден мост за тази раздатка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X