Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кои са първите грижи за една втора ръка 4х4 кола?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кои са първите грижи за една втора ръка 4х4 кола?

Кои са първите грижи за една втора ръка 4х4 кола?

По-точно става дума за Ignis-а, който преди няколко дена купих (1.3 бензин 4х4 2003 година) и сега искам да направя един основен ремонт - подръжка на количката.
    Предполагам, но не съм сигурен, че ще бъде малко по-различно от една обикновена кола, поне заради различния диференциал.

Така колеги освен:
    1. смяна на масла
    2. смяна на филтри
    ....какво друго се налага да проверя или направо да сменя на колата?
    Едит: надявам се темата да НЕ се повтаря в общи линии

До: Кои са първите грижи за една втора ръка 4х4 кола?

Според мен, отиди и си направи един пълен преглед в Миркат

Не би трябвало да ти струва някакви сериозни пари, а после решавай какво кога и къде ще сменяш.
    Зима иде

Коментар

Я,колега-ти вече си намерил колата ,която търсеше...Ами да ти е честита новата придобивка и много безгрижни и весели километри ти пожелавам.А за грижите-колегата ти е дал правилният съвет
      08седемшест5едно513четири

Коментар

Благодаря!
        Вече ходих за общ преглед. Нищо й няма. Сега искам да се подготвя за поддръжката й. Предпочитам някакси да съм подготвен, затова много ви моля за съвет!
        Имам в предвид за общи работи, а не да речем за тампона който при мен е скъсан а при някой друг не.

Коментар

Аз какво правя като купя кола:
          -Сменям маслата и филтрите.
          -Сменям ремъците.
          -Сменям антифриза.
          -Сменям маслото на дифовете, скоростната кутия и раздатката.
          -Сменям спирачната течност.
          -Смазвам бравите със спрей за брави, не само ключалките а и самите механизми във вратите.
          -Смазвам всички панти със суха смазка по която не полепват прахоляци.
          -Изпирам тапицериите.
          -Изразходвам първите резеорвари с добавка за гориво.
          -Почиствам тръбопроводите на климатичната система със антимикробен спрей.
          -За зимата мажа уплътненията със силиконов спрей.
          -Прави се естествено пълен оглед на автомобила, мотортестер ако позволява и т.н.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            ...
            Общотехническите са добре подредени, само да добавя, че не е лошо да се сменя горивен филтър след няколкото изразходвани резервоара с добавки.
            Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
              Общотехническите са добре подредени, само да добавя, че не е лошо да се сменя горивен филтър след няколкото изразходвани резервоара с добавки.
              Добре де-а ако да речем му сложа добавка "олово" пак ли е същата процедура?Че нещо си мисля да видя какъв ще бъде ефекта от една такава добавчица...
              08седемшест5едно513четири

Коментар

оо супер!
                точно това искам!

Едит:
                може ли малко повече инфо върху тази точка?
                Сменям маслото на дифовете, скоростната кутия и раздатката
                Обяснение като за жена На кратко какво представляват, маслото каква марка трябва да бъде за най-добри резултати и т.н.
                Последно редактирано от spokoen; 17-10-08, 14:25.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                  Добре де-а ако да речем му сложа добавка "олово" пак ли е същата процедура?Че нещо си мисля да видя какъв ще бъде ефекта от една такава добавчица...
                  Става въпрос за прочистващите добавки, които разтварят боклуците от резервоара и тръбите и ги набиват във филтъра. Разните "подобрители" не би трябвало да оказват влияние.

Първоначално публикуван от spokoen Преглед на мнение
                  ... Обяснение като за жена На кратко какво представляват, маслото каква марка трябва да бъде за най-добри резултати и т.н.
                  Като за жена: направи го в Миркат, или погледни в книжката на колата - там си пише
                  Зима иде

Коментар

Съгласен съм колега. Там ще отида. Позволи обаче на някой друг (дори и на себе си) да ми обясни 2-3 неща. За да задавам такъв въпрос тук означава:
                    1. нямам книжката
                    2. имам доверие във форума
                    Благодаря!

Коментар

Съгласен съм колега. Там ще отида. Позволи обаче на някой друг (дори и на себе си) да ми обясни 2-3 неща. За да задавам такъв въпрос тук означава:
                      1. нямам книжката
                      2. имам доверие във форума
                      Благодаря!
                      дай VIN или погледни в коя група ти е колата:

VIN TABLE
                      Model A:
                      The VIN within the range shown in the table are categorized as “Model A”
                      TSMMHY51S00100001 ~
                      TSMMHX51S00100001 ~
                      Model B:
                      The VIN within the range shown in the table are categorized as “Model B”
                      TSMMHY81S00100001 ~
                      TSMMHX81S00100001 ~
                      Model C:
                      The VIN within the range shown in the table are categorized as “Model C”
                      TSMMHX91S00100001 ~
                      Зима иде

Коментар

Маслата в диференциалите на двата моста, както и в раздатъчна и скоростна кутия са определен вид и вискозитет. Вид има предвид, че някои скоростни кутии карат с хидравлични масла (ATF). Вискозитет е ясно. Марката не е от особено значение (за мен), по-скоро важен е произхода на маслото (да е по-истинско).

Коментар

Извинявай, но къде да търся това число?

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                            Маслата в диференциалите на двата моста, както и в раздатъчна и скоростна кутия са определен вид и вискозитет. Вид има предвид, че някои скоростни кутии карат с хидравлични масла (ATF). Вискозитет е ясно. Марката не е от особено значение (за мен), по-скоро важен е произхода на маслото (да е по-истинско).
                            Тогава коя марка има по-сигурен ако може да се нарече така пройзход? Коя марка препоръчвате вие?
                            Искате да кажете, че за дифаренциалите, раздатъчна кутия и скоростна не избирам марка и вид, а те са предварително определени!?

Коментар

Тогава коя марка има по-сигурен ако може да се нарече така пройзход? Коя марка препоръчвате вие?
                              Искате да кажете, че за дифаренциалите, раздатъчна кутия и скоростна не избирам марка и вид, а те са предварително определени!?
                              Аз карам с Валволин, защото знам от кой го взимам и нямам никакви проблеми. Ти, каквото намериш читаво.

Не си ме разбрал, марката не е предварително определена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X